Elhunyt Camille Saviola, számos Woody Allen-film és a Törtetők színésznője

A színpadi, filmes és tévés színésznő, Camille Saviola, aki a Star Trek: Deep Space Nine-ban Kai Opakát alakította, és akit a peches Turtle szerepében láthattunk az HBO Törtetők című sorozatában 71 éves volt.

Elhunyt Camille Saviola, írta meg a Star Trek-hírekkel foglalkozó WarpFactorTrek.com. Időközben a színésznő számos barátja is a részvétét fejezte ki a közösségi médiában. 

Jó barátja, a szintén színész Harvey Fierstein így emlékezett meg róla: 

“A barátságunk negyven évre nyúlik vissza, mindig lehetett rá számítani egy kiadós nevetésre, egy vállbaveregetésre vagy a fenékbe billentésre. A Lélek Olasz Keresztanyja. Nyugodj békében!”

A bronxi születésű Saviola énekesnőként kezdte a karrierjét a New York-i rockbandában, a Margo Lewis Explosionben, majd Mama Maddelena szerepében debütált a Broadwayen a Nine című darabban 1982-ben. 

Két évvel később megkapta első filmszerepét Woody Allen Broadway Danny Rose című filmjében, majd újra együtt dolgozott a rendezővel a Kairó bíbor rózsája és a Árnyak és köd forgatásán. 

Számos népszerű sorozatban tűnt fel hosszú karrierje során, 2006 és 2009 között az HBO Törtetők című sorozatában játszotta a Jerry Ferrara által alakított karakter édesanyját, Turtle-t.

Nyugodjék békében.

#1
Camille Saviola

Camille Saviola

szül. 1950. 07. 16. - elhunyt 2021. 10. 29.
Bronx, New York, USA
A bronxi születésű Saviola énekesnőként kezdte a karrierjét a New York-i rockbandában, a Margo Lewis Explosionben, majd Mama Maddelena szerepében debütált a Broadwayen a Nine című darabban 1982-ben. Két évvel később megkapta első filmszerepét Woody Allen Broadway Danny Rose című filmjében, majd újra együtt dolgozott a rendezővel... több»