Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
74%

Az állampolgár (2016)

Az állampolgár
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
3
Videók
 
stomachh   2019. 11. 21.

legújabb vélemény

A sztori maga sokkal jobb, mint a kesz forgatokonyv. De mindenkeppen erdemes megnezni. Nem minden fekete vagy feher, erre kivalo illusztracio a film.

 
indingo   2019. 02. 13.

Kissé vontatott, mégis némelyik rész összecsapott és ettől hiteltelen ezért nem sugározza azt az érzelmet amit kellene, hogy jobban átérezzük amit sugallni szeretne a film.


 
Milanman   2018. 08. 27.

Az állampolgár szerethető film, olyan alkotás, ahol az üzenet, a történet fontosabb, mint az a tény, hogy jó filmről is beszéljünk egyúttal. A történet szereplője Wilson, az afrikai menekült, a film szimbóluma is egyben. Az ő naivitása kíséri végig a... több»

 
pj19   2019. 11. 16.

Reális képet ad a film,kis hazánk óriási rasszizmusáról,amit sajnos az Orbán kormány szánt szándékkal gerjeszt.Jó színészi alakítások.Kamera állások.Nézzétek meg mert érdemes!

 
ANdraS   2018. 03. 15.

Pont láttam a filmet az HBO Go-n és megint bebizonyosodott, hogy a magyar kinematográfia jelenleg valóban az egyik legjobb a világon. Hogy egy rendező és operatőre tudjanak “nemszinészekkel” ekkora szerepjátékot produkálni ilyen felvételekkel, az egy... több»

 
olgaasFug   2017. 02. 02.

Egy újabb remek magyar film! Mindenkinek ajánlani tudom, függetlenül attól, milyen véleménye van a bevándorlásról. A történet jól felépített, és a színészek is kitűnő munkt végeztek. A rendezőnek, csak gratuláni tudok. Remélem még sok hasonló film remekkel fogja megörvendeztetni a nézőket.

 
Guszti   2017. 02. 01.

Ez egy nagyon fontos film nem csak a magyar közönségnek, hanem európai szinten is. Ez a film nyugodtan készülhetet volna bármelyik másik európai országban, hiszen nem a mostani bevándorlási krízisra van kihegyezve. A rendező fantasztikus munkát végz... több»

Dr. Cake-Baly Marcelo
Arghavan Shekari
Dr. Cake-Baly Marcelo
Dr. Cake-Baly Marcelo
Arghavan Shekari
Dr. Cake-Baly Marcelo
Dr. Cake-Baly Marcelo

A film 13 792 996 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 021 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Dr. Cake-Baly Marcelo közgazdaságtanból szerzet diplomát, négy évig dolgozot az Otp- ben, majd elbocsátották, mert nem volt magyar állampolgár.

(BéBé)
 

a főszereplő Dr. Cake-Baly Marcelo maga is menekült, aki hasonlókon ment keresztül mint a karakter, akit játszik

(BéBé)
 

A filmet 16 moziban mutatják be az első héten.

(BéBé)
 

Az állampolgár a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.

(ps)
 
Nem akar és nem is tud egy ligában játszani a súlyos drámákkal, a fontos fesztiválfilmekkel, de hibátlanul hajtja végre azt a vállalkozását, hogy őszintén, következetesen végigvigye szereplői sorsát és megmutasson egy kis szeletet egy szintén Budapest utcáin létező, de számunkra valószínűleg ismeretlen világból. Ez a film egyszerűen nagyon rendben van.
8/10 több»
 
Néha egyszerűen hihetetlen, hogy mire képes a mozi. Ülök a sötétben és azon töprengek, hogyan tudnám szabatosan elmagyarázni valakinek, hogy mi is az a Magyar Közlöny. Milyen is volt a reneszánszkori magyar művészet, mi fán teremnek a Corvinák? És közben egyre jobban szimpatizálok a kérdések súlya alatt fészkelődő állampolgárjelölttel. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Jó szándékú, de helyenként már túlzottan is az Vranik Roland legújabb filmje, amely a menekültkérdést állította középpontjába. 60/100 több»