Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
75%

Az állampolgár (2016)

Az állampolgár
Filmadatlap
 
27
Szereplők
8
Vélemények
6
Képek
3
Videók

Galéria (6)

Dr. Cake-Baly Marcelo
Arghavan Shekari
Dr. Cake-Baly Marcelo
Dr. Cake-Baly Marcelo
Arghavan Shekari
Dr. Cake-Baly Marcelo
Dr. Cake-Baly Marcelo

Videók (3)

 
stomachh   2019. 11. 21.

legújabb vélemény

0

A sztori maga sokkal jobb, mint a kesz forgatokonyv. De mindenkeppen erdemes megnezni. Nem minden fekete vagy feher, erre kivalo illusztracio a film.

 
indingo   2019. 02. 13.

1

Kissé vontatott, mégis némelyik rész összecsapott és ettől hiteltelen ezért nem sugározza azt az érzelmet amit kellene, hogy jobban átérezzük amit sugallni szeretne a film.

 
Milanman   2018. 08. 27.

0

Az állampolgár szerethető film, olyan alkotás, ahol az üzenet, a történet fontosabb, mint az a tény, hogy jó filmről is beszéljünk egyúttal. A történet szereplője Wilson, az afrikai menekült, a film szimbóluma is egyben. Az ő naivitása kíséri végig a... több»

 
pj19   2019. 11. 16.

1

Reális képet ad a film,kis hazánk óriási rasszizmusáról,amit sajnos az Orbán kormány szánt szándékkal gerjeszt.Jó színészi alakítások.Kamera állások.Nézzétek meg mert érdemes!

 
ANdraS   2018. 03. 15.

0

Pont láttam a filmet az HBO Go-n és megint bebizonyosodott, hogy a magyar kinematográfia jelenleg valóban az egyik legjobb a világon. Hogy egy rendező és operatőre tudjanak “nemszinészekkel” ekkora szerepjátékot produkálni ilyen felvételekkel, az egy... több»

 
olgaasFug   2017. 02. 02.

0

Egy újabb remek magyar film! Mindenkinek ajánlani tudom, függetlenül attól, milyen véleménye van a bevándorlásról. A történet jól felépített, és a színészek is kitűnő munkt végeztek. A rendezőnek, csak gratuláni tudok. Remélem még sok hasonló film remekkel fogja megörvendeztetni a nézőket.

 
Guszti   2017. 02. 01.

0

Ez egy nagyon fontos film nem csak a magyar közönségnek, hanem európai szinten is. Ez a film nyugodtan készülhetet volna bármelyik másik európai országban, hiszen nem a mostani bevándorlási krízisra van kihegyezve. A rendező fantasztikus munkát végz... több»

A film 13 792 996 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 021 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Dr. Cake-Baly Marcelo közgazdaságtanból szerzet diplomát, négy évig dolgozot az Otp- ben, majd elbocsátották, mert nem volt magyar állampolgár.

(BéBé)
 

a főszereplő Dr. Cake-Baly Marcelo maga is menekült, aki hasonlókon ment keresztül mint a karakter, akit játszik

(BéBé)
 

A filmet 16 moziban mutatják be az első héten.

(BéBé)
 

Az állampolgár a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.

(ps)
 
Néha egyszerűen hihetetlen, hogy mire képes a mozi. Ülök a sötétben és azon töprengek, hogyan tudnám szabatosan elmagyarázni valakinek, hogy mi is az a Magyar Közlöny. Milyen is volt a reneszánszkori magyar művészet, mi fán teremnek a Corvinák? És közben egyre jobban szimpatizálok a kérdések súlya alatt fészkelődő állampolgárjelölttel. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Jó szándékú, de helyenként már túlzottan is az Vranik Roland legújabb filmje, amely a menekültkérdést állította középpontjába. 60/100 több»