Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

Az állampolgár (2016)

Az állampolgár
Filmadatlap
 
27
Szereplők
10
Vélemények
6
Képek
3
Videók

Galéria (6)

Dr. Cake-Baly Marcelo
Arghavan Shekari
Dr. Cake-Baly Marcelo
Dr. Cake-Baly Marcelo
Arghavan Shekari
Dr. Cake-Baly Marcelo
Dr. Cake-Baly Marcelo

Videók (3)

 
BoBamburg   2022. 04. 04.

legújabb vélemény

0

Jó volt, kellemes hangulatú film, ami bemutat pár kisebb-nagyobb etnikai és szociális problémát Magyarországon. A szereplők szimpatikusak, de valahogy a film második felére ez kezdett megkopni sajnos, a végével pedig nem nagyon voltam elégedett.

 
indingo   2019. 02. 13.

1

Kissé vontatott, mégis némelyik rész összecsapott és ettől hiteltelen ezért nem sugározza azt az érzelmet amit kellene, hogy jobban átérezzük amit sugallni szeretne a film.

 
Milanman   2018. 08. 27.

0

Az állampolgár szerethető film, olyan alkotás, ahol az üzenet, a történet fontosabb, mint az a tény, hogy jó filmről is beszéljünk egyúttal. A történet szereplője Wilson, az afrikai menekült, a film szimbóluma is egyben. Az ő naivitása kíséri végig a... több»

 
pj19   2019. 11. 16.

1

Reális képet ad a film,kis hazánk óriási rasszizmusáról,amit sajnos az Orbán kormány szánt szándékkal gerjeszt.Jó színészi alakítások.Kamera állások.Nézzétek meg mert érdemes!

 
ANdraS   2018. 03. 15.

0

Pont láttam a filmet az HBO Go-n és megint bebizonyosodott, hogy a magyar kinematográfia jelenleg valóban az egyik legjobb a világon. Hogy egy rendező és operatőre tudjanak “nemszinészekkel” ekkora szerepjátékot produkálni ilyen felvételekkel, az egy... több»

 
stomachh   2019. 11. 21.

0

A sztori maga sokkal jobb, mint a kesz forgatokonyv. De mindenkeppen erdemes megnezni. Nem minden fekete vagy feher, erre kivalo illusztracio a film.

 
Péter Fazekas   2021. 11. 17.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Van mondanivalója, nekem tetszett.

A film 13 792 996 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 11 021 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Dr. Cake-Baly Marcelo közgazdaságtanból szerzet diplomát, négy évig dolgozot az Otp- ben, majd elbocsátották, mert nem volt magyar állampolgár.

(BéBé)
 

a főszereplő Dr. Cake-Baly Marcelo maga is menekült, aki hasonlókon ment keresztül mint a karakter, akit játszik

(BéBé)
 

A filmet 16 moziban mutatják be az első héten.

(BéBé)
 

Az állampolgár a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.

(ps)
 
Néha egyszerűen hihetetlen, hogy mire képes a mozi. Ülök a sötétben és azon töprengek, hogyan tudnám szabatosan elmagyarázni valakinek, hogy mi is az a Magyar Közlöny. Milyen is volt a reneszánszkori magyar művészet, mi fán teremnek a Corvinák? És közben egyre jobban szimpatizálok a kérdések súlya alatt fészkelődő állampolgárjelölttel. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Jó szándékú, de helyenként már túlzottan is az Vranik Roland legújabb filmje, amely a menekültkérdést állította középpontjába. 60/100 több»