Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
1
Videók
Virágvölgy
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

Csuja László belecsapott a lecsóba

Csuja László első filmes rendezőként, mondhatni szépen belecsapott a lecsóba. S még nagyot is szólt, mégsem fröcskölt. A Virágvölgy egy ügyes, átgondolt produkció, nem véletlen az összeszokott stáb és a hosszú ideig készülő forgatókönyv. S átgondoltsága mellett másik nagy előnye épp a bátorsága. Amatőr szereplőkkel dolgozni ugyanis mindenképpen kockázatos vállalkozás, nagyon jól és nagyon rosszul is el tud sülni egy ilyen projekt. Érezhetjük a végén a dilettáns ügyetlenséget (lásd. a kereskedelmi csatornákon futó családi perpatvarok) vagy a bájos egyszerűséget. A Virágvölgy esetében szerencsére az utóbbi működött. Ehhez mondjuk meg kellett találni a két tökéletes főszereplőt is, ezt a sztorit ugyanis (bár a többségében szintén civil mellékszereplők is sokat lendítenek a hangulaton) Bianka és Laci viszik a hátukon. Mindketten sérültek, Laciról már a legelső képsorokban konkrét orvosi vélemény is kimondja, hogy nem az eszéért kell szeretni, Bianka pedig igazi ösztönlény. Szerintem bárki fejében megfordult már, ha egy gyerekével (vagy kisállatával) rosszul bánó embert lát az utcán, hogy mennyivel jobb lenne neki egy olyan helyen, ahol jobban figyelnek rá, a különbség csak annyi, hogy egy átlagember nem lép közbe, csak ha elengedhetetlenül szükséges. Bianka karaktere a film első percétől az utolsóig aktív, cselekvő szereplő. Oda megy, ahova a szél fújja, azt cselekszi, amit abban a... több»

 
Bady   2018. 09. 01.

Az első nagyjátékfilm sokszor sorsdöntő, de nem tudom, hogy a Virágvölgy esetében egy milyen pályát vetít elő. Szóval van itt egy film, amiben a mesés elemek és a kőkemény realizmus ötvöződik, ami érdekes húzás, de az igazán átütő erőt én valahogy nem éreztem. Kétségkívül van a filmnek egy sajátos atmoszférája, amire lehet építkezni. Megelőlegezek 4 csillagot, mert az irány bejött, még ha a film nem is lett túlságosan emlékezetes.


 
vejunkanew   2018. 08. 31.

Mit mondhatnék, engem teljesen magába szippantott ez a film. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni, hiszen a rendezés az valami fenomenális. Bár azt reméltem, hogy az ilyen "magyar rögvalóság" tematikát lassan-lassan lebontja a magyar filmipar, most mintha visszatérni látszana. Csak épp szakértelemmel van hozzányúlva a témához.

 
petresku   2018. 08. 28.

Csuja László debütálását inkább ígéretesnek mondanám, mint kirobbanónak. Érezni a rendezői koncepciót, az amatőr színészek viszont, hát, érezni, hogy rajtuk azért itt-ott megbicsaklik a mozit. Vannak erős pontjai a Virágvölgynek, de maradjunk annyiban, hogy ez egy sokat ígérő szárnypróbálgatás. Kíváncsian várom Csuja következő moziját!

 
trinagl   2018. 08. 24.

Mostanság alapból szkeptikus vagyok a magyar filmekkel kapcsolatban, noha nem egy jobb darab látott napvilágot. A Virágvölgy hangulatában nagyon erős, de nem tudom, valahogy már érezni, hogy ez a fajta alakítás, amit láthattam, kezd nagyon sablonossá válni.

Csuja László
Berényi Bianka
Réti László
Réti László
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Réti László
 

A forgatás 25 napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film a Karlovy Vary filmfesztiválon debütált.

(hp)
 

A Virágvölgy Csuja László első nagyjátékfilmje.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Berényi Bianka sokak számára lehet ismerős az Instagramról, de az ő nevéhez köthető az EU Cannibal nevű zenei projekt is.

(hp)
 

A Virágvölgy javarészt amatőr színészekkel forgott.

(hp)
 

A filmben Réti László többszörös parasportoló bajnok is szerepet kapott.

(hp)
 

Díjak: KARLOVY VARY NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL - EAST OF THE WEST - 2018 Zsűri különdíja PALICS NEMZETKÖZI FILMFESZTIVÁL - 2018 Legjobb film - Kritikus zsűri díja

(hp)
 
Csuja László bemutatkozó nagyjátékfilmje egy mágikus realista mese két gyerekrablóról. több»
 
Bár a 22:30-as vetítéshez volt szerencsém, de ékesen szólt a film népszerűségéről, hogy ketten ültünk az egész teremben. Tudom ajánlani azoknak, akik szeretnék követni a magyar filmes kultúra fejlődését napjainkban, kíváncsiak valami újra, érdekesre, illetve a kortárs művészet rajongóinak. Ha valaki nehezebben hagyja hátra a komfortzónáját (a jelek szerint szerves tagja leszek a csoportnak), annak nem feltétlen sikeres megpróbálnia ezt a filmet, de saját felelősségre nyugodtan, én sem utáltam meg, csak bajosan értelmezem. több»
 
Bonnie és Clyde félkegyelmű örökösei bank helyett csecsemőt rabolnak. Felemás érzéseket vált ki Csuja László Karlovy Varyban különdíjjal kitüntetett filmje, a Virágvölgy.
több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.