Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Virágvölgy (2018)

Virágvölgy
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Csuja László
Berényi Bianka
Réti László
Réti László
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Berényi Bianka
Réti László

Videók (1)

 
petresku   2019. 08. 28.

legújabb vélemény

0

Csuja László debütálását inkább ígéretesnek mondanám, mint kirobbanónak. Érezni a rendezői koncepciót, az amatőr színészek viszont, hát, érezni, hogy rajtuk azért itt-ott megbicsaklik a mozit. Vannak erős pontjai a Virágvölgynek, de maradjunk annyiba... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 17.

a nap véleménye

2
Csuja László belecsapott a lecsóba

Csuja László első filmes rendezőként, mondhatni szépen belecsapott a lecsóba. S még nagyot is szólt, mégsem fröcskölt. A Virágvölgy egy ügyes, átgondolt produkció, nem véletlen az összeszokott stáb és a hosszú ideig készülő forgatókönyv. S átgondolts... teljes kritika»

 
trinagl   2018. 08. 24.

0

Mostanság alapból szkeptikus vagyok a magyar filmekkel kapcsolatban, noha nem egy jobb darab látott napvilágot. A Virágvölgy hangulatában nagyon erős, de nem tudom, valahogy már érezni, hogy ez a fajta alakítás, amit láthattam, kezd nagyon sablonossá válni.

 
Bady   2018. 09. 01.

0

Az első nagyjátékfilm sokszor sorsdöntő, de nem tudom, hogy a Virágvölgy esetében egy milyen pályát vetít elő. Szóval van itt egy film, amiben a mesés elemek és a kőkemény realizmus ötvöződik, ami érdekes húzás, de az igazán átütő erőt én valahogy ne... több»

 
vejunkanew   2018. 08. 31.

0

Mit mondhatnék, engem teljesen magába szippantott ez a film. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni, hiszen a rendezés az valami fenomenális. Bár azt reméltem, hogy az ilyen "magyar rögvalóság" tematikát lassan-lassan lebontja a magyar fil... több»

 

A forgatás 25 napot vett igénybe.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film a Karlovy Vary filmfesztiválon debütált.

(hp)
 

A Virágvölgy Csuja László első nagyjátékfilmje.

(hp)
 

A film egyik főszereplője, Berényi Bianka sokak számára lehet ismerős az Instagramról, de az ő nevéhez köthető az EU Cannibal nevű zenei projekt is.

(hp)
 

A Virágvölgy javarészt amatőr színészekkel forgott.

(hp)
 
Bonnie és Clyde félkegyelmű örökösei bank helyett csecsemőt rabolnak. Felemás érzéseket vált ki Csuja László Karlovy Varyban különdíjjal kitüntetett filmje, a Virágvölgy.
több»
 
Bár a 22:30-as vetítéshez volt szerencsém, de ékesen szólt a film népszerűségéről, hogy ketten ültünk az egész teremben. Tudom ajánlani azoknak, akik szeretnék követni a magyar filmes kultúra fejlődését napjainkban, kíváncsiak valami újra, érdekesre, illetve a kortárs művészet rajongóinak. Ha valaki nehezebben hagyja hátra a komfortzónáját (a jelek szerint szerves tagja leszek a csoportnak), annak nem feltétlen sikeres megpróbálnia ezt a filmet, de saját felelősségre nyugodtan, én sem utáltam meg, csak bajosan értelmezem. több»
 
Csuja László bemutatkozó nagyjátékfilmje egy mágikus realista mese két gyerekrablóról. több»