Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
80
Filmadatlap
 
25
Szereplők
5
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Vélemények: Virágvölgy (2018)

Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
ArpiHajdu és Réci   2018. 09. 17.

legújabb vélemény a nap véleménye

Csuja László belecsapott a lecsóba

Csuja László első filmes rendezőként, mondhatni szépen belecsapott a lecsóba. S még nagyot is szólt, mégsem fröcskölt. A Virágvölgy egy ügyes, átgondolt produkció, nem véletlen az összeszokott stáb és a hosszú ideig készülő forgatókönyv. S átgondoltsága mellett másik nagy előnye épp a bátorsága. Amatőr szereplőkkel dolgozni ugyanis mindenképpen kockázatos vállalkozás, nagyon jól és nagyon rosszul is el tud sülni egy ilyen projekt. Érezhetjük a végén a dilettáns ügyetlenséget (lásd. a kereskedelmi csatornákon futó családi perpatvarok) vagy a bájos egyszerűséget. A Virágvölgy esetében szerencsére az utóbbi működött. Ehhez mondjuk meg kellett találni a két tökéletes főszereplőt is, ezt a sztori... több»

 
Bady   2018. 09. 01.

Az első nagyjátékfilm sokszor sorsdöntő, de nem tudom, hogy a Virágvölgy esetében egy milyen pályát vetít elő. Szóval van itt egy film, amiben a mesés elemek és a kőkemény realizmus ötvöződik, ami érdekes húzás, de az igazán átütő erőt én valahogy nem éreztem. Kétségkívül van a filmnek egy sajátos atmoszférája, amire lehet építkezni. Megelőlegezek 4 csillagot, mert az irány bejött, még ha a film nem is lett túlságosan emlékezetes.


 
vejunkanew   2018. 08. 31.

Mit mondhatnék, engem teljesen magába szippantott ez a film. Az biztos, hogy még jó néhányszor meg fogom nézni, hiszen a rendezés az valami fenomenális. Bár azt reméltem, hogy az ilyen "magyar rögvalóság" tematikát lassan-lassan lebontja a magyar filmipar, most mintha visszatérni látszana. Csak épp szakértelemmel van hozzányúlva a témához.

 
petresku   2018. 08. 28.

Csuja László debütálását inkább ígéretesnek mondanám, mint kirobbanónak. Érezni a rendezői koncepciót, az amatőr színészek viszont, hát, érezni, hogy rajtuk azért itt-ott megbicsaklik a mozit. Vannak erős pontjai a Virágvölgynek, de maradjunk annyiban, hogy ez egy sokat ígérő szárnypróbálgatás. Kíváncsian várom Csuja következő moziját!

 
trinagl   2018. 08. 24.

Mostanság alapból szkeptikus vagyok a magyar filmekkel kapcsolatban, noha nem egy jobb darab látott napvilágot. A Virágvölgy hangulatában nagyon erős, de nem tudom, valahogy már érezni, hogy ez a fajta alakítás, amit láthattam, kezd nagyon sablonossá válni.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.