Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

Szelíd (2022)

Szelíd
Filmadatlap
 
27
Szereplők
3
Vélemények
11
Képek
4
Videók

Galéria (11)

Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter

Videók (4)

 
Gábor390920   2022. 04. 12.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miután elolvastam egy interjút a főszereplő hölggyel, mindenképpen látni szerettem volna ezt a filmet. A film nyitánya és vége remek keretet ad a filmnek, és a történet végéig vezető hosszú út bemutatása egyszerre egyedi és csodálatos. Láthatjuk a ... több»

 
Rajkó   2022. 04. 07.

1

Tetszett, hogy szinte minden különösebb művési szenvelgés nélkül tudott hozni egy ilyen fontos témát. Szerintem nagy szükség van manapság az ilyen alkotásokra, tőlem jára az öt csillag!

 
BMPatrik   2022. 04. 08.

1

Ez a film egyszerre lebilincselő és valahol felkavaró is. Szerintem mindenkinek látnia kell, egyszerűen hihetetlen mennyire arra tudja késztetni az embert, hogy átgondoljon dolgokat. Fantasztikus alkotás!

A film 4 257 295 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 989 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Nemes Anna korábban "Szép szörnyeteg" címmel készített dokumentumfilmet esszé-dokumentumfilmet.

(csd)
 

A film elnyelrte zsűri díját az ’A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában.

(csd)
 

Az első magyar játékfilm, amely versenybe került a Sundance Filmfesztivál programjában.

(csd)
 

A Szelíd világpremierjére a Sundance Filmfesztiválon került sor.

(csd)
 
Gyönyörűen kidolgozott izomcsoportok tájain vándorol a kamera Csuja László és Nemes Anna filmjében: a középpontban egy érzelmi, családi és testi kötelékek hálójában vergődő női testépítő. több»
 
Minden komolysága mellett a Szelíd igazán groteszk: szorongató érzésünk támad, amikor Edina a világbajnokság egyperces műsorszámának betanulása közben azt az utasítást kapja, hogy „kecsesen” meg „nőcisen”, mikor már rég megfosztatott nőiességétől; de a megszólaló lágy popsláger végeredményében röhejes hatást kelt. több»
 
A Szelíd elidegenítő hangvétele, szerzőifilmes modoroskodásai nem ébresztenek elegendő empátiát, nem engednek minket igazán közel Edinához – nézzük őt, ahogy a moziban szokás. De a katarzis ezúttal sajnos elmaradhat. több»