Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Szelíd (2022)

Szelíd
Filmadatlap
 
27
Szereplők
7
Vélemények
11
Képek
4
Videók

Galéria (11)

Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter
Csonka Eszter

Videók (4)

 
Milan391349   2022. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Mély film, sok kérdőjellel, sok ki nem mondott szóval, de ez így tökéletes.

 
Sabnock Sanatory   2022. 08. 04.

3
A rettenetesen férfias tesztoszteron babák végnapjai.

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Némi győzködésre rászántam magam, és megnéztem ezt a filmet, ami egy más látásmódot képviselt, mint én. De én ekképpen mesélném el: Lássuk! A Szelíd elsősorban azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az első magyar filmként beválogatták az egyik le... teljes kritika»

1
 
Rajkó   2022. 04. 07.

1

Tetszett, hogy szinte minden különösebb művési szenvelgés nélkül tudott hozni egy ilyen fontos témát. Szerintem nagy szükség van manapság az ilyen alkotásokra, tőlem jára az öt csillag!

 
Gábor390920   2022. 04. 12.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Miután elolvastam egy interjút a főszereplő hölggyel, mindenképpen látni szerettem volna ezt a filmet. A film nyitánya és vége remek keretet ad a filmnek, és a történet végéig vezető hosszú út bemutatása egyszerre egyedi és csodálatos. Láthatjuk a ... több»

 
turjild   2022. 09. 08.

1

Meglepődtem, hogy még napokig dolgozott bennem a történet, pedig a film közben nem éreztem nagyon kiemelkedő alkotásnak. De jó! Ajánlom megnézni mindenkinek, aki bármit is komolyan sportol, vagy valamit szeret a végletekig űzni. A film utolsó fél órá... több»

 
BMPatrik   2022. 04. 08.

1

Ez a film egyszerre lebilincselő és valahol felkavaró is. Szerintem mindenkinek látnia kell, egyszerűen hihetetlen mennyire arra tudja késztetni az embert, hogy átgondoljon dolgokat. Fantasztikus alkotás!

 
Fikatours_blogger   2022. 09. 02.

0
Egy kis art nem árt

Annak ajánlom ezt a filmet, aki nem rajong a fordulatos, cselekményekben gazdag történetért, és aki a párbeszédek helyett jobban szereti az elnyújtott, néma jeleneteket.

A film 4 257 295 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 2 989 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Nemes Anna korábban "Szép szörnyeteg" címmel készített dokumentumfilmet esszé-dokumentumfilmet.

(csd)
 

A film elnyelrte zsűri díját az ’A’ kategóriás Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál East of the West versenyprogramjában.

(csd)
 

Az első magyar játékfilm, amely versenybe került a Sundance Filmfesztivál programjában.

(csd)
 

A Szelíd világpremierjére a Sundance Filmfesztiválon került sor.

(csd)
 
Gyönyörűen kidolgozott izomcsoportok tájain vándorol a kamera Csuja László és Nemes Anna filmjében: a középpontban egy érzelmi, családi és testi kötelékek hálójában vergődő női testépítő. több»
 
Minden komolysága mellett a Szelíd igazán groteszk: szorongató érzésünk támad, amikor Edina a világbajnokság egyperces műsorszámának betanulása közben azt az utasítást kapja, hogy „kecsesen” meg „nőcisen”, mikor már rég megfosztatott nőiességétől; de a megszólaló lágy popsláger végeredményében röhejes hatást kelt. több»
 
A Szelíd elidegenítő hangvétele, szerzőifilmes modoroskodásai nem ébresztenek elegendő empátiát, nem engednek minket igazán közel Edinához – nézzük őt, ahogy a moziban szokás. De a katarzis ezúttal sajnos elmaradhat. több»