Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Ernelláék Farkaséknál (2016)

Ernelláék Farkaséknál
Filmadatlap
 
25
Szereplők
13
Vélemények
38
Képek
2
Videók

Galéria (38)

Hajdu Szabolcs
Szabó Domokos
Török-Illyés Orsolya
Tankó Erika

Videók (2)

 
BoBamburg   2020. 12. 20.

legújabb vélemény

0

Hát nehéz bármit is írni erről a filmről, mert annyira középszerű és semmilyen volt. Nem volt jó, az tény, de úgy kimondottan rossz sem. Csak úgy van, nem zavar sok vizet, az ember egyszer megnézi, nyugtázza, hogy jól van akkor, és kész.

 
szucszoli   2020. 07. 15.

a nap véleménye

1
Drámai erő nélküli dráma

Ha elolvasom a leírását, azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó film. Egy nagyon erős és hatásos dráma. De sajnos ennek pont az ellenkezője bizonyult be. Sok probléma van a filmmel. Ha ezeket össze akarnám foglalni, akkor úgy fogalmaznék, hogy hiányzik ... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 17.

0
A magyar filmipar üde színfoltja

Egy család, egy lakás és megannyi frusztráció. Röviden így lehetne összefoglalni Hajdu Szabolcs különleges filmjét, amely egyben remek példája is annak, hogy minimális költségvetéssel, pár szereplővel, egyetlen helyszínt felhasználva is lehet jó és é... teljes kritika»

 
Deku   2017. 12. 23.

0

Nagyon rezgett eme film alatt a léc. Nem is meglepő, hogy nálam nem nyert magának esélyt sem. Ez a film nagyon kezdő eresztés lett. Nem szívesen ajánlgatnám senkinek. Még akkor sem ha a többség kedveli.

 
De Matt   2020. 05. 14.

0
Elgondolkodtató

Szeretem a színház-szerű, beszélgetős, kibeszélős filmeket. Az Ernelláék Farkaséknál is ebbe a kategóriába tartozik. A film első részében érezhető, tapintható feszültség az utolsó harmadban lassan feloldódik. A „megoldás” talán egy kissé túl pozitív, de a film egészében jó, a színészek jól teljesítenek. Ennek a filmnek az erőssége, hogy nem akar egyik szereplőnek sem egyoldalúan igazságot szolgáltatni, hanem a magánéleti válságra és kényszerhelyzetre világít rá. Őszinte film, ám néhány ponton hiányos. 6,5/10

 
bbozsi   2020. 03. 15.

0

Csodálatos dolog tudni, hogy magyarok is tudnak ilyesmi filmet csinálni! Sőt, a közös élményanyag és anyanyelv okán a néző még inkább kiszúrna bármilyen hamisságot - ha lenne. Nincs, és egy ilyen film ennél többet nem mondhat magáról.

 
jake_green Nézhetetlen  2017. 07. 09.

0

Nem történik semmi ebben a filmben! A rendező csinált a saját lakásukban a saját családjával egy olyan filmet AMI TÉNYLEG SEMMIRŐL NEM SZOL!!!! NE NÉZZÉTEK MEG! Hatalmas csalódás ez a film főleg a Bibliotheque Pascal után! Sajnálom!

A film 32 437 987 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 26 454 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film a rendező saját családjával és saját otthonában lett felvéve, minimális anyagi befektetéssel.

(Gábor Rózsa)
 

A film a Karlovy Vary filmfesztiválon elnyerte a Kristály Glóbusz-díjat, illetve maga Hajdu is elnyerte a legjobb színész díját a filmben nyújtott alakításáért.

(KaTuS55)
 
Akárhonnan is nézem, Hajdu Szabolcsnak jól áll a pénztelenség. Öltözteti. Kreativitással, feszességgel, intenzitással. És mindent tud a mai magyar család életét megkeserítő nyavalyákról, a boldogtalanság és elvágyódás szivárványáról. PAPP SÁNDOR ZSIGMOND KRITIKÁJA. több»
 
Számos szempontból forradalmi Hajdu Szabolcs Karlovy Varyban fődíjat nyert alkotása, az Ernelláék Farkaséknál. 85/100 több»