Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
77

Ernelláék Farkaséknál (2016)

Ernelláék Farkaséknál
Filmadatlap
 
25
Szereplők
11
Vélemények
38
Képek
2
Videók
 
De Matt   2020. 05. 14.

legújabb vélemény

Elgondolkodtató

Szeretem a színház-szerű, beszélgetős, kibeszélős filmeket. Az Ernelláék Farkaséknál is ebbe a kategóriába tartozik. A film első részében érezhető, tapintható feszültség az utolsó harmadban lassan feloldódik. A „megoldás” talán egy kissé túl pozitív, de a film egészében jó, a színészek jól teljesítenek. Ennek a filmnek az erőssége, hogy nem akar egyik szereplőnek sem egyoldalúan igazságot szolgáltatni, hanem a magánéleti válságra és kényszerhelyzetre világít rá. Őszinte film, ám néhány ponton hiányos. 6,5/10

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 02. 17.

A magyar filmipar üde színfoltja

Egy család, egy lakás és megannyi frusztráció. Röviden így lehetne összefoglalni Hajdu Szabolcs különleges filmjét, amely egyben remek példája is annak, hogy minimális költségvetéssel, pár szereplővel, egyetlen helyszínt felhasználva is lehet jó és élvezetes filmet készíteni, még a hazai viszonyok között is. Megkockáztatható, hogy az Ernelláék Farkaséknál egy művészfilm, vagy művész filmekre hajaz, de nagyon fogyasztató, s olykor szórakoztató formában meséli el egy család egy napját. Kicsit olyan az egész, mintha a mai magyar valóságot látnánk, kicsit visszalátnánk benne magunkat, magyarokat azzal a rengeteg problémával, amelyekkel egyéni és társas szinteken is küzdünk. Nagyon sok témát bon... több»


 
Deku   2017. 12. 23.

Nagyon rezgett eme film alatt a léc. Nem is meglepő, hogy nálam nem nyert magának esélyt sem. Ez a film nagyon kezdő eresztés lett. Nem szívesen ajánlgatnám senkinek. Még akkor sem ha a többség kedveli.

 
Gábor Rózsa   2017. 02. 08.

Nagyon kellemes és nagyon jó hangulatú film tele olyan jelenetekkel, amikor magunkra ismerünk saját életünkből is. Kiváló szórakozás, Kiváló film. És nagyon motiváló az egész.

 
jake_green Nézhetetlen  2017. 07. 09.

Nem történik semmi ebben a filmben! A rendező csinált a saját lakásukban a saját családjával egy olyan filmet AMI TÉNYLEG SEMMIRŐL NEM SZOL!!!! NE NÉZZÉTEK MEG! Hatalmas csalódás ez a film főleg a Bibliotheque Pascal után! Sajnálom!

Hajdu Szabolcs
Szabó Domokos
Orsolya Török-Illyés
Tankó Erika
 
Több jó magyar film is készült az elmúlt években, de még ebben a mezőnyben is mindenképpen előkelő helyet foglal el az Ernelláék Farkaséknál, aminek sikerült az a bravúr, hogy abszolút sallangmentesen, természetes körülmények között és modern felfogással tudott mesélni olyasmikről, amelyek mindnyájunkat érinthetnek és ténylegesen szerves részeit is képezik életünknek. több»
 
Összességében nagyon elgondolkodtató és fontos film, még ha nem is tökéletes. Tükröt tart nekünk, már családos embereknek és bizonyos értelemben a jövőt mutatja a még nem családos embereknek. Megnézése, ha nem is kötelező, de erősen ajánlott. 7,5/10 több»
 
Számos szempontból forradalmi Hajdu Szabolcs Karlovy Varyban fődíjat nyert alkotása, az Ernelláék Farkaséknál. 85/100 több»

A film 32 437 987 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 26 454 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A film a rendező saját családjával és saját otthonában lett felvéve, minimális anyagi befektetéssel.

(Gábor Rózsa)
 

A film a Karlovy Vary filmfesztiválon elnyerte a Kristály Glóbusz-díjat, illetve maga Hajdu is elnyerte a legjobb színész díját a filmben nyújtott alakításáért.

(KaTuS55)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.