Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
71%

FOMO - Megosztod, és uralkodsz (2019)

Senki nem megy sehova
Filmadatlap
 
21
Szereplők
13
Vélemények
24
Képek
3
Videók

Galéria (24)

Videók (3)

 
VvV   2021. 12. 20.

legújabb vélemény

1

Többé nem nézném meg a filmet, pedig nem egy rossz alkotás. Sajnos valóban a fiatalok többsége nem ismer határokat....

 
Lonka   2020. 02. 24.

a nap véleménye

1
Posztolj, posztolj!

Az utóbbi időkben sokat változott a magyar filmgyártás a jó irányba. Merünk kényes témákról filmet csinálni. Bevállalósak vagyunk, szókimondók. A FOMO is egy szókimondó alkotás, és sajnos eléggé aktuális is. Néhány jó barát abban látja az élet érte... teljes kritika»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 09.

a nap véleménye

1
Sokat akar a falka, csak nem bírja a fa...a

Amikor meghallottam, hogy készülőben van egy újabb magyar film, ami a Z generációs fiatalokról ad látleletet, s főként arról, hogyan befolyásolja az életüket a folyamatos online jelenlét, azt gondoltam: túl korai. Mert hogy itt van a Remélem legközel... teljes kritika»

 
indingo   2020. 02. 23.

0

Közepes magyar film egy aktuális témában. Nekem kicsit sok volt a fiúk ténykedése, illetve hogy ennyire buták.

 
Szilonka   2020. 08. 30.

0

Rég voltam tini, de sajnos tudom, hogy hasonlóan mennek a dolgok mint a filmben. A rendezése jó, a történet kicsit egyszerű.

 
Lubi   2019. 10. 11.

0
Megosztó és unalmas

Az eredetileg Senki nem megy sehova címre hallgató, majd valamilyen okból Fomora keresztelt, Z- generációt bemutatni kívánó film megérkezett a mozikba. Ennek pedig mindenki örülhet egészen addig, amíg meg nem tekinti az alkotást. A cím a Magyarország... teljes kritika»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

0

Nézhetetlen volt...bár nem is értem miért adtam neki esélyt. Tanulhatnák a hibáimból. Egysíkú, felszínes semmitmondó cselekmény bugyuta párbeszédekkel. Normális, reális tanulságra, végkifejletre pedig nem is számíthatunk.

A film 24 185 058 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 20 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Hiába nyert 2016-ban pályázatot a FOMO filmterve, mivel a Filmalap túl durvának és erkölcstelennek ítélte meg a forgatókönyv első változatát, így azt végül alaposan át kellett dolgozni.

(hp)
 

A stáb több mint negyven helyszínen forgatott a munkálatok során.

(hp)
 

A felnőtt színészeken kívül a FOMO - Megosztod, és uralkodsz főszerepeit amatőr színészek alakítják.

(hp)
 

Hartung Attila egy interjúban elmondta, hogy eltökélt szándéka volt, hogy az első filmjének központi témája a bűntudat legyen.

(hp)
 

A Fomo egy angol mozaikszó (Fear of Missing Out), melynek jelentése: "félelem attól, hogy lemaradunk valamiről."

(hp)
 
A FOMO – Megosztod, és uralkodsz mindezek ellenére fontos mozi, amely ráadásként egy tehetséges, erős képi gondolkodással bíró rendezőt sejtet. több»
 
Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy az utóbbi évek egyik legjobb és legfontosabb hazai alkotásáról van szó, amelyet - címéhez méltóan - vétek lenne kihagyni. több»
 
Nehéz a FOMO-ról katasztrofista felhangok nélkül beszélni, ez pedig azért van így, mert forró anyaggal dolgozó filmről van szó, amely könyörtelenül szembesít önmagunkkal – kiegyensúlyozatlan, ugyanakkor bátor és nagyon tehetséges munka. több»