Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
10
Vélemények
23
Képek
3
Videók
 
Lonka   2020. 02. 24.

legújabb vélemény a nap véleménye

Posztolj, posztolj!

Az utóbbi időkben sokat változott a magyar filmgyártás a jó irányba. Merünk kényes témákról filmet csinálni. Bevállalósak vagyunk, szókimondók. A FOMO is egy szókimondó alkotás, és sajnos eléggé aktuális is. Néhány jó barát abban látja az élet értelmét, hogy videókat tölt fel videó megosztó portálra csupán hobbiból, illetve, hogy gyűjtsék a like-okat, és ezzel egyre népszerűbbek legyenek. De elég ennyi a népszerűséghez? Videóik zöme abból áll, hogy megszégyenítik a gyengébbet. Pár ezer forintért megaláznak hajléktalanokat, tárgyként kezelik a nőket. Ami még megdöbbentőbb, hogy ezek a fiatalok értelmes, jól tanuló srácok. Ám ezúttal túl messzire mennek. Egyikőjük megerőszakol egy lányt. Kez... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 09.

a nap véleménye

Sokat akar a falka, csak nem bírja a fa...a

Amikor meghallottam, hogy készülőben van egy újabb magyar film, ami a Z generációs fiatalokról ad látleletet, s főként arról, hogyan befolyásolja az életüket a folyamatos online jelenlét, azt gondoltam: túl korai. Mert hogy itt van a Remélem legközelebb… 2018-ból, ami ugyanezt a témát járja körül. A FOMO-t látva azonban be kell vallanom, a két film tökéletesen megfér egymás mellett! Sőt, egészen más a hangulata Hartung Attila első nagyjátékfilmjének, valamint Schwechtje Mihály szintén jól sikerült alkotásának. Még a téma is más egy kicsit, hiszen a Remélem… az online anonimitás veszélyeiről szól, milyen buktatót rejthet az, hogy sokszor abban sem lehetünk biztosan, hogy azzal chatelünk, akit... több»


 
indingo   2020. 02. 23.

Közepes magyar film egy aktuális témában. Nekem kicsit sok volt a fiúk ténykedése, illetve hogy ennyire buták.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

Nézhetetlen volt...bár nem is értem miért adtam neki esélyt. Tanulhatnák a hibáimból. Egysíkú, felszínes semmitmondó cselekmény bugyuta párbeszédekkel. Normális, reális tanulságra, végkifejletre pedig nem is számíthatunk.

 
Hakker   2020. 02. 19.

Nem az én korosztályom filmje. Amit bemutat a mai fiatalságról, az nagyjából igaz, mert tényleg nem sok felelősségtudat van bennük, viszont, az nagy tévedés csupán őket okolni. Az ok-okozati összefüggében, ők csupán az okozat, az ok az a szülői nemtörödömség.

 
.. ez azonban nem jelenti azt, hogy Hartung filmje ne lenne fontos, felelősséggel összerakott, hatásos. Amelynek nagy erénye egyébként, hogy csakúgy, mint a Remélem…, a cselekmény legvégén sem tekinti lezártnak a témát. több»
 
A FOMO – Megosztod, és uralkodsz mindezek ellenére fontos mozi, amely ráadásként egy tehetséges, erős képi gondolkodással bíró rendezőt sejtet. több»
 
A színészi játék részben, a rendezés meg nagyon mellé ment, de az aluljárós jelenetet még sokszor visszafogjuk nézni, akkor is ha magát a teljes filmet soha többé. több»

A film 20 496 338 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 16 536 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Hiába nyert 2016-ban pályázatot a FOMO filmterve, mivel a Filmalap túl durvának és erkölcstelennek ítélte meg a forgatókönyv első változatát, így azt végül alaposan át kellett dolgozni.

(hp)
 

A stáb több mint negyven helyszínen forgatott a munkálatok során.

(hp)
 

A felnőtt színészeken kívül a FOMO - Megosztod, és uralkodsz főszerepeit amatőr színészek alakítják.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.