Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
72%

FOMO - Megosztod, és uralkodsz (2019)

Senki nem megy sehova
Filmadatlap
 
21
Szereplők
12
Vélemények
23
Képek
3
Videók
 
Annuska   2020. 10. 12.

legújabb vélemény

0

Tanulságos történet volt, bár nem egészen értettem a lány reakcióit. A fiúk, meg mind akik teljesen ártatlanok lennének.

 
Lonka   2020. 02. 24.

a nap véleménye

1
Posztolj, posztolj!

Az utóbbi időkben sokat változott a magyar filmgyártás a jó irányba. Merünk kényes témákról filmet csinálni. Bevállalósak vagyunk, szókimondók. A FOMO is egy szókimondó alkotás, és sajnos eléggé aktuális is. Néhány jó barát abban látja az élet érte... teljes kritika»


 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 09.

a nap véleménye

1
Sokat akar a falka, csak nem bírja a fa...a

Amikor meghallottam, hogy készülőben van egy újabb magyar film, ami a Z generációs fiatalokról ad látleletet, s főként arról, hogyan befolyásolja az életüket a folyamatos online jelenlét, azt gondoltam: túl korai. Mert hogy itt van a Remélem legközel... teljes kritika»

 
indingo   2020. 02. 23.

0

Közepes magyar film egy aktuális témában. Nekem kicsit sok volt a fiúk ténykedése, illetve hogy ennyire buták.

 
Szilonka   2020. 08. 30.

0

Rég voltam tini, de sajnos tudom, hogy hasonlóan mennek a dolgok mint a filmben. A rendezése jó, a történet kicsit egyszerű.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

0

Nézhetetlen volt...bár nem is értem miért adtam neki esélyt. Tanulhatnák a hibáimból. Egysíkú, felszínes semmitmondó cselekmény bugyuta párbeszédekkel. Normális, reális tanulságra, végkifejletre pedig nem is számíthatunk.

 
Lubi   2019. 10. 11.

0
Megosztó és unalmas

Az eredetileg Senki nem megy sehova címre hallgató, majd valamilyen okból Fomora keresztelt, Z- generációt bemutatni kívánó film megérkezett a mozikba. Ennek pedig mindenki örülhet egészen addig, amíg meg nem tekinti az alkotást. A cím a Magyarország... teljes kritika»

Galéria (23)

Videók (3)

A film 24 185 058 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 20 097 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Hiába nyert 2016-ban pályázatot a FOMO filmterve, mivel a Filmalap túl durvának és erkölcstelennek ítélte meg a forgatókönyv első változatát, így azt végül alaposan át kellett dolgozni.

(hp )
 

A stáb több mint negyven helyszínen forgatott a munkálatok során.

(hp )
 

A felnőtt színészeken kívül a FOMO - Megosztod, és uralkodsz főszerepeit amatőr színészek alakítják.

(hp )
 

Hartung Attila egy interjúban elmondta, hogy eltökélt szándéka volt, hogy az első filmjének központi témája a bűntudat legyen.

(hp )
 

A Fomo egy angol mozaikszó (Fear of Missing Out), melynek jelentése: "félelem attól, hogy lemaradunk valamiről."

(hp )
 

A filmben számos hazai zenekar dalai hallhatóak, egyebek mellett a Zombie Girlfriend, a Panel Surfers Mayberian Sanskülotts, a Fran Palermo és a Dope Calypso egy-egy dala is felcsendül.

(hp )
 

A FOMO egyik szerepét a Deep Glaze frontembere, Jorgosz Golecasz alakítja.

(hp )
 

A filmben a népszerű magyar YouTube-er, Csipesz is feltűnik.

(hp )
 

A FOMO - Megosztod, és uralkodsz a Színház- és Filmművészeti Egyetemen diplomázott rendező, Hartung Attila debütáló filmje.

(hp )
 
.. ez azonban nem jelenti azt, hogy Hartung filmje ne lenne fontos, felelősséggel összerakott, hatásos. Amelynek nagy erénye egyébként, hogy csakúgy, mint a Remélem…, a cselekmény legvégén sem tekinti lezártnak a témát. több»
 
A FOMO – Megosztod, és uralkodsz mindezek ellenére fontos mozi, amely ráadásként egy tehetséges, erős képi gondolkodással bíró rendezőt sejtet. több»
 
A színészi játék részben, a rendezés meg nagyon mellé ment, de az aluljárós jelenetet még sokszor visszafogjuk nézni, akkor is ha magát a teljes filmet soha többé. több»