Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
7
Vélemények
23
Képek
3
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 09.
Sokat akar a falka, csak nem bírja a fa...a

Amikor meghallottam, hogy készülőben van egy újabb magyar film, ami a Z generációs fiatalokról ad látleletet, s főként arról, hogyan befolyásolja az életüket a folyamatos online jelenlét, azt gondoltam: túl korai. Mert hogy itt van a Remélem legközelebb… 2018-ból, ami ugyanezt a témát járja körül. A FOMO-t látva azonban be kell vallanom, a két film tökéletesen megfér egymás mellett! Sőt, egészen más a hangulata Hartung Attila első nagyjátékfilmjének, valamint Schwechtje Mihály szintén jól sikerült alkotásának. Még a téma is más egy kicsit, hiszen a Remélem… az online anonimitás veszélyeiről szól, milyen buktatót rejthet az, hogy sokszor abban sem lehetünk biztosan, hogy azzal chatelünk, akit... több»

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

Nézhetetlen volt...bár nem is értem miért adtam neki esélyt. Tanulhatnák a hibáimból. Egysíkú, felszínes semmitmondó cselekmény bugyuta párbeszédekkel. Normális, reális tanulságra, végkifejletre pedig nem is számíthatunk.


 
Lubi   2019. 10. 11.
Megosztó és unalmas

Az eredetileg Senki nem megy sehova címre hallgató, majd valamilyen okból Fomora keresztelt, Z- generációt bemutatni kívánó film megérkezett a mozikba. Ennek pedig mindenki örülhet egészen addig, amíg meg nem tekinti az alkotást. A cím a Magyarországon igen kevesek által ismert kifejezés, a Fear of Missing Out rövidítése, ami nagyjából a kimaradástól való félelemnek fordítható. Ez egyfajta szorongás, ami átélőjét arra kényszeríti, hogy ússzon az árral, a film esetében haladjon a falkával még akkor is, ha ehhez egyáltalán nincs kedve, nem érez hajlandóságot, vagy egyszerűen nem ért egyet a közösségi hívószóval. A film e köré a problematika köré épít omladozó homokvárat, ami az első esőig sem ... több»

 
KATE   2019. 10. 11.

Na, ne vicceljünk, kérem. Egy újabb sablonos film arról, hogy "milyenek is a fiatalok", de azon túlmenően, hogy majmolni próbálják a tiniket, az alkotók érezhetően fogalmuk sincs az adott témáról. Halálosan gyenge és hiteltelen film, még az összes erőltetett és hatásvadász elemei sem igazán tudták megtartani a koncepciót.

 
vejunkanew   2019. 10. 10.

Az biztos, hogy még meg fogom nézni a FOMO-t, nem egy könnyű darab és nem is "kellemes" élmény, de úgy érzem, már nagyon szükségem volt erre. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki ténylegesen szembesülni szeretne egy napjainkat érintő, nem kicsit aggasztó társadalmi jelenséggel.

 
.. ez azonban nem jelenti azt, hogy Hartung filmje ne lenne fontos, felelősséggel összerakott, hatásos. Amelynek nagy erénye egyébként, hogy csakúgy, mint a Remélem…, a cselekmény legvégén sem tekinti lezártnak a témát. több»
 
A FOMO – Megosztod, és uralkodsz mindezek ellenére fontos mozi, amely ráadásként egy tehetséges, erős képi gondolkodással bíró rendezőt sejtet. több»
 
A színészi játék részben, a rendezés meg nagyon mellé ment, de az aluljárós jelenetet még sokszor visszafogjuk nézni, akkor is ha magát a teljes filmet soha többé. több»

A film 20 868 918 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 16 536 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

Hiába nyert 2016-ban pályázatot a FOMO filmterve, mivel a Filmalap túl durvának és erkölcstelennek ítélte meg a forgatókönyv első változatát, így azt végül alaposan át kellett dolgozni.

(hp)
 

A stáb több mint negyven helyszínen forgatott a munkálatok során.

(hp)
 

A felnőtt színészeken kívül a FOMO - Megosztod, és uralkodsz főszerepeit amatőr színészek alakítják.

(hp)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.