Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
74%

Magyar passió (2021)

Magyar passió
Filmadatlap
 
16
Szereplők
6
Vélemények
5
Képek
1
Videók

Galéria (5)

Eperjes Károly
Telekes Péter
Telekes Péter
Eperjes Károly

Videók (1)

 
MP170506   2023. 01. 01.

legújabb vélemény

0

Nehéz film. Kegyetlen történelmi eseményt mutat be. A színészek alakítása tetszett, jól formálták a karakterüket. Megéri megnézni.

 
Dorkateo   2022. 03. 03.

1

Fontos történelmi tabló a film, emléket állít a kitelepített szerzeteseknek. Történetileg helytálló a forgatókönyv, a megvalósult film azonban eléggé egyszerűre sikeredett. Eperjest nem rendezőként fogjuk megjegyezni, az már biztos. Ismertem egy fere... több»

 
DReyy10   2021. 11. 05.

0

Oké, alapjában véve egy hiánypótló filmről van szó, amit szerintem érdemes megnénzni, örülök, hogy nem ment át fanatizmusba a film, de Eperjes Károly gyakorlatlansága a filmezés terén teljesen átsüt.

 
mikike0729   2021. 11. 04.

0

Felkavaró film, kegyetlen történet egy kegyetlen korról, amit mindenképpen érdemes volt feldolgozni, de szerintem jócskán küszködik a hiányosságokban. Egy erős közepes nálam.

 
Inq   2021. 11. 27.

0
Láttam a filmet

A film jó. Fiatal vagyok, mégis kedvelem Eperjest... érdekes. A korhatár-besorolás talán kicsit alacsony. A főhadnagy karaktere jól volt belefűzve a történetbe, a legelejétől kezdve. Olvasom a Vox kritikáját. Ezek látták is a filmet, vagy csak valaki elmesélte nekik, hogy volt? Marhára nem úgy volt, ahogy írják. Mennyi pontatlanság, ilyen kevés szóban...

 
Edit Ujvari   2022. 02. 27.

0
Katarzis

A film elérte célját: katarzisélményem volt, sírtam. Naponta imádkozom, mint Leopold atya, mert a "Gonosz " nem tűnt el az emberek világából, állandóan alakot ölt, résen kell lenni. A jövőben több történelmi témájú filmre lenne szükség, mert azok művelik igazán az elmét.

A film 14 656 458 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 13 148 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Magyar passióval párhuzamban Eperjes Károly elkészítette a "Csendhez szokott szív" dokumentumfilmet is.

(csd)
 

A film Várnai Péter címzetes prépost Krisztus inge című színműve és Kálmán Peregrin Te meztelen Krisztus, hol hagytad az ingedet dokumentumkötete alapján készült adaptáció.

(csd)
 
A Magyar Passió valóban hittel teli próbálkozás, csak éppen teljesen alkalmatlan arra, hogy olyan nézőket szólítson meg, akik… Akik nem ahhoz a látásmódját tekintve elöregedett körhöz tartoznak, ahová Eperjes. több»