Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
78
Filmadatlap
 
25
Szereplők
6
Vélemények
1
Képek
4
Videók
 
indingo   2018. 04. 22.

Három történet, amelyet egy borzasztó tett köt össze és a végén összefutnak a szálak. A kisfiú alakítása valóban szemkápráztató volt. Érdekes film egy nem túl közkedvelt témában.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

Tudom, hogy sokak számára érdektelen a film. Én iskolákban is levetíteném. Borzalmas, hogy milyen szintre tud lesüllyedni az ember és mit vált ki a gyűlölködés.


 
vertigo   2018. 04. 12.

Gyönyörű film, és bár nagyon aggódtam, hogy valami túlságosan is elvont és nehezen értelmezhető filmre ülök is majd be, mégis nagyon megérintett. Szerintem látni kell ezt a filmet, mivel elképesztően el tudja gondolkodtatni az embert. Oké, nem egy pörgős sztori és nagyon hangulatban kell lenni hozzá, de szerintem megéri.

 
Bady   2018. 04. 11.

Valószínűleg nem ez volt a film célja, de az az érzésem, hogy azzal, hogy ennyire direktbe akar a sztereotípiákkal szemben menni, azzal számomra sokat veszít a hitelességéből. Sajnálom, de nekem ez most nagyon nem jött be.

 
miki   2018. 04. 07.

Kimondttan erős, nagyon súlyos atmoszférájú film lett a Genezis, nyomasztó, de mindenképpen egy erős élmény. Nem hiszem, hogy túl nagy érdeklődés fogja övezni, amit sajnálok, de az is biztos, hogy meg fogja találni a maga közönségét, akik hozzám hasonlóan nagyra fogják értékelni a látottakat.

 
Bogdán Árpád filmje pedig megvalósít minden „liberális” klisét. A roma szereplők egytől-egyik jó emberek, imádják a családjukat, mindenük a gyerek és csak a szegénység szülte, kényszerből elkövetett bűncselekmények miatt vannak börtönben. Ellentétben a „magyarok” már gyerekként képesek a legagresszívabb, rasszista indíttatású cselekedetekre. Léteznek ilyenek? Persze, hogy léteznek. És vajon jó, ha egy film előhoz extrém példákat és általánosnak mutatja be azokat? Mennyire szolgálja a párbeszédet, vagy a másik megértést? Szükségünk van ilyen filmekre? Ez az utolsó nem költői kérdés. Mindenki döntse el maga, van-e igénye megnézni a Genezis-t. több»
 
A Genezis egy magabiztos, érett rendező munkája, aki az érthetetlen, napjainkban is jelenlévő gyűlölettel szemben a felelősségvállalás, a humanizmus és az újrakezdés, az alapoktól történő újrateremtés lehetősége mellett teszi le a voksát. Filmje fontos és aktuális darab, csak remélni lehet, hogy minél több nézőhöz eljut. több»
 
A Genezis mindenkihez szól, ezért mindenki meg fogja találni benne a saját magára vonatkozó részeket. Az élet szagú történetek mellett rengeteg erő, motiváció, morális és erkölcsi tartalom is helyet kapott ebben a szűk két órás filmben. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.