Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Genezis (2018)

Genezis
Filmadatlap
 
25
Szereplők
10
Vélemények
1
Képek
4
Videók

Galéria (1)

Videók (4)

 
John392521   2021. 12. 17.

legújabb vélemény

1
Alapvetően jó film

Viszont ez, hogy a fehérek bántják a roma származásút, szerintem eléggé torzítva van... mind a 3 iskolámban, ahova jártam, fordítva volt. Nap mint nap szembe kellett néznem a faji megkülönböztetés több formájával, volt, hogy falhoz állítottak és végigpofoztak, volt, hogy kivettek egy fészekből kismadarat és szó szerint élve széttépték csak szórakozásból, és ezt nekünk végig kellett nézni. Meg hát sorolhatnám... Tehát az iskolákban egyáltalán nem ez megy, hanem a 180 fokos ellentétje, persze ha ezt megjegyezzük, akkor már kirekesztő rasszisták vagyunk, inkább forgassunk olyan filmeket, ami hamis képet mutat a külföldieknek rólunk...

 
indingo   2018. 04. 22.

0

Három történet, amelyet egy borzasztó tett köt össze és a végén összefutnak a szálak. A kisfiú alakítása valóban szemkápráztató volt. Érdekes film egy nem túl közkedvelt témában.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

0

Tudom, hogy sokak számára érdektelen a film. Én iskolákban is levetíteném. Borzalmas, hogy milyen szintre tud lesüllyedni az ember és mit vált ki a gyűlölködés.

 
lauralaura   2019. 01. 28.

0

A film három részre van szedve. Az első az brutális, és nagyon nagyon jó volt, ellenkezőleg a második kettővel, ami nekem laposabbra sikeredett sajnos. A felvételek nagyon szépek voltak benne.

 
vertigo   2018. 04. 12.

0

Gyönyörű film, és bár nagyon aggódtam, hogy valami túlságosan is elvont és nehezen értelmezhető filmre ülök is majd be, mégis nagyon megérintett. Szerintem látni kell ezt a filmet, mivel elképesztően el tudja gondolkodtatni az embert. Oké, nem egy pörgős sztori és nagyon hangulatban kell lenni hozzá, de szerintem megéri.

 
miki   2018. 04. 07.

0

Kimondttan erős, nagyon súlyos atmoszférájú film lett a Genezis, nyomasztó, de mindenképpen egy erős élmény. Nem hiszem, hogy túl nagy érdeklődés fogja övezni, amit sajnálok, de az is biztos, hogy meg fogja találni a maga közönségét, akik hozzám hasonlóan nagyra fogják értékelni a látottakat.

 
airbus   2018. 04. 06.

0

Nem könnyű film a Genezis, de Bogdán Árpád egészen kiváló érzékkel nyúlt a témához, a szereplőválogatás kiváló, a téma súlyos, itt-ott biccen meg a dolog a különböző történetszálak párhuzamos vezetésével, de összességében egy nagyszerű alkotásról van szó.

 
A Genezis egy magabiztos, érett rendező munkája, aki az érthetetlen, napjainkban is jelenlévő gyűlölettel szemben a felelősségvállalás, a humanizmus és az újrakezdés, az alapoktól történő újrateremtés lehetősége mellett teszi le a voksát. Filmje fontos és aktuális darab, csak remélni lehet, hogy minél több nézőhöz eljut. több»
 
Bogdán Árpád filmje pedig megvalósít minden „liberális” klisét. A roma szereplők egytől-egyik jó emberek, imádják a családjukat, mindenük a gyerek és csak a szegénység szülte, kényszerből elkövetett bűncselekmények miatt vannak börtönben. Ellentétben a „magyarok” már gyerekként képesek a legagresszívabb, rasszista indíttatású cselekedetekre. Léteznek ilyenek? Persze, hogy léteznek. És vajon jó, ha egy film előhoz extrém példákat és általánosnak mutatja be azokat? Mennyire szolgálja a párbeszédet, vagy a másik megértést? Szükségünk van ilyen filmekre? Ez az utolsó nem költői kérdés. Mindenki döntse el maga, van-e igénye megnézni a Genezis-t. több»
 
Bogdán Árpád új filmje tehát összességében szép, mély és komplex mű, amit lírai elbeszélésmódja és gyönyörű képi világ ellenére nehéz befogadni. több»