Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
69
Filmadatlap
 
25
Szereplők
8
Vélemények
1
Képek
4
Videók
Genezis
 
indingo   2018. 04. 22.

Három történet, amelyet egy borzasztó tett köt össze és a végén összefutnak a szálak. A kisfiú alakítása valóban szemkápráztató volt. Érdekes film egy nem túl közkedvelt témában.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

Tudom, hogy sokak számára érdektelen a film. Én iskolákban is levetíteném. Borzalmas, hogy milyen szintre tud lesüllyedni az ember és mit vált ki a gyűlölködés.


 
Hakker   2019. 03. 12.

Nem rossz film, de nem is jó. A történet, illetve a karakterek felépítése az jó volt, de a végén többet vártam volna , mert nagyon kényes témába fogtak bele. A rendezés az jó volt és a vágások is nagyon rendben voltak. Összeségében, egyszer mindenképp érdemes megnézni.

 
lauralaura   2019. 01. 28.

A film három részre van szedve. Az első az brutális, és nagyon nagyon jó volt, ellenkezőleg a második kettővel, ami nekem laposabbra sikeredett sajnos. A felvételek nagyon szépek voltak benne.

 
vertigo   2018. 04. 12.

Gyönyörű film, és bár nagyon aggódtam, hogy valami túlságosan is elvont és nehezen értelmezhető filmre ülök is majd be, mégis nagyon megérintett. Szerintem látni kell ezt a filmet, mivel elképesztően el tudja gondolkodtatni az embert. Oké, nem egy pörgős sztori és nagyon hangulatban kell lenni hozzá, de szerintem megéri.

 
Bogdán Árpád filmje pedig megvalósít minden „liberális” klisét. A roma szereplők egytől-egyik jó emberek, imádják a családjukat, mindenük a gyerek és csak a szegénység szülte, kényszerből elkövetett bűncselekmények miatt vannak börtönben. Ellentétben a „magyarok” már gyerekként képesek a legagresszívabb, rasszista indíttatású cselekedetekre. Léteznek ilyenek? Persze, hogy léteznek. És vajon jó, ha egy film előhoz extrém példákat és általánosnak mutatja be azokat? Mennyire szolgálja a párbeszédet, vagy a másik megértést? Szükségünk van ilyen filmekre? Ez az utolsó nem költői kérdés. Mindenki döntse el maga, van-e igénye megnézni a Genezis-t. több»
 
A Genezis egy magabiztos, érett rendező munkája, aki az érthetetlen, napjainkban is jelenlévő gyűlölettel szemben a felelősségvállalás, a humanizmus és az újrakezdés, az alapoktól történő újrateremtés lehetősége mellett teszi le a voksát. Filmje fontos és aktuális darab, csak remélni lehet, hogy minél több nézőhöz eljut. több»
 
A Genezis mindenkihez szól, ezért mindenki meg fogja találni benne a saját magára vonatkozó részeket. Az élet szagú történetek mellett rengeteg erő, motiváció, morális és erkölcsi tartalom is helyet kapott ebben a szűk két órás filmben. több»


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.