Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
69%

Genezis (2018)

Genezis
Filmadatlap
 
25
Szereplők
9
Vélemények
1
Képek
4
Videók

Galéria (1)

Videók (4)

 
Szólj Be a Papnak   2019. 11. 03.

legújabb vélemény

0
Elképzelni az elképzelhetetlent

Zseniális érzékenységgel mutatja be a borzalmakat a film. Zseniális színészi teljesítmény egy igazi művészi filmbe öntve.

 
indingo   2018. 04. 22.

0

Három történet, amelyet egy borzasztó tett köt össze és a végén összefutnak a szálak. A kisfiú alakítása valóban szemkápráztató volt. Érdekes film egy nem túl közkedvelt témában.

 
TomÁcs   2018. 04. 26.

0

Tudom, hogy sokak számára érdektelen a film. Én iskolákban is levetíteném. Borzalmas, hogy milyen szintre tud lesüllyedni az ember és mit vált ki a gyűlölködés.

 
lauralaura   2019. 01. 28.

0

A film három részre van szedve. Az első az brutális, és nagyon nagyon jó volt, ellenkezőleg a második kettővel, ami nekem laposabbra sikeredett sajnos. A felvételek nagyon szépek voltak benne.

 
bogyo.szilvia   2019. 04. 16.

0
Siker

Ez az első és talán egyetlen magyar film, ami úgy igazán jó lett. Megható, megindító és egy olyan problémát boncolgat, ami sajnos a mai világban jelen van. Én is levetíteném az iskolákban. Tanulhatnának a mai gyerekek a filmből.

 
vertigo   2018. 04. 12.

0

Gyönyörű film, és bár nagyon aggódtam, hogy valami túlságosan is elvont és nehezen értelmezhető filmre ülök is majd be, mégis nagyon megérintett. Szerintem látni kell ezt a filmet, mivel elképesztően el tudja gondolkodtatni az embert. Oké, nem egy pörgős sztori és nagyon hangulatban kell lenni hozzá, de szerintem megéri.

 
Bady   2018. 04. 11.

0

Valószínűleg nem ez volt a film célja, de az az érzésem, hogy azzal, hogy ennyire direktbe akar a sztereotípiákkal szemben menni, azzal számomra sokat veszít a hitelességéből. Sajnálom, de nekem ez most nagyon nem jött be.

 
A Genezis egy magabiztos, érett rendező munkája, aki az érthetetlen, napjainkban is jelenlévő gyűlölettel szemben a felelősségvállalás, a humanizmus és az újrakezdés, az alapoktól történő újrateremtés lehetősége mellett teszi le a voksát. Filmje fontos és aktuális darab, csak remélni lehet, hogy minél több nézőhöz eljut. több»
 
Bogdán Árpád filmje pedig megvalósít minden „liberális” klisét. A roma szereplők egytől-egyik jó emberek, imádják a családjukat, mindenük a gyerek és csak a szegénység szülte, kényszerből elkövetett bűncselekmények miatt vannak börtönben. Ellentétben a „magyarok” már gyerekként képesek a legagresszívabb, rasszista indíttatású cselekedetekre. Léteznek ilyenek? Persze, hogy léteznek. És vajon jó, ha egy film előhoz extrém példákat és általánosnak mutatja be azokat? Mennyire szolgálja a párbeszédet, vagy a másik megértést? Szükségünk van ilyen filmekre? Ez az utolsó nem költői kérdés. Mindenki döntse el maga, van-e igénye megnézni a Genezis-t. több»
 
Bogdán Árpád új filmje tehát összességében szép, mély és komplex mű, amit lírai elbeszélésmódja és gyönyörű képi világ ellenére nehéz befogadni. több»