Játssz egy 32" LG LED televízióért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
73

Genezis

(Genezis)
 
25
5
1
 
indingo   2018. 04. 22.

Három történet, amelyet egy borzasztó tett köt össze és a végén összefutnak a szálak. A kisfiú alakítása valóban szemkápráztató volt. Érdekes film egy nem túl közkedvelt témában.

 
vertigo   2018. 04. 12.

Gyönyörű film, és bár nagyon aggódtam, hogy valami túlságosan is elvont és nehezen értelmezhető filmre ülök is majd be, mégis nagyon megérintett. Szerintem látni kell ezt a filmet, mivel elképesztően el tudja gondolkodtatni az embert. Oké, nem egy pörgős sztori és nagyon hangulatban kell lenni hozzá, de szerintem megéri.

 
Bady   2018. 04. 11.

Valószínűleg nem ez volt a film célja, de az az érzésem, hogy azzal, hogy ennyire direktbe akar a sztereotípiákkal szemben menni, azzal számomra sokat veszít a hitelességéből. Sajnálom, de nekem ez most nagyon nem jött be.

 
miki   2018. 04. 07.

Kimondttan erős, nagyon súlyos atmoszférájú film lett a Genezis, nyomasztó, de mindenképpen egy erős élmény. Nem hiszem, hogy túl nagy érdeklődés fogja övezni, amit sajnálok, de az is biztos, hogy meg fogja találni a maga közönségét, akik hozzám hasonlóan nagyra fogják értékelni a látottakat.

 
airbus   2018. 04. 06.

Nem könnyű film a Genezis, de Bogdán Árpád egészen kiváló érzékkel nyúlt a témához, a szereplőválogatás kiváló, a téma súlyos, itt-ott biccen meg a dolog a különböző történetszálak párhuzamos vezetésével, de összességében egy nagyszerű alkotásról van szó.

 
Bogdán Árpád filmje pedig megvalósít minden „liberális” klisét. A roma szereplők egytől-egyik jó emberek, imádják a családjukat, mindenük a gyerek és csak a szegénység szülte, kényszerből elkövetett bűncselekmények miatt vannak börtönben. Ellentétben a „magyarok” már gyerekként képesek a legagresszívabb, rasszista indíttatású cselekedetekre. Léteznek ilyenek? Persze, hogy léteznek. És vajon jó, ha egy film előhoz extrém példákat és általánosnak mutatja be azokat? Mennyire szolgálja a párbeszédet, vagy a másik megértést? Szükségünk van ilyen filmekre? Ez az utolsó nem költői kérdés. Mindenki döntse el maga, van-e igénye megnézni a Genezis-t.
 
A Genezis egy magabiztos, érett rendező munkája, aki az érthetetlen, napjainkban is jelenlévő gyűlölettel szemben a felelősségvállalás, a humanizmus és az újrakezdés, az alapoktól történő újrateremtés lehetősége mellett teszi le a voksát. Filmje fontos és aktuális darab, csak remélni lehet, hogy minél több nézőhöz eljut.

 
A Genezis mindenkihez szól, ezért mindenki meg fogja találni benne a saját magára vonatkozó részeket. Az élet szagú történetek mellett rengeteg erő, motiváció, morális és erkölcsi tartalom is helyet kapott ebben a szűk két órás filmben.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.