Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
NA
Filmadatlap
 
16
Szereplők
1
Vélemények
13
Képek
Videók
Békeidő

 
Ákos Varga   2020. 04. 26.

legújabb vélemény

Tabló a frusztrációinkról

Hajdu Szabolcs Békeidő című filmje a mai magyar valóságot, a mindennapokban megjelenő egyéni és közéleti feszültséget tematizálja, miközben mágikus realista lebegése remekül ellensúlyozza a szókimondó hangvételt és a megtörtént, nagy port kavart esem... teljes kritika»

 
Miközben a Békeidőt ezek a véresen hétköznapi szituációk és az azokkal kapcsolatos filmnyelvi játékok irányítják, az utolsó jelenetben a társadalmi zsákutcák jeleként egy autót látunk felülnézetből, amint egy körforgalomban köröz. A film utolsó, a hétköznapoktól elszakadó, imaginárius képsorai azt sugallják, hogy ebből a vissza-visszatérő körforgásból, a mérgezett politikai-társadalmi viszonyokból csak a képzelet világa kínálhat menekülőutat. Legalábbis időlegesen. több»
 
Ha minden évben készülne egy-két ilyen, a magyar film is sokkal frissebb, aktuálisabb és izgalmasabb lehetne. több»
 
Nézd tablónak. Ne keress sorvezetőt. Ne próbáld kitalálni az alkotó(k) gondolatait. Engedd át magad a sorjázó képeknek. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.