Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%

Békeidő (2020)

Békeidő
Filmadatlap
 
27
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Hajdu Szabolcs
Árpád Schilling
Szabó Domokos
Árpád Schilling
Pál Emőke
Hajdu Szabolcs
Hajdu Szabolcs
Török-Illyés Orsolya

Videók (1)

 
G.Noir   2022. 10. 23.

legújabb vélemény

0

Ez sokkal szürreálisabb volt, mint amire számítottam. A virágboltos jelenetet imádtam! A film korhű lenyomata az ország jelenlegi mentális állapotának.

 
Paulo-Varga   2020. 04. 26.

1
Tabló a frusztrációinkról

Hajdu Szabolcs Békeidő című filmje a mai magyar valóságot, a mindennapokban megjelenő egyéni és közéleti feszültséget tematizálja, miközben mágikus realista lebegése remekül ellensúlyozza a szókimondó hangvételt és a megtörtént, nagy port kavart esem... teljes kritika»

 
Ha minden évben készülne egy-két ilyen, a magyar film is sokkal frissebb, aktuálisabb és izgalmasabb lehetne. több»
 
Nézd tablónak. Ne keress sorvezetőt. Ne próbáld kitalálni az alkotó(k) gondolatait. Engedd át magad a sorjázó képeknek. több»
 
Miközben a Békeidőt ezek a véresen hétköznapi szituációk és az azokkal kapcsolatos filmnyelvi játékok irányítják, az utolsó jelenetben a társadalmi zsákutcák jeleként egy autót látunk felülnézetből, amint egy körforgalomban köröz. A film utolsó, a hétköznapoktól elszakadó, imaginárius képsorai azt sugallják, hogy ebből a vissza-visszatérő körforgásból, a mérgezett politikai-társadalmi viszonyokból csak a képzelet világa kínálhat menekülőutat. Legalábbis időlegesen. több»