Két magyar filmre kattantak rá a hazai nézők a Netflixen

A Netflix az elmúlt hónapokban is egymás után hozta a sikersorozatokat és filmeket, a nemzetközi megjelenések mellett viszont két magyar gyártású film is tarolt a platform tartalomkínálatából a hazai nézők körében.

Kerékgyártó Yvonne korábban a FOMO - Megosztod, és uralkodsz és a Hab forgatókönyvírójaként tett szert nagyobb szakmai elismerése. A rövidfilmek után a fiatal rendező első egész estés produkciója, az Együtt kezdtük még tavaly augusztusban került a mozikba. A film egy igazi “felnövés történet”, amely ráadásul parádés szereposztást kapott  Mucsi Zoltánnal, Szacsvay Lászlóval, Szabó Simonnal, Zsurzs Katival, Jordán Tamással és Kerekes Évával a fedélzeten. Az Együtt kezdtük egyébként 76 százalékos értékelést kapott 104 szavazat alapján a Mafabon.

dráma | romantikus | vígjáték

Előbb vagy utóbb mindenkit utolér a múlt, hogy azután csakugyan mérlegre tegye azokat a döntéseket, amelyeket még kamaszkorában hozott. Bármennyire különösen hangzik is, az... több»

Szintén tavaly augusztusban debütált a mozikban Rohonyi Gábor és Vékes Csaba rendezése, a Szia Életem!. A páros korábban főként televíziós projekteken dolgozott. Rohonyi Gábor 2017-ben a  Brazilok című filmmel ért el nagyobb szakmai áttörést. Közös filmjük, a Szia Életem! egy alkotói válsággal küzdő író történetét meséli el, akinek életében váratlanul felbukkan kisfia, akivel még sohasem találkozott. A szereplőgárdához csupán annyit fűznénk hozzá, hogy Thuróczy Szabolcs, Pásztor-Várady Mór, Kovács Patrícia, Pálmai Anna, Elek Ferenc, Mucsi Zoltán és Básti Juli, ezek a nevek pedig köztudottan garancia egy kiemelkedő produkcióhoz. A film 70 százalékos értékelést kapott 92 szavazat alapján a Mafabon.

vígjáték

Egy író hosszú ideje vár az igazi inpsirációra, helyette azonban nem várt meglepetés éri, betoppan az életébe a fia, akivel még sosem találkozott. Váratlan megismerkedésük... több»

Ha tehát nem sikerült annak idején a mozikban megnézned a két produkciót, úgy a Netflixen ezt most bepótolhatod, ráadásul a filmek adatlapján található “Lejátszás a Netflixen”-gombra kattintva közvetlenül el is indíthatod a lejátszás, amennyiben van előfizetésed a szolgáltatónál.