Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
76%

Brazilok (2017)

Brazilok
Filmadatlap
 
28
Szereplők
31
Vélemények
40
Képek
6
Videók

Galéria (40)

Dobó Kata
Dobó Kata
Schell Judit

Videók (6)

 
Fikatours_blogger   2022. 01. 23.

legújabb vélemény

0
Japán cigány

Ellentétben néhány sporttárstól, nekem nagyon bejött ez a film. Könnyed hangvétellel jelenít meg mélyen gyökerező problémákat.

 
Artemisia   2018. 02. 21.

5

Aranyos, megmosolyogtató vígjáték. Autentikus falusi hangulat és kellemes nyári miliő uralják a képi világot, valóban foci vb atmoszféra uralkodik a filmben. A cselekmény inkább a parodizálásra épít, mintsem valódi tétje lenne, de éppen ettől élvezh... több»

4
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 13.

1

Egy oltári nagy baromság és valószerűtlen hülyeség. A romák sem ilyenek, és a valóság is nagyon távol áll a filmtől. Ráadásul nem is vicces, a színészek játéka förtelmes.

 
mamiéstöti2   2018. 06. 03.

0

Kiválóan jellemzi a cigánysághoz való hozzáállását a magyarságnak, valamint a kultúrájukat és szokásaikat is jól tükrözi a film. A történetet a foci világbajnoksággal fonják össze, miszerint egy kis falu bajnokságának győztes csapata egy régi lakos j... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Remek kis film. Nagyon jó a humora és külön tetszett, hogy romák állnak a középpontban. Ismeretlen, nem is tanult színészeket berakni a filmbe kockázatos volt, de jól sült el.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

0
Foci és cigányság

A film nézése előtt/közben azon gondolkodtam, hogy lehet-e attól jó egy film, hogy egy fontos témát illeszt a cselekményének középpontjába. A Brazilok ugyanis a társadalmunk egy igencsak megosztó problémát mutat be nagyközönségnek szánt, bő másfél ór... teljes kritika»

 
Thibo84   2017. 04. 28.

0

Egy könnyed, laza és még is jó humorú film volt. Csak ajánlani tudom.

A film összbevétele 385 831 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 107 993 655 forintot termelt. A hazai mozik összesen 78 862 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rozit alakító Farkas Franciska a valóságban is rajong Gáspár Laciért.

(Artemisia )
 

A filmet a nógrád-megyei Acsán forgatták.

(indingo )
 

A Brazilokban számos amatőr roma színész is feltűnik.

(hp)
 

Gáspár Laci önmagát alakítja a filmben.

(hp)
 

A filmalap 361 875 millió forinttal támogatta a produkciót.

(hp)
 
A Brazilok című új magyar film a nyomort romantikussá színezi, a diszkriminációt a futballpályán tereli biztonságos mederbe. A magyar valóságra nyomokban sem hasonlít, de egy kedves, egyszerű kis mese, amin lehet nevetni is. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 
Itt egy film, amelyik minden hibájával együtt sem hazudik. Csak megengedően álmodozik. S szereti az embereket, akikről mesél. Az összeset. Azt is, akinek csinálta a filmet. Azt mondja a Brazilok, hogy a rohadt életbe, hát próbáljuk már egymást szeretni, emberek! Legalább próbálkozzunk. Mondhatná persze úgy is, hogy egy jó film legyen a vége. De bárhogy is mondja, csak ezt mondja. S ezért én, 2017-ben, Magyarországon, a Brazilokat csak szeretni tudom. Megengedem magamnak ezt a luxust. több»
 
Jó szándékú vígjáték, vitatható kivitelezésben – röviden így lehet jellemezni M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor közös filmjét. Bár elvileg érzékeny társadalmi témákat is érintene, az alkotók óvatossága az, ami végül a felszínre tör: ezzel meg is van az év első magyar filmes csalódása. 60/100 több»