Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
79
Filmadatlap
 
28
Szereplők
28
Vélemények
40
Képek
6
Videók
Brazilok
 
petraszab   2020. 01. 07.

legújabb vélemény

Humoros film volt, de a drámát is meg kell mögötte látni.

 
mamiéstöti2   2018. 06. 03.

Kiválóan jellemzi a cigánysághoz való hozzáállását a magyarságnak, valamint a kultúrájukat és szokásaikat is jól tükrözi a film. A történetet a foci világbajnoksággal fonják össze, miszerint egy kis falu bajnokságának győztes csapata egy régi lakos jóvoltából, aki azóta kőgazdag lett külföldön, finanszírozza a csapat minden költségét, hogy megnézze a vb döntőt. Na most a cigány csapat már nem is foglalkozik a focival, mivel legjobb játékosuk épp sitten van verekedés miatt, a többiek pedig szép lassan széthúztak, egyikük még a rendőrség kötelékébe is állt. A verseny kihirdetésekor, azonban épp szabadlábra kerül a csapatkapitány és, hogy bosszút álljon jogtalan lecsukásáért, valamint népét érő több megaláztatásért, újra összehívja a csapatot. Néhány jó poént is sikerült a filmbe csempészni és van néhány nagyon meghatározó karakter, mely nélkül nem lenne ennyire sokoldalú alkotás. Kisebb szerepben Gáspár Laci is megjelenik, hogy nagyobb reklámot hozzanak a filmnek. Ezzel együtt a történet elég döcögősen haladt és néhol túl is volt bonyolítva. A szerelem momentuma is megjelenik, konkrétan a már kiesett hvcs-k(helyi vagány csávók) csapatkapitánya, aki egyben a polgármester fia, és aki miatt sitten volt a cigányok vezére, beleszeret a cigány csk húgába és mivel a rendőrnek állt roma is szerelmes belé eladja a meccset, ezért kikerül a csapatból és helyette áll át a falu emberének sarja és segíti győzelemhez a Brazilokat.


 
Artemisia   2018. 02. 21.

Aranyos, megmosolyogtató vígjáték. Autentikus falusi hangulat és kellemes nyári miliő uralják a képi világot, valóban foci vb atmoszféra uralkodik a filmben. A cselekmény inkább a parodizálásra épít, mintsem valódi tétje lenne, de éppen ettől élvezhető, hiszen a komolynak szánt jelenetek mindig humor forrásai, mint maga a történet elbeszélése is a roma kisfiú narrációjában, ahol pl.: az, hogy a falubeli búcsú mindig mozgalmas azt jelenti hogy gyakran van tömegverekedés a két etnikum között, és hogy közelebb hozza egymáshoz az embereket azt, hogy mindenki együtt ül a fogdán:-) Gyöngyszem az etnikai ellentéteket feszegető alkotások között.

 
indingo   2017. 04. 11.

Remek kis film. Nagyon jó a humora és külön tetszett, hogy romák állnak a középpontban. Ismeretlen, nem is tanult színészeket berakni a filmbe kockázatos volt, de jól sült el.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

Foci és cigányság

A film nézése előtt/közben azon gondolkodtam, hogy lehet-e attól jó egy film, hogy egy fontos témát illeszt a cselekményének középpontjába. A Brazilok ugyanis a társadalmunk egy igencsak megosztó problémát mutat be nagyközönségnek szánt, bő másfél órás vígjáték keretében. A készítők bátorsága valóban dicsérendő, de a kivitelezés több pontján is hibát vélem felfedezni, emiatt pedig kissé keserű a szájíz. Azt én is remek ötletnek tartom, hogy a cigányságról, s a hozzájuk kapcsolódó társadalmi hozzáállásról, sztereotípiákról filmet készítsünk, a vígjátékkal sincs önmagában probléma, az meg a pláné, hogy a történet fő konfliktusát a falu futballpályájára helyezi a film (megspékelve egy kis szerelmi és családi drámával). Foci és cigányság: korunk magyar társadalmának két kényes témája, amelyek együttesen remek alapot adnak. Még az is bátor húzásnak mondható, hogy ezúttal a falusi cigányok helyzete, sorsa jelenti az azonosulási pontot, szemben a „gonosz” magyarokkal, élükön a helyi alpolgármesterrel. Az ötlet tehát jó, a poénok helyenként ülnek is, valahogy mégsem az igazi. Egyrészt a cseh vagy jugoszláv falusi vígjátékokra emlékeztető hangulat „mímelése”, amely sajnos nem áll jól a filmnek, s valahogy a filmben látható acsai világ mintha túlidealizált lenne (pl. a filmben látható rendőri „túlkapás”, inkább megmosolyogtató, s így nehéz komolyan venni akkor, amikor napi szinten hallun... több»

 
HercegPeter   2018. 05. 16.

Vigyázz! A komment helyenként SPOILER-t tartalmazhat! A történet főszála ugyanaz mint száz és száz másik sportfilmben. Viszont a háttértörténet itt az, ami igazán érdekes. Személyes tapasztalatom az, hogy amelyik cigány sportol, azzal nem szoktak gondok lenni. Itt is hasonlóról beszélhetünk. Jól tükrözi ezt, hogy mikor mennek a rendőrök átkutatni őket, mindenki más dugja el a lopott vasakat, de náluk nincs semmi. Természetesen a főbüntény (a táblák ellopása) nem a cigányok műve, hanem a gonosz alpolgármesteré. Az ő és a fia ellentéte is azt mutatja, hogy ez az emberekbe berögzült gyűlölködés nem feltétlenül vezet jóra. Nem mondom, hogy a film jobbnak akarja feltüntetni a cigányokat, mint amilyenek, inkább azt akarja mutatni, hogy a magyarok közül sem mindenki szent. Mind két félnél van ilyen is, meg olyan is. Az amatőr színészek nagyon ügyesek, míg a többiek hozzák azt a szintet, ami tőlük elvárható. Kifejezetten jól egyébként talán csak Farkas Franciska szerepel. Jó volt újra látni a jó öreg Lópici Gáspárt. Kicsit furcsa volt nekem ez az időben való elhelyezés, mivel a film 2002-ben játszódik elméletileg, hiszen akkor volt ez a focivébé, de Gáspár Laci ekkor még sehol nem volt, sőt a tv-ben játszott dalai is csak jóval későbbiek. valamint a "Győzzön a jobbik!" felkiáltásnak sem volt akkor még semmilyen politikai mondanivalója. De ez nem is lényeges, egy jó poén volt csupán. Ez nyilvánvalóan szándékosan lett így elkészítve, de akkor is furcsa. Örülök, hogy nincs benne politizálás, mert azzal mindenképpen csak rontottak volna. Külön öröm, hogy a film nem váltott ki semmilyen botrányt. Ez a film is mutatja, hogy a magyar filmipar fellendülőben van legalábbis szerintem.

 
Orosz István   2017. 07. 19.

Egészen jó kis magyar film lett, tökéletes társadalom paródiának is felfoghatjuk. A poénok is nagyon hozzá járnak a sikerhez, na mag kis hazánk tehetségei is.

Dobó Kata
Dobó Kata
Schell Judit

A film összbevétele 385 831 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 107 636 295 forintot termelt. A hazai mozik összesen 78 153 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rozit alakító Farkas Franciska a valóságban is rajong Gáspár Laciért.

(Artemisia )
 

A filmet a nógrád-megyei Acsán forgatták.

(indingo)
 

A Brazilokban számos amatőr roma színész is feltűnik.

(hp)
 

Gáspár Laci önmagát alakítja a filmben.

(hp)
 

A filmalap 361,875 millió forinttal támogatta a produkciót.

(hp)
 

Az egyik jelenetben közel 300 zeneileg képzetlen statiszta énekelt. A dolgot tovább nehezítette, hogy a stáb ekkor 38 fokos hőségben dolgozott.

(hp)
 

A film társrendezője Rohonyi Gábor mellett a népszerű műsorvezető és riporter, M. Kiss Csaba.

(hp)
 

A film Hajnaltáj című betétdalát Puszi együttesből ismert Jordán Adél énekli.

(hp)
 
A Brazilok kiemelkedik az utóbbi évek magyar vígjátékainak mezőnyéből, könnyed, de ezzel egy időben okosan adagolja a drámai helyzeteket és nem mellesleg reflektál az előítéletekkel teli társadalmunkra. 8/10 több»
 
Itt egy film, amelyik minden hibájával együtt sem hazudik. Csak megengedően álmodozik. S szereti az embereket, akikről mesél. Az összeset. Azt is, akinek csinálta a filmet. Azt mondja a Brazilok, hogy a rohadt életbe, hát próbáljuk már egymást szeretni, emberek! Legalább próbálkozzunk. Mondhatná persze úgy is, hogy egy jó film legyen a vége. De bárhogy is mondja, csak ezt mondja. S ezért én, 2017-ben, Magyarországon, a Brazilokat csak szeretni tudom. Megengedem magamnak ezt a luxust. több»
 
A Brazilok című új magyar film a nyomort romantikussá színezi, a diszkriminációt a futballpályán tereli biztonságos mederbe. A magyar valóságra nyomokban sem hasonlít, de egy kedves, egyszerű kis mese, amin lehet nevetni is. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.