Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Brazilok (2017)

Brazilok
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
40
Képek
6
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 13.

legújabb vélemény

0

Egy oltári nagy baromság és valószerűtlen hülyeség. A romák sem ilyenek, és a valóság is nagyon távol áll a filmtől. Ráadásul nem is vicces, a színészek játéka förtelmes.

 
mamiéstöti2   2018. 06. 03.

0

Kiválóan jellemzi a cigánysághoz való hozzáállását a magyarságnak, valamint a kultúrájukat és szokásaikat is jól tükrözi a film. A történetet a foci világbajnoksággal fonják össze, miszerint egy kis falu bajnokságának győztes csapata egy régi lakos j... több»


 
Artemisia   2018. 02. 21.

3

Aranyos, megmosolyogtató vígjáték. Autentikus falusi hangulat és kellemes nyári miliő uralják a képi világot, valóban foci vb atmoszféra uralkodik a filmben. A cselekmény inkább a parodizálásra épít, mintsem valódi tétje lenne, de éppen ettől élvezh... több»

 
indingo   2017. 04. 11.

0

Remek kis film. Nagyon jó a humora és külön tetszett, hogy romák állnak a középpontban. Ismeretlen, nem is tanult színészeket berakni a filmbe kockázatos volt, de jól sült el.

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 12. 29.

0
Foci és cigányság

A film nézése előtt/közben azon gondolkodtam, hogy lehet-e attól jó egy film, hogy egy fontos témát illeszt a cselekményének középpontjába. A Brazilok ugyanis a társadalmunk egy igencsak megosztó problémát mutat be nagyközönségnek szánt, bő másfél ór... teljes kritika»

 
HercegPeter   2018. 05. 16.

0

Vigyázz! A komment helyenként SPOILER-t tartalmazhat! A történet főszála ugyanaz mint száz és száz másik sportfilmben. Viszont a háttértörténet itt az, ami igazán érdekes. Személyes tapasztalatom az, hogy amelyik cigány sportol, azzal nem szoktak gon... több»

 
Orosz István   2017. 07. 19.

0

Egészen jó kis magyar film lett, tökéletes társadalom paródiának is felfoghatjuk. A poénok is nagyon hozzá járnak a sikerhez, na mag kis hazánk tehetségei is.

Galéria (40)

Dobó Kata
Dobó Kata
Schell Judit

Videók (6)

A film összbevétele 385 831 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 107 636 295 forintot termelt. A hazai mozik összesen 78 198 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A Rozit alakító Farkas Franciska a valóságban is rajong Gáspár Laciért.

(Artemisia )
 

A filmet a nógrád-megyei Acsán forgatták.

(indingo)
 

A Brazilokban számos amatőr roma színész is feltűnik.

(hp )
 

Gáspár Laci önmagát alakítja a filmben.

(hp )
 

A filmalap 361 875 millió forinttal támogatta a produkciót.

(hp )
 

Az egyik jelenetben közel 300 zeneileg képzetlen statiszta énekelt. A dolgot tovább nehezítette, hogy a stáb ekkor 38 fokos hőségben dolgozott.

(hp )
 

A film társrendezője Rohonyi Gábor mellett a népszerű műsorvezető és riporter, M. Kiss Csaba.

(hp )
 

A film Hajnaltáj című betétdalát Puszi együttesből ismert Jordán Adél énekli.

(hp )
 
A Brazilok kiemelkedik az utóbbi évek magyar vígjátékainak mezőnyéből, könnyed, de ezzel egy időben okosan adagolja a drámai helyzeteket és nem mellesleg reflektál az előítéletekkel teli társadalmunkra. 8/10 több»
 
Itt egy film, amelyik minden hibájával együtt sem hazudik. Csak megengedően álmodozik. S szereti az embereket, akikről mesél. Az összeset. Azt is, akinek csinálta a filmet. Azt mondja a Brazilok, hogy a rohadt életbe, hát próbáljuk már egymást szeretni, emberek! Legalább próbálkozzunk. Mondhatná persze úgy is, hogy egy jó film legyen a vége. De bárhogy is mondja, csak ezt mondja. S ezért én, 2017-ben, Magyarországon, a Brazilokat csak szeretni tudom. Megengedem magamnak ezt a luxust. több»
 
A Brazilok című új magyar film a nyomort romantikussá színezi, a diszkriminációt a futballpályán tereli biztonságos mederbe. A magyar valóságra nyomokban sem hasonlít, de egy kedves, egyszerű kis mese, amin lehet nevetni is. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»