Valami Amerika (2002)

Valami Amerika

Liptai Claudia

leo1969   2021. 12. 20.

Jó kis film.

Sabnock Sanatory   2020. 07. 16.

Sajnos nem vonul be a magyar film klasszikusok sorába.Harmatgyenge rendezés,és történet.Olyan igazi semmitmondó,üres,és hangulattalan alkotás.A humor sem sül el igazán,és a színészek játéka is erőltetett,és csapnivaló.Nem ajánlanám senkinek.

Deku   2017. 07. 24.

Ez gyakorlatilag tiszta röhej volt ez a film. Bár azt elismerem, hogy az Üvegtigrisnél azért jobb de nem volt az a hú de felejthetetlen téma. Nem ajánlom senkinek.

VvV   2018. 12. 22.

Olyan érzésem volt közben, mintha egy amerikai film másolatát nézném. A története elég gyermeteg.

GedyPapa   2017. 03. 08.

Magyar szinten nagyon jól sikerült romantikus vígjáték, amiben nem a mély mondanivalót kell keresni, sokkal inkább élvezni kell és hátradőlni! A szereplők jól el lettek találva mind Győző a nagy arcú Casanovaként, vagy akár Szonja a butácska "színésznő" szerepében.

Ms. Akárki   2019. 07. 23.

Imádom. Egyik legjobb magyar vígjáték. Tökéletesen elmebeteg történet és tipikus magyar humor zseniális színészgárdával. És az a forgatókönyv:"D "Ez egy sötét hely, ez egy sötét város"...egy életre belémégettXD

Norbi   2018. 07. 30.

Egy ritka példája annak, hogy a magyar filmek tudnak olyat nyújtania mint mondjuk egy amerikai film. Sziporkázó humorú film volt, nagyon élveztem a történet kibontakozását is.

A mentőst, akit Terka néni Ross doktornak szólít, Szabó-Sipos Barnabás játssza. Szabó-Sipos Barnabás George Clooney rendszeres magyar hangja, így a Vészhelyzet sorozat Doug Ross doktorát ő szinkronizálja.

(Davlev)

Herendi Gábor Tamás karakterét nagyrészt saját magáról mintázta. A történetek összeválogatásához pedig egy füzet segített, amelybe a rendező az élete során vele megtörtént kalandokat írta.

(ArpiHajdu és Réci)

Eredetileg Amerikai álom lett volna a film címe.

(ArpiHajdu és Réci)

Hámoriné szerepére a rendező Esztergályos Cecíliát nézte ki, ám ő nem vállalta. Helyette Básti Juli lett a befutó.

(ArpiHajdu és Réci)

Hujber Ferenc egy kaszkadőrt dob le a hídról Szabó Győző helyett, aki a valóságban nem a Dunába, hanem dobozok közé esett.