Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Filmek

Legjobb "lovagi torna" filmek

Saját filmes lista készítése
#1

87 A sárkány közbelép  (1973)

(19) (20)

akció | dráma | krimi | thriller

Bruce Lee mesteri harcművész, akinek húgát meggyilkolták. A harcos bosszút akar állni, ezért benevez egy eldugott szigeten megrendezett kung-fu bajnokságra. Az erődszerű szigetet és az... több»

Nem különösebben alkalmas részletes elemzésre, minthogy voltaképp nem egy explicit drámai darab – de ez a film Bruce Lee legismertebb és legkifejezőbb nagyjátékfilmje. Ezzel a kis rezümével szeretne tiszteletet nyilvánítani az utókor egy különleges személyiség, egy filozófus,... több»
#2

84 Pelé  (2016)

(22)

dráma | életrajzi | sportfilm

Hogyan lett egy nincstelen, de ördögien tehetséges brazil fiúból minden idők legnagyobb focistája, aki 17 évesen egy győztes góllal világbajnokká tette hazáját? Egy nehéz és... több»

Egy kifejezetten jó sport- és életrajzi film, amit a két Zimbalist rendezett, szerintem igen korrekt módon. Kevin De Paula tökéletesen illett a szerepre. Nézhető, és nálam négy csillag. Soha rosszabbat!
#3

78 Brazilok  (2017)

(27) (8)

kaland | romantikus | vígjáték

Mindenki focizik. Az egész falu a bajnokság lázában ég: a csapatok felkészülnek, és győzni akarnak. Az esélyes persze a helyi önkormányzat nagyvadjaiból álló társaság, élükön a... több»

Aranyos, megmosolyogtató vígjáték. Autentikus falusi hangulat és kellemes nyári miliő uralják a képi világot, valóban foci vb atmoszféra uralkodik a filmben. A cselekmény inkább a parodizálásra épít, mintsem valódi tétje lenne, de éppen ettől élvezhető, hiszen a komolynak... több»
#4

sportfilm | szatíra | vígjáték

A játék is mehet életre-halálra: Peter LaFleurnek (Vince Vaughn) most bizonyítania kell. A jól menő edzőterem tulajdonosa, White Goodman (Ben Stiller) ugyanis fel szeretné vásárolni... több»

Nagyon jól szórakoztam a Kidobóson, mert nagyon bírom, amikor ilyen teljesen idétlen kihívásokat tűznek ki maguk elé a főhősök, mint például megnyerni egy felnőtteknek szóló kidobós tornát, amire az egyik csapat még saját logós, extrakemény szettet is csináltat. Kedvelem... több»
#5

79 A kalandor  (1996)

(4) (1)

akció | dráma | kaland | thriller

Netflix

Chris földrajzi és spirituális értelemben is nagy utat jár be: a lepusztult New York-i külvárosból eljut a Távol-Keletre, egészen a titkok és legendák övezte Tibetig. Kalandos útja... több»

Nem egy nagy eresztés a forgatókönyv, de a világ különböző részeiről való harcművészetek bemutatójával sikerült kiugrania az átlagos b-kategóriás verekedős filmek közül. Talán ez a leginkább nézhető JCVD-film.
#6

75 A bajnok  (1993)

(5) (1)

dráma | életrajzi

Netflix

Főhősünk rájön, hogy kisfiának zseniális érzéke van a sakkhoz. Különböző versenyekre nevezi be, nem törődve azzal, hogy jót tesz-e ezzel a gyerek szellemi fejlődésének és a... több»

Nagyon kellemes filmélmény, egy mély morális mondanivalóval. Imádtam Ben Kingsley és Fishburne alakítását. Túl sok mindent nem is merek mondani, csak lelőném a "poént". Ajánlom mindenkinek!
#7

73 Bagger Vance legendája  (2000)

(2) (5)

dráma | fantasy | sportfilm

Savannah, Georgia állam, az 1930-as évek nagy világválsága után: Rannulph Junuh Matt Damon a környék legjobb golfozója. Szerencsés fickó, hiszen barátnõje a város leggazdagabb... több»

Nagy tisztelője vagyok Redfordnak, mind a színésznek, és mind a rendezőnek,de ez egy rendkívül gyenge munkája, ha nem a leggyengébb. A történet két mondatban összefoglalható, sekélyes hollywoodi történet. A párbeszédek kínosan közhelyesek, és a film üzenete is az. Szegény... több»
#8

68 Chevalier  (2015)

(1)

dráma | vígjáték

Hat férfi indul halászni egy luxushajóval az Égei-tengerre, akik saját szórakoztatásukra kitalálnak egy játékot. Egy játékot, melynek alapja az összehasonlítás. A barátokból... több»

Szubjektív véleményem, hogy jó néhány ponton azt érezni a történet előrehaladtával, hogy minden kreativitás ellenére ugyanazt a szituációt látni más formában, érdemi előrelépés nélkül. Nincsenek igazán világosan kirajzolódó karakterívek, konfliktusok, egyedül a humor... több»
#9

67 A vívó  (2015)

(4)

dráma | életrajzi | sportfilm | történelmi

Az orosz titkosrendőrség elől menekülve a fiatal észt vívó kénytelen visszatérni hazájába. A férfi tornatanérként talál állást szülővárosában, azonban a múltja elől... több»

A 23. Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon jártunk, és górcső alá vettünk két életrajzi filmet, a finnek Oscar nevezettjét, A vívó című, történelmi távlatokba helyezett sportfilmet, valamint Stanley Milgram élettörténetét adaptáló Experimenter című drámát. Szerintem kafa... több»
#10

dráma | sportfilm

Egy igaz történet az 1972-es müncheni olimpia kosárlabdadöntőjéről, amely az Egyesült Államok és a Szovjetunió között zajlott.

#11

60 Vissza a csúcsra  (2018)

(2)

dráma | sportfilm

Caroline, a röplabda sztárja tragikus körülmények között fiatalon életét veszti. A középiskolai csapat az eset miatt teljesen ledöbben, így újra össze kell szedniük magukat, ha... több»

Meglepően jó sorozat, egy olyan személyiségről, amivel nem igazán találkozik minden nap az ember, bár olyan nagy életigazságok nem derülnek ki a filmből, mégis már csak a hangulata miatt is érdemes megnézni. Az alakítások bombasztikusak, pengeélesek, ami nagyban hozzájárulnak... több»
#12

54 Halálos játszma  (1978)

(1) (5)

akció | dráma | krimi | thriller

Billy Lo egy filmszínész, akit a helyi maffia zaklat - azt akarják, hogy Billy és az énekesnője nekik dolgozzon. Miután Billy többszöri erőszakos követelésüknek sem tesz eleget, úgy... több»

Őszintén szólva sajnálatosnak tartom, hogy ilyen filmre pazarolták el Lee utolsó forgatási felvételeit. A sztori ugyan nem rossz, de az utólag felvett jelenetek a közelébe nem érnek az eredetieknek. A rendezés B kategóriásnak tűnik, a srác, aki a harcművészeti felvételekben... több»
#13

32 A sakkverseny  (2015)

(1)

dráma | sportfilm

A budapesti Nemzetközi Sakkverseny előtt egy csoport fiatal nagy bulit rendez az egyik ötcsillagos szállodában. Köztük van Cal Fournier, a huszonkét éves francia zseni, a verseny... több»

Egy esélyt adtam neki, bár ne tettem volna... igen gyenge és unalmas film. Száraz, monoton, nincs benne semmi ami érdeklődést vált ki vagy amiért izgulna a néző és várná a folytatást. Vontatott, és elcsépelt.