Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
74

Bazi nagy görög lagzi (2002)

My Big Fat Greek Wedding
Filmadatlap
 
30
Szereplők
34
Vélemények
9
Képek
1
Videók
 
mamiéstöti2   2018. 06. 05.

Kicsivel többet vártam ettől az alkotástól. Egy-két poén ült, meg aranyosnak is mondható volt a történet, de annyira nem fogott meg.

 
indingo   2017. 04. 12.

Ha nagyon nincs más meg lehet nézni, de már ezerszer lerágott csont, modern Rómeó és Júlia átdolgozás. Egy-két poén van benne, de eléggé közhelyes.


 
Deku   2017. 10. 25.

Nagyon gagyi lett a film nekem nem tetszett és biztos, hogy többet nem nézem meg. Semmi értelmét nem fedeztem fel ennek a filmnek és rögtön az elejétől untatott.

 
GedyPapa   2018. 06. 11.

Nagyon sokan lehúzták, akár ezen a fórumon, akár máshol, viszont szerintem nagyon jó film, ami megmutatja a kultúrák közötti különbséget vicces köntösben. A második része már nem sikerült ilyen jól, viszont ez a rész akár klasszikusnak is mondható. A magyar szinkron nem az igazi hozzá, viszont eredeti nyelven még jobban ütnek a poénok, illetve a szituációs komédia.

 
Filmelemző   2018. 05. 07.

Mindig érdekes egy nép furcsa szokásaiba bepillantást nyerni; ha pedig ez ironikus, nevettető formában történik, az külön élvezet. Az akkoriban épp 40 éves Nia Vardalos kivételes, természetes jelenség, aki alakításával emlékezetessé teszi ezt a vígjátékot. Vicces, poénos, egyedi az egész. Én nagyon sokat nevettem rajta. Értékelés: 7.5/10 pont.

Nia Vardalos
 
A rendező, Joel Zwick inkább a tévében vitézkedett, ezt a mozifilmet azonban tisztességesen összerakta, eltalálta a megfelelő arányokat, egy szerethető alkotás született, amely az eltelt években sem veszített semmit a bájából. több»

A film összbevétele 368 744 044 dollár volt (imdb.com).

 

A Ian Millert alakító John Corbett szokatlanul magas termetű, mintegy 194 cm magas, miközben a Toula -t alakító Nia Vardalos csak 168 cm. A majd 30 centis különbség néhol komikus helyzeteket produkált a forgatásokon, amin sokat nevettek a stábtagok.

(FilmFlash)
 

A filmből 2003-ban készítettek egy tévésorozatot, amiben a legtöbb eredeti szereplő részt vett, az egyetlen kivétel John Corbett volt, aki addigra egy másik tv-sorozatban, a Lucky-ban vállalt szerepet. Az ő helyét Steven Eckholdt vette át. John Corbett is megjelent volna a sorozatban, mint a férj legjobb barátja, de a sorozatot törölték, mielőtt erre sor került volna.

(adam971227)
 

Nia Vardalos elmondása szerint az ételek beszerzése nem volt probléma forgatás közben. Amikor a görög éttermek tudomást szereztek arról, hogy a közelben forgatnak, rengeteg ingyen ételt küldtek át.

(adam971227)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.