Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
78%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
40
Képek
6
Videók

Filmkritika: Brazilok (2017)

A hazai sajtóban megjelent kritikák, egy helyen! Amennyiben szeretné, hogy írása megjelenjen a kritikák között, kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot.
 
A Brazilok kiemelkedik az utóbbi évek magyar vígjátékainak mezőnyéből, könnyed, de ezzel egy időben okosan adagolja a drámai helyzeteket és nem mellesleg reflektál az előítéletekkel teli társadalmunkra. 8/10 több»
 
Itt egy film, amelyik minden hibájával együtt sem hazudik. Csak megengedően álmodozik. S szereti az embereket, akikről mesél. Az összeset. Azt is, akinek csinálta a filmet. Azt mondja a Brazilok, hogy a rohadt életbe, hát próbáljuk már egymást szeretni, emberek! Legalább próbálkozzunk. Mondhatná persze úgy is, hogy egy jó film legyen a vége. De bárhogy is mondja, csak ezt mondja. S ezért én, 2017-ben, Magyarországon, a Brazilokat csak szeretni tudom. Megengedem magamnak ezt a luxust. több»
 
A Brazilok című új magyar film a nyomort romantikussá színezi, a diszkriminációt a futballpályán tereli biztonságos mederbe. A magyar valóságra nyomokban sem hasonlít, de egy kedves, egyszerű kis mese, amin lehet nevetni is. BUJDOSÓ BORI KRITIKÁJA. több»
 
Jó szándékú vígjáték, vitatható kivitelezésben – röviden így lehet jellemezni M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor közös filmjét. Bár elvileg érzékeny társadalmi témákat is érintene, az alkotók óvatossága az, ami végül a felszínre tör: ezzel meg is van az év első magyar filmes csalódása. 60/100 több»
 
A magyar palettán példátlanul friss humor, sírva nevetés helyett végtelen kedvesség és erőlködésmentesség - valahogy így kéne kinéznie egy könnyed közönségfilmnek, amely tényleg cseppet sem vágyik többre a szórakoztatásnál.

7,5/10 több»
 
Hol is lehetne kifejezőbben megmutatni országunk egyik nagy megosztó problémáját, mint országunk másik nagy problémáján, a futballpályán. Bölcs elgondolás, amit tettek követtek: így született meg Rohonyi Gábor és M. Kiss Csaba filmje, a Brazilok.(3,5/5)
 
„- Győzni kell, b*ssza meg!

- Ámen!” több»
 
"Vajon tudunk e, mi Európa közepén, filmet készíteni a Brazilokról? Futball nemzetként - kb. annyira vagyunk jelenleg azok, mint lovasnemzet - természetes, hogy tudunk filmet készíteni a foci sportjának egyik meghatározó népéről. De mekkora hülye vagyok, hiszen a cím valójában nem is rájuk utal, hanem Acsa városkájának perifériáján élő roma magyarjairól - illetve akkor már az egész országéról, nem igaz? - akiket fehér bőrű szomszédaik, lealacsonyító gúnnyal csupán braziloknak neveznek." több»