Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
78%
Filmadatlap
 
20
Szereplők
6
Vélemények
98
Képek
3
Videók
Hab
 
VvV   2020. 09. 16.

legújabb vélemény

Nem is annyira habkönnyű, mint gondoltam. Szép film, remek magyar színészekkel, jó humorral és csipetnyi drámával.

 
Fortress   2020. 08. 29.

Remek szórakozás az új magyar vigjáték

Lakos Nóra idei filmje a Hab, az utóbbi évek egyik legjobb magyar produkciója, remek alakításokkal, élvezetes sztorival és szórakoztató, vicces jelenetekkel. Kerekes Vica ezúttal is fergetegeset nyújt, lényéből fakad az őszinte, könnyed játékos életvidámság. Ezúttal karaktere szerint egy cukrászdáját megmenteni próbáló üzletasszonyt alakít, aki a pályázathoz kamu-családot kell hogy teremtsen. A helyzet számtalan vicces jelenetet hoz, stílusos és inteligens humorral és romantikával. Önfeledt szórakozás fiataloknak és öregeknek.


 
DarkMoss   2020. 09. 11.

A látványvilága kellemes, Kerkes Vica pedig tündéri, de maga a film sjanos nem egy nagy eresztés. A karakterek motivációi teljesen rejtve maradnak, a forgatókönyv és ezzel a tempó többször is megbicsaklik, és az embernek az az érzése marad tőle, hogy ebben lehetett volna sokkal több is.

 
Hakapeli   2020. 02. 06.

Nem akar sokat ez a film, csak kellemesen elszórakoztatni, ehhez pedig jópofa humort és egy kimondottan tetszetős képi világot választott. A premieren láttuk, és ahogy körbenéztem, nem csak mi szórakoztunk jól. Erre mondom azt, hogy nem kiemelkedő, de nagyon rendben van, megtekintése ajánlott.

 
martin7919   2019. 04. 07.

Nem a Hab lesz az a film, ami megváltja a magyar vígjáték műfaját, de abszolút korrekt darab lett. Lakos Nóra megérdemli a sikert, és ha elsőre ilyen filmet hozott össze, kíváncsian várom a következőt, szerintem sokat fogunk még hallani róla.

 
DJluki   2018. 12. 25.

Laza, szórakoztató, nem tipikusan magyar film, amiben azért több volt a lehetőség, mint ami megvalósult belőle, ennek ellenére nagyon is szerethető, így az apróbb hibáktól tekintsünk el, és élvezzül Kerekes Vica bájos játékát, mely el fog varázsolni. :)

Kerekes Vica
Mátray László
Mátray László
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Mátray László
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Mátray László
Kovács Lehel
Elek Ferenc
Elek Ferenc
Kovács Lehel
Kerekes Vica
Mátray László
Kerekes Vica
Zsigmond Emöke
Bányai Miklós
Kovács Lehel
Lakos Nóra
Lakos Nóra
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Lakos Nóra
Mátray László
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Lakos Nóra
Lakos Nóra
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Kerekes Vica
Lakos Nóra
Elek Ferenc
Elek Ferenc
Lakos Nóra
Kerekes Vica

A film 104 385 987 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 69 966 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A HAB gyártását 286 millió forinttal támogatta a Filmalap.

(hp )
 

A film forgatókönyvének megírásában Fekete Fruzsina a saját élményeire támaszkodott.

(hp )
 

Kerekes Vica elmondta, hogy először el sem akart menni a castingra, de egyáltalán nem bánta meg, hogy végül belevágott. A szereplőválogatás hangulata és Lakos Nóra személyisége tökéletesen elégnek bizonyult, hogy örömmel vállalja el a szereplést.

(hp )
 

Lakos Nóra elmondta, hogy már a film tervezésekor Kerekes Vicát szerette volna megszerezni a főszerepre. A rendezőnő több interjúban is méltatta a szlovákiai színésznő tehetségét és a belőle sugárzó eleganciát.

(hp )
 

A film egyes jeleneteit a pusztazámori kastélyban forgatták.

(hp )
 

A forgatás megkezdése előtt az alkotók saját bevallásuk szerint sok időt töltöttek el azzal, hogy megtervezzék a film meseszerű látványvilágát.

(hp )
 

Lakos Nóra rendező elmondása szerint olyan filmet szeretett volna forgatni, ami egyszerre humoros, szórakoztat és gondolatokat ébreszt a nézőkben.

(hp )
 

Lakos Nóra a nagyjátékfilmes debütálása előtt több díjnyertes rövidfilmet és dokumentumfilmet is rendezett, de a reklámok és a tévésorozatok világában is kipróbálta magát.

(hp )
 

A film női főszerepét a szlovákiai születésű, pályafutása során számos nemzetközi produkcióban is sikert arató Kerekes Vica alakítja, míg a férfi főszerepre a Jászai Mari- és Kaszás Attila-díjas Mátray Lászlót szerződtették.

(hp )
 

A HAB Lakos Nóra rendező első nagyjátékfilmje.

(hp )
 
A Csak szex és más semmi trónja továbbra sincs veszélyben, és ha így haladunk, sokat kell még várnunk a trónfosztásra. több»
 
Igazi laza kikapcsolódás, jámbor és vicces. Őszinte szeretettel készített cukrászsütemény, amire nem csak elfogyasztása közben, de utána is jószívvel gondolunk. több»
 
Száz szónak is egy a vége, jó nézni, ahogy jókedvű és elégedett nézők ballagnak kifelé a moziból, mindezt egy magyar film idézte elő – talán ezúttal még a kukoricát is elfelejtették végigönteni a székeik alatt. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.