10+1 film, amitől garantáltan megkívánod az édességet

Ismeritek az érzést, amikor egy film nézése közben ellenállhatatlan vágyat éreztek arra, hogy a szereplők bőrébe bújva Ti is megkóstoljátok az ínycsiklandó finomságokat? Ha láttátok a Csokoládét Johnny Depp és Juliette Binoche főszereplésével, vagy az új magyar vígjátékot, a Hab-ot Kerekes Vica főszereplésével, egész biztosan tudjátok, miről beszélünk, ahogy azt is, hogy vannak filmek, melyekhez egyszerűen nem illik a popcorn, az édes nassolnivaló viszont annál inkább. Listánkban ezúttal tehát 10 olyan filmet mutatunk be a Charlie és a csokigyártól a Rontó Ralphing, melyek jeleneteit láttán garantáltan megkívánjátok az édességeket. Nektek van kedvencetek a listáról?

#11

72 Hab  (2020)

(15) (19)

romantikus

HBO Max | Filmio | Netflix

Létezik egy módszer, amely kilencvenkilenc százalékos pontossággal megmondja, hogy valóban életük szerelmével élünk-e. Hiába a teszt, Dóra (Kerekes Vica) 'Nagy Ő'-je épp... több»

Krémek, muffinok, marcipán,  tészták, habok, cukrozott cseresznyék... folytassuk még? Ebben a filmben bőven kijut a cukrászatból. Irány a legközelebbi cukrászda egy kis finomságért! :) 
#10

93 Forrest Gump  (1994)

(324) (40)

dráma | romantikus

SkyShowtime

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»

Hogy kerül Tom Hanks filmje erre a listára? Elismerjük a kérdés jogosságát, a Forrest Gump sok dologról szól, de az édességek nincsenek köztük. Mindenesetre egy idézettel válaszolnánk: "Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel ki belőle." Az ikonikus jelenet láttán, amint Gump felbont egy doboz bonbont a padon ülve, azt kívánjuk, bárcsak mi is ott lehetnénk mellette.    
#9

családi | fantasy | musical

Willy Wonka a rejtelmes csokigyáros évek óta zárva tartja gyárának kapuit, senkit nem enged be. Egy nap azonban úgy dönt, öt szerencsés gyerek meglátogathatja a gyárat, feltéve,... több»

Ha már a remake-et említettük, természetesen nem mehetünk el a Gene Wilder-féle eredeti mellett sem szó nélkül. A legtöbbeknek valószínűleg a csónakázós jelenet maradt meg az emlékezetében, amint a szereplők csokizuhatagok és ínycsiklandó nyalánkságok között járják be Wonka gyárát. Ki ne kívánna meg ennek láttán az édességeket?  
#8

74 Szex és New York  (2008)

(25) (8)

dráma | romantikus | vígjáték

HBO Max

Folytatódnak a négy New York-i barátnő kalandjai. Carrie boldogan él együtt Biggel, megtalálják álmaik lakását, és az esküvő napját is kitűzik. Ám a nagy napon Big... több»

Van az a pont, amikor az édesség utáni vágy mindent felülír. Ez történt Mirandával is, aki még a szemétbe kidobott csokitortától sem riadt vissza. Bár eddig a ponting azért nem mennénk el, legbelül mégis meg tudjuk érteni. Szerencsére nem kell erre vetemednünk, ha valami édeset nassolnánk.   
#7

64 Koszorúslányok  (2011)

(31) (5)

romantikus | vígjáték

Netflix | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Annie nem túl szerencsés az életben. Még mindig nem talált rá az igazi, nem veti fel a pénz sem, de amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét, Lilliant eljegyezték, elhatározza,... több»

A Koszorúslányok a címe alapján egy ízig-vérig csajos film, de egy olyan vígjátékról van szó, ami egyszerre hódította meg a kritikusokat, a női és a férfi nézőket is. Az esküvőre való készülődés természetesen nem lenne teljes, ha épp a vacsora utáni desszertek maradnának ki a szervezésből. Ennek megfelelően van itt minden: Eiffel-torony formájú torta, ostyák, bonbonok, sőt, egy egész csoki szökőkút is. Mi egyiket sem hagynánk ki! :)  
#6

családi | fantasy | kaland

HBO Max

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»

Bár a film története nem az édességek körül forog, a jelenet, amikor Harry Ron társaságában felfedezi a csoki békákat a vonaton, majd sorra majszolják a különösebbnél-különösebb ízesítésű cukorkákat, a Ti ízlelőbimbóitokra is nagy hatással lesznek.  
#5

85 Rontó Ralph  (2012)

(40) (9)

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

HBO Max | Disney+

Rontó Ralph csak azt szeretné, ha ő is annyira népszerű lehetne, mint Fix-It Felix. A rosszfiút azonban senki sem szereti. Amikor megismeri Calhoun őrmestert, végre számára is... több»

Bár a filmről a legtöbbeknek talán a videojátékok jutnak elsőre az észükbe, de az édességek kedvelőinek valószínűleg élénken él az emlékezetében a cukorka verseny, melynek képsorai még a  Charlie és a csokigyárat is megszégyenítik. A szóban forgó jelenetek nézés közben kizárt, hogy ne kívánd meg az édességet.  
#4

81 Mary és Max  (2009)

(12) (6)

animáció | dráma | vígjáték

Mary Ausztráliában él, egy kertvárosban tölti napjait. Egy nap úgy dönt, levelet ír egy ismeretlennek a távoli New Yorkban. Levele a magányos, befelé fordultan élő nyugdíjast,... több»

Mit szólnátok egy életre szóló érdesség ellátmányhoz? Nem kell túlságosan édesszájúnak lenni, hogy a bájos animációs film Maxével azonosulni tudjuk, és legbelül mi is epekedjünk hasonlóra.    
#3

80 Bridget Jones naplója  (2001)

(53) (26)

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix

A harmincas szingli Bridget Jones nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, miszerint leszámol rossz szokásaival, és rendbeszedi az életét: leszokik a cigiről és az italról,... több»

Akit ért már szerelmi csalódás, az tökéletesen tud azonosulni Bridget Jones-szal, aki otthona kényelmében a takarójába burkolózva megbánás nélkül majszolja az édességet. A szóban forgó jelenet nézése közben nagy lelki erő szükséges, hogy ne menj ki a konyhába valami finomságért. De miért is fognád vissza magad? Egy kis kényeztetés mindenkinek jár.  
#2

81 Charlie és a csokigyár  (2005)

(48) (23)

családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Netflix | HBO Max | TV-ben (HBO, csütörtök 01:33)

A titkozatos csokigyárost, Willy Wonkát évek óta senki nem látta előjönni rejtélyes gyárából, amely munkásokat sem fogad már hosszú-hosszú idő óta. A talányoktól övezett... több»

Patakokban folyó, vízesésbe torkolló csokoládé, cukorkák és édességek mindenütt... A Tim Burton rendezésében bemutatott Charlie és a csokigyár vizuális orgia az édességek megszállottjai számára. A popcorn a legtöbb filmhez tökéletesen kielégítő választás, ehhez a mozihoz azonban egyszerűen kötelező az édes nassolnivaló.  
#1

80 Csokoládé  (2000)

(28) (13)

dráma | romantikus

A francia kisváros életét felbolygatja a titokzatos, egyedülálló anyuka, Vianne Rocher (Juliette Binoche), aki kislányával együtt azért jön Lansquenet-be, hogy... több»

Ha Joanne Harris adaptációjától nem kívánod meg az édességet, akkor semmitől! Ez persze nem véletlen, a rendező, sőt a színészek, élükön Juliette Binoche-sal számos csokoládéüzemet felkerestek, sőt, egy szakértőt is bevontak a munkálatokba a hitelesség érdekében. A szerelem mámorító erejénél csak a szájban lassan olvadó csokoládé lehet fenségesebb érzés.