2020.09.13   szerző: hp   hozzászólások: 0

Ismeritek az érzést, amikor egy film nézése közben ellenállhatatlan vágyat éreztek arra, hogy a szereplők bőrébe bújva Ti is megkóstoljátok az ínycsiklandó finomságokat? Ha láttátok a Csokoládét Johnny Depp és Juliette Binoche főszereplésével, vagy az új magyar vígjátékot, a Hab-ot Kerekes Vica főszereplésével, egész biztosan tudjátok, miről beszélünk, ahogy azt is, hogy vannak filmek, melyekhez egyszerűen nem illik a popcorn, az édes nassolnivaló viszont annál inkább. Listánkban ezúttal tehát 10 olyan filmet mutatunk be a Charlie és a csokigyártól a Rontó Ralphing, melyek jeleneteit láttán garantáltan megkívánjátok az édességeket. Nektek van kedvencetek a listáról?

10+1 film, amitől garantáltan megkívánod az édességet
#11

78 Hab  (2020)

romantikus

Létezik egy módszer, amely kilencvenkilenc százalékos pontossággal megmondja, hogy valóban életük szerelmével élünk-e. Hiába a teszt, Dóra (Kerekes Vica) 'Nagy Ő'-je... több»

Krémek, muffinok, marcipán,  tészták, habok, cukrozott cseresznyék... folytassuk még? Ebben a filmben bőven kijut a cukrászatból. Irány a legközelebbi cukrászda egy kis finomságért! :) 
#10

92 Forrest Gump  (1994)

dráma | romantikus

"Csak az a hülye, aki hülyeséget csinál", állítja a film főhőse, Forrest, amikor egy idegennel a buszmegállóban az intelligenciaszintjéről beszél. Annak ellenére, hogy az... több»

Hogy kerül Tom Hanks filmje erre a listára? Elismerjük a kérdés jogosságát, a Forrest Gump sok dologról szól, de az édességek nincsenek köztük. Mindenesetre egy idézettel válaszolnánk: "Az élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod mit veszel ki belőle." Az ikonikus jelenet láttán, amint Gump felbont egy doboz bonbont a padon ülve, azt kívánjuk, bárcsak mi is ott lehetnénk mellette.    
#9

családi | fantasy | musical

Willy Wonka a rejtelmes csokigyáros évek óta zárva tartja gyárának kapuit, senkit nem enged be. Egy nap azonban úgy dönt, öt szerencsés gyerek meglátogathatja a gyárat, feltéve,... több»

Ha már a remake-et említettük, természetesen nem mehetünk el a Gene Wilder-féle eredeti mellett sem szó nélkül. A legtöbbeknek valószínűleg a csónakázós jelenet maradt meg az emlékezetében, amint a szereplők csokizuhatagok és ínycsiklandó nyalánkságok között járják be Wonka gyárát. Ki ne kívánna meg ennek láttán az édességeket?  
#8

74 Szex és New York  (2008)

dráma | romantikus | vígjáték

Folytatódnak a négy New York-i barátnő kalandjai. Carrie boldogan él együtt Biggel, megtalálják álmaik lakását, és az esküvő napját is kitűzik. Ám a nagy napon Big... több»

Van az a pont, amikor az édesség utáni vágy mindent felülír. Ez történt Mirandával is, aki még a szemétbe kidobott csokitortától sem riadt vissza. Bár eddig a ponting azért nem mennénk el, legbelül mégis meg tudjuk érteni. Szerencsére nem kell erre vetemednünk, ha valami édeset nassolnánk.   
#7

63 Koszorúslányok  (2011)

romantikus | vígjáték

Annie nem túl szerencsés az életben. Még mindig nem talált rá az igazi, nem veti fel a pénz sem, de amikor megtudja, hogy legjobb barátnőjét, Lilliant eljegyezték, elhatározza,... több»

A Koszorúslányok a címe alapján egy ízig-vérig csajos film, de egy olyan vígjátékról van szó, ami egyszerre hódította meg a kritikusokat, a női és a férfi nézőket is. Az esküvőre való készülődés természetesen nem lenne teljes, ha épp a vacsora utáni desszertek maradnának ki a szervezésből. Ennek megfelelően van itt minden: Eiffel-torony formájú torta, ostyák, bonbonok, sőt, egy egész csoki szökőkút is. Mi egyiket sem hagynánk ki! :)  
#6

családi | fantasy | kaland

Szülei halála után Harry Potter a Dursley családhoz kerül. Mostohaszülei nem bánnak vele gyengéd kézzel, a lépcső alatti zugban kell laknia, és unokatestvére, Dudley... több»

Bár a film története nem az édességek körül forog, a jelenet, amikor Harry Ron társaságában felfedezi a csoki békákat a vonaton, majd sorra majszolják a különösebbnél-különösebb ízesítésű cukorkákat, a Ti ízlelőbimbóitokra is nagy hatással lesznek.  
#5

85 Rontó Ralph  (2012)

animáció | családi | fantasy

Rontó Ralph csak azt szeretné, ha ő is annyira népszerű lehetne, mint Fix-It Felix. A rosszfiút azonban senki sem szereti. Amikor megismeri Calhoun őrmestert, végre számára is... több»

Bár a filmről a legtöbbeknek talán a videojátékok jutnak elsőre az észükbe, de az édességek kedvelőinek valószínűleg élénken él az emlékezetében a cukorka verseny, melynek képsorai még a  Charlie és a csokigyárat is megszégyenítik. A szóban forgó jelenetek nézés közben kizárt, hogy ne kívánd meg az édességet.  
#4

81 Mary és Max  (2009)

animáció | dráma | vígjáték

Mary Ausztráliában él, egy kertvárosban tölti napjait. Egy nap úgy dönt, levelet ír egy ismeretlennek a távoli New Yorkban. Levele a magányos, befelé fordultan élő nyugdíjast,... több»

Mit szólnátok egy életre szóló érdesség ellátmányhoz? Nem kell túlságosan édesszájúnak lenni, hogy a bájos animációs film Maxével azonosulni tudjuk, és legbelül mi is epekedjünk hasonlóra.    
#3

dráma | romantikus | vígjáték

A harmincas szingli Bridget Jones nem elégedett magával. Újévi fogadalmat tesz, miszerint leszámol rossz szokásaival, és rendbeszedi az életét: leszokik a cigiről és az italról,... több»

Akit ért már szerelmi csalódás, az tökéletesen tud azonosulni Bridget Jones-szal, aki otthona kényelmében a takarójába burkolózva megbánás nélkül majszolja az édességet. A szóban forgó jelenet nézése közben nagy lelki erő szükséges, hogy ne menj ki a konyhába valami finomságért. De miért is fognád vissza magad? Egy kis kényeztetés mindenkinek jár.  
#2

családi | fantasy | kaland

A titkozatos csokigyárost, Willy Wonkát évek óta senki nem látta előjönni rejtélyes gyárából, amely munkásokat sem fogad már hosszú-hosszú idők óta. A talányoktól övezett... több»

Patakokban folyó, vízesésbe torkolló csokoládé, cukorkák és édességek mindenütt... A Tim Burton rendezésében bemutatott Charlie és a csokigyár vizuális orgia az édességek megszállottjai számára. A popcorn a legtöbb filmhez tökéletesen kielégítő választás, ehhez a mozihoz azonban egyszerűen kötelező az édes nassolnivaló.  
#1

79 Csokoládé  (2000)

dráma | romantikus

A francia kisváros életét felbolygatja a titokzatos, egyedülálló anyuka, Vianne Rocher (Juliette Binoche) aki kislányával együtt azért jön Lansquenet-be, hogy csokoládéboltot... több»

Ha Joanne Harris adaptációjától nem kívánod meg az édességet, akkor semmitől! Ez persze nem véletlen, a rendező, sőt a színészek, élükön Juliette Binoche-sal számos csokoládéüzemet felkerestek, sőt, egy szakértőt is bevontak a munkálatokba a hitelesség érdekében. A szerelem mámorító erejénél csak a szájban lassan olvadó csokoládé lehet fenségesebb érzés.