Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  
93%

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump
Filmadatlap
 
26
Szereplők
318
Vélemények
73
Képek
2
Videók

Videók (2)

 
Filmimado   2021. 08. 15.

legújabb vélemény

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Igazi klasszikus. Egy tollpihe repül főszereplőnk felé, s Forrest egy padon ülve meséli el életét a járókelőknek. Nagyon jó. A történetéről nem is beszélve: háború, futás (nagy mennyiségben), rákhalászat stb. Az is nagyon tetszik, hogy nem az egészet... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

2
Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy oko... teljes kritika»

 
Puncs   2019. 03. 08.

2

A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól ját... több»

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Ha valaki maga alatt van letört elment az életkedve, nézze meg ezt a filmet. Annyira ösztönző, vicces és élettel teli, hogy bárkit képes kimozdítani sanyarúságából. Tom Hanks legnagyobb alakításai közül is a legjobb, az első és utánozhatatlan komoly szerep. 5/5

 
erare   2015. 02. 10.

0

Amikor olvastam a regényt, visítottam a nevetéstől. Amikor megnéztem a filmet már olykor sírtam is az egyes jeleneteknél. Azt hiszem ekkor került be a kedvenc színészeim közé Tom Hanks. Kiváló alkotás.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump, mely méltán zsebelte be az Oscar-díjat. Egyszerre szomorú, megható és vicces. Tom Hanks legjobb alakításának tartom.

A film összbevétele 677 945 399 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, melyben az idős Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

(Norbi)
 

A film második részéhez is készült forgatókönyv, de többek között Hanks is elutasította azt.

(Shelby07)
 

Az iskolabuszos jelenetben, amikor Forrest találkozik Jennyvel, a szerelmével, Hanks lánya is látható, pontosan Jenny előtt ült.

(Shelby07)
 

Azokban a jelenetekben, melyekben Gump híres emberekkel van, régi felvételeket használtak, amire rámontírozták a színészt.

(Shelby07)
 

Kihagytak egy jelenetet, amikor Tom pingpongozik a fiatal George H. W. Bush-sal, aki később amerikai elnök lett.

(Shelby07)