Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
92
Filmadatlap
 
26
Szereplők
312
Vélemények
73
Képek
1
Videók
Forrest Gump
Légy a nap kommentelője, és NYERJ mozijegyet minden nap! Tudj meg többet itt!
 
Nagyonjóképű   2020. 01. 15.

legújabb vélemény

Akárhányszor nézem meg, mindig szórakoztat.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem”. Ebben a mondatban talán minden benne van, amellyel Forrest Gump karakterét jellemezni lehet. Egyszerű ember, de hatalmas szíve van, s ha egyszer elkezd mesélni, akkor nemcsak az ő élete elevenedik meg, hanem az Egyesült Államok II. világháborút követő történelme. S ahogy haladunk előre az időben, s láthatjuk Forrest elképesztő kalandjait, maga a karakter mintha mégsem változna. Ő végig marad az az egys... több»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Ha valaki maga alatt van letört elment az életkedve, nézze meg ezt a filmet. Annyira ösztönző, vicces és élettel teli, hogy bárkit képes kimozdítani sanyarúságából. Tom Hanks legnagyobb alakításai közül is a legjobb, az első és utánozhatatlan komoly szerep. 5/5

 
Puncs   2019. 03. 08.

A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól játszott benne. Nem csoda hogy, Oscar díjat kapott az alakításáért. Nekem az tetszett a legjobban hogy, Forrest Gump fel sem fogta mennyire teljes és tartalmas életet élt. Nagy klasszikus ez, amit mindenkinek érdemes lenne egyszer megnéznie. Kultusz film.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
 
A Forrest Gump nem másítja meg a világot, mely körbevesz bennünket, csak épp más szemszögből láttatja velünk. Megmutatja egy végtelenül együgyű és gyermetegen naiv ember szemszögéből, letisztult formájában, olyan alakban, melyben a gonoszság nevetséges, a rosszindulat figyelmen kívül hagyható, a fontos dolgok pedig végtelenül egyszerűek. Robert Zemeckis valódi remekművet alkotott 1994-ben, Tom Hanks pedig a filmtörténelem egyik legjobb alakításával tette azt számunkra feledhetetlenné. több»

A film összbevétele 677 945 399 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet , ahol az idős Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, az Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

(Norbi)
 

A film második részéhez is készült forgatókönyv, de többek között Hanks is elutasított azt.

(Shelby07)
 

Az iskolabuszos jelenetben, amikor Forrest találkozik Jennyvel a szerelmével, Hanks lánya is látható, pontosan Jenny előtt ült.

(Shelby07)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.