Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
93%

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump
Filmadatlap
 
26
Szereplők
316
Vélemények
73
Képek
2
Videók
 
PadmeAmidala   2021. 04. 28.

legújabb vélemény

2

Nekem 10/10-es film, vicces sok helyen, de mondanivalója is van. Tom Hanks nagyon jó alakít, nem véletlen kapott Oscart. Bár az fura, hogy a Remény rabjai nem kapott Oscar-díjat, helyette ez tarolt ‘94-ben.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

2
Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy oko... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 03. 08.

2

A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól ját... több»

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

0

Ha valaki maga alatt van letört elment az életkedve, nézze meg ezt a filmet. Annyira ösztönző, vicces és élettel teli, hogy bárkit képes kimozdítani sanyarúságából. Tom Hanks legnagyobb alakításai közül is a legjobb, az első és utánozhatatlan komoly szerep. 5/5

 
erare   2015. 02. 10.

0

Amikor olvastam a regényt, visítottam a nevetéstől. Amikor megnéztem a filmet már olykor sírtam is az egyes jeleneteknél. Azt hiszem ekkor került be a kedvenc színészeim közé Tom Hanks. Kiváló alkotás.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

0

Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump, mely méltán zsebelte be az Oscar-díjat. Egyszerre szomorú, megható és vicces. Tom Hanks legjobb alakításának tartom.

Videók (2)

A film összbevétele 677 945 399 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, melyben az idős Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

(Norbi)
 

A film második részéhez is készült forgatókönyv, de többek között Hanks is elutasította azt.

(Shelby07)
 

Az iskolabuszos jelenetben, amikor Forrest találkozik Jennyvel, a szerelmével, Hanks lánya is látható, pontosan Jenny előtt ült.

(Shelby07)
 

Azokban a jelenetekben, melyekben Gump híres emberekkel van, régi felvételeket használtak, amire rámontírozták a színészt.

(Shelby07)
 

Kihagytak egy jelenetet, amikor Tom pingpongozik a fiatal George H. W. Bush-sal, aki később amerikai elnök lett.

(Shelby07)
 

Tom Hanks volt a harmadik színész, akit felkérték a szerepre, amivel Oscar-díjat nyert.

(7ETEDIK )
 

A főszerepet Bill Murray-nek is felajánlották.

(7ETEDIK )
 

A főszerepet John Travoltának is felajánlották.

(7ETEDIK )
 

Gary Sinise (ő játszotta Dan hadnagyot) egy Dan hadnagy nevű zenekart alapított 2004-ben, amivel háborús veteránok előtt szokott fellépni.

(Archívum)
 

Robert Zemeckis rendező számtalan festményből merített a filmhez, például, amikor a fiatal Forrest az igazgatói iroda előtt üldögél, Norman Rockwell: Girl With a Black Eye nevezetű festménye inspirálta.

(Archívum)
 
A Forrest Gump nem másítja meg a világot, mely körbevesz bennünket, csak épp más szemszögből láttatja velünk. Megmutatja egy végtelenül együgyű és gyermetegen naiv ember szemszögéből, letisztult formájában, olyan alakban, melyben a gonoszság nevetséges, a rosszindulat figyelmen kívül hagyható, a fontos dolgok pedig végtelenül egyszerűek. Robert Zemeckis valódi remekművet alkotott 1994-ben, Tom Hanks pedig a filmtörténelem egyik legjobb alakításával tette azt számunkra feledhetetlenné. több»