Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
93%

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump
Filmadatlap
 
26
Szereplők
320
Vélemények
73
Képek
2
Videók

Videók (2)

 
Julianna Máyné Hovanyecz   2022. 01. 04.

legújabb vélemény

0
Kedvenc filmek

Milyen jó embernek lenni! Ez a gondolat volt az első, mikor először látva kiléptem a moziból! Azért azt illene jól írni, nem az anyja mondta, hanem Jenny..."Fuss, Forrest, fuss!"

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

3
Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy oko... teljes kritika»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

2

Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump, mely méltán zsebelte be az Oscar-díjat. Egyszerre szomorú, megható és vicces. Tom Hanks legjobb alakításának tartom.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

1

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

 
Puncs   2019. 03. 08.

3

A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól ját... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

2

Na ezt csak Zemeckis-el,és T.Hanks-al lehetett így megcsinálni. Klasszikus, örökzöld, és megunhatatlan mozi. A csodás filmmenet, amiben életre kel a csoda, látjuk, felfogjuk mi is kell az élethez, és a boldogsághoz... Örökbecsű igazságot tartogat a film nézzük meg minél többször!!!

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

1

Ha valaki maga alatt van letört elment az életkedve, nézze meg ezt a filmet. Annyira ösztönző, vicces és élettel teli, hogy bárkit képes kimozdítani sanyarúságából. Tom Hanks legnagyobb alakításai közül is a legjobb, az első és utánozhatatlan komoly szerep. 5/5

A film összbevétele 677 945 399 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, melyben az idős Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

(Norbi)
 

A film második részéhez is készült forgatókönyv, de többek között Hanks is elutasította azt.

(Shelby07)
 

Az iskolabuszos jelenetben, amikor Forrest találkozik Jennyvel, a szerelmével, Hanks lánya is látható, pontosan Jenny előtt ült.

(Shelby07)
 

Azokban a jelenetekben, melyekben Gump híres emberekkel van, régi felvételeket használtak, amire rámontírozták a színészt.

(Shelby07)
 

Kihagytak egy jelenetet, amikor Tom pingpongozik a fiatal George H. W. Bush-sal, aki később amerikai elnök lett.

(Shelby07)