Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  

Forrest Gump (1994)

Forrest Gump
Forrest Gump
A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól játszott benne. Nem csoda hogy, Oscar díjat kapott az alakításáért. Nekem az tetszett a legjobban hogy, Forrest Gump fel sem fogta mennyire teljes és tartalmas életet...
93%537 rajongó4648 szavazat
Filmadatlap
 
26
Szereplők
321
Vélemények
78
Képek
3
Videók

Galéria (78)

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks

FILMINFÓ

Amerikai Egyesült Államok
Szerintetek: 13+    |  142"
Premier: 1994.06.23. | Netflix (2020.05.01.)
Dráma | Romantikus
Tartalom 1
Hivatalos tartalom

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor bevált szabályt: ha bajba kerülsz, szaladj! Forrest az iskolán és egyetemen kívül megjárja a vietnami háború poklát… több»

Videók (3) 
JRD   2022. 03. 01.

legújabb vélemény

0
Hanks nagy berobbanása

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Főiskolai éveim egyike alatt matek szeminárium helyett lógtam be a moziba. Hanks sosem tartozott a kedvenceim közé. Ízlésemnek túl kisfiús volt mindig is, de színészi volumene már akkor megcsillant. Igazi áttörést számára ez a film hozott, noha amikor néztem, rohadtul nem tudtam eldönteni, hogy ez most egy vígjáték vagy egy szatíra, esetleg egy abszurd humorú komédia... Viszont a történet remekül van felépítve. Az addig bárgyú karaktereket játszó Hanks mint egy üstökös száguldott be Hollywood egére, és megmutatta, hogy nem kell a sikerhez kemény akcióhősnek lenni. Vagy nem kell az épp divatos trendeknek megfelelő karaktereket eljátszani ahhoz, hogy elismerjék. Az értelmi nehézségekkel küzdő főhős figurájának megformálásáért nem véletlenül kapott Oscar-díjat, méghozzá megérdemelten. Maga a történet egy áttekintés: Gyerekkortól a jelenig és tovább. Az amerikai történelem egyes állomásain keresztül. Elvis, vietnámi háború... stb. Ha érezni akarod a Forrest Gump-élményt, akkor eredeti nyelven nézd meg. (Megjegyzem: igaz, a magyar szinkron sem von le az értékéből, de tapasztalatom szerint a szinkron gyakran elviszi a figurát és a színészi játékot a szinkronizáló tehetségének irányába. Így sok olyan amerikai film van, melyet remeknek tartunk, de eredeti nyelven végignézve kiderül, hogy XY nem különösebben jó színész. Lásd pl.: Kristen Steward ). Szóval! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

5
Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy oko... teljes kritika»

 
Bogi87   2016. 05. 27.

4

Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump, mely méltán zsebelte be az Oscar-díjat. Egyszerre szomorú, megható és vicces. Tom Hanks legjobb alakításának tartom.

 
Sabnock Sanatory   2018. 12. 18.

3

Na ezt csak Zemeckis-el,és T.Hanks-al lehetett így megcsinálni. Klasszikus, örökzöld, és megunhatatlan mozi. A csodás filmmenet, amiben életre kel a csoda, látjuk, felfogjuk mi is kell az élethez, és a boldogsághoz... Örökbecsű igazságot tartogat a film nézzük meg minél többször!!!

 
Shelby07   2018. 01. 06.

2

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

2

Egyértelműen minden idők egyik legjobb filmje, Tom Hanks és a történet is egyaránt zseniális. A részek külön-külön is megállják a helyüket. Lehetne akár 3-4 órás is akkor se lankadna az ember figyelme, annyira érdekes az, ami ezzel az emberrel történ... több»

 
dailyfilmsan   2019. 03. 14.

2

Az " az a hülye, aki mondja" szólás ikonikus lett 1994-után, ahogyan a Forrest Gump film is. A könyv, amely alapján készült, addig nem is volt igazán sikeres, míg le nem forgatták a filmet, ami rengeteg elismerés mellett az emberek szívébe is bevéste... több»

A film összbevétele 677 945 399 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet, melyben az idős Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

(Norbi)
 

A film második részéhez is készült forgatókönyv, de többek között Hanks is elutasította azt.

(Shelby07)
 

Az iskolabuszos jelenetben, amikor Forrest találkozik Jennyvel, a szerelmével, Hanks lánya is látható, pontosan Jenny előtt ült.

(Shelby07)
 

Azokban a jelenetekben, melyekben Gump híres emberekkel van, régi felvételeket használtak, amire rámontírozták a színészt.

(Shelby07)
 

Kihagytak egy jelenetet, amikor Tom pingpongozik a fiatal George H. W. Bush-sal, aki később amerikai elnök lett.

(Shelby07)