Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
92%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
312
Vélemények
73
Képek
1
Videók
Forrest Gump
 
Kazydo   2020. 08. 11.

legújabb vélemény

Jó színész kellemes történetben

A történet merő fikció, hiszen ennyi ismert emberrel szerintem senki sem találkozott, mint Forrest Gump, de a Tom Hanks alakítása mégis annyira elvarázsolja az embert, hogy nem azon gondolkozunk közben, milyen nagy hülyeség néhány jelenet, hanem jókat derülünk az aranyos dumáján. Azt gondolom, hogy ezzel a szereppel csak jót tett Hanks a fogyatékkal élők megítélésében, mert Ők is lehetnek humorosak, kedvesek, jószívűek, szerethetőek, mint bárki más. Hasznos film ebben a haszontalan világban.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy oko... teljes kritika»


 
Puncs   2019. 03. 08.

A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól ját... több»

 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Ha valaki maga alatt van letört elment az életkedve, nézze meg ezt a filmet. Annyira ösztönző, vicces és élettel teli, hogy bárkit képes kimozdítani sanyarúságából. Tom Hanks legnagyobb alakításai közül is a legjobb, az első és utánozhatatlan komoly szerep. 5/5

 
Shelby07   2018. 01. 06.

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

 
erare   2015. 02. 10.

Amikor olvastam a regényt, visítottam a nevetéstől. Amikor megnéztem a filmet már olykor sírtam is az egyes jeleneteknél. Azt hiszem ekkor került be a kedvenc színészeim közé Tom Hanks. Kiváló alkotás.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump, mely méltán zsebelte be az Oscar-díjat. Egyszerre szomorú, megható és vicces. Tom Hanks legjobb alakításának tartom.

Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks
Tom Hanks

A film összbevétele 677 945 399 dollár volt (imdb.com).

 

A jelenetet , ahol az idős Jenny az apja házát kővel dobálja, majd összeesik, az Andrew Wyeth festménye, a Christina’s World inspirálta.

(Norbi)
 

A film második részéhez is készült forgatókönyv, de többek között Hanks is elutasított azt.

(Shelby07)
 

Az iskolabuszos jelenetben, amikor Forrest találkozik Jennyvel a szerelmével, Hanks lánya is látható, pontosan Jenny előtt ült.

(Shelby07)
 

Azokban a jelenetekben, ahol Gump híres emberekkel van, régi felvételeket használtak, amire rámontírozták a színészt.

(Shelby07)
 

Kihagytak egy jelenetet amikor Tom pingpongozik a fiatal George H. W. Bush-al aki később az amerikai elnök lett.

(Shelby07)
 

Mielőtt Tom Hanks megkapta a szerepet, Chevy Chase és John Travolta is elutasította a szerepet.

(Shelby07)
 

Tom Hanks volt a harmadik színész, akit felkérték a szerepre, amivel Oscar díjat nyert.

(HETEDIK )
 

A főszerepet Bill Murraynek is felajánlották.

(HETEDIK )
 

A főszerepet John Travoltának is felajánlották.

(HETEDIK )
 

Gary Sinise (ő játszotta Dan hadnagyot) egy Dan hadnagy nevű zenekart alapított 2004-ben, amivel háborús veteránok előtt szokott fellépni.

(Archívum)
 
A Forrest Gump nem másítja meg a világot, mely körbevesz bennünket, csak épp más szemszögből láttatja velünk. Megmutatja egy végtelenül együgyű és gyermetegen naiv ember szemszögéből, letisztult formájában, olyan alakban, melyben a gonoszság nevetséges, a rosszindulat figyelmen kívül hagyható, a fontos dolgok pedig végtelenül egyszerűek. Robert Zemeckis valódi remekművet alkotott 1994-ben, Tom Hanks pedig a filmtörténelem egyik legjobb alakításával tette azt számunkra feledhetetlenné. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.