Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
92
Filmadatlap
 
26
Szereplők
312
Vélemények
73
Képek
1
Videók

Vélemények: Forrest Gump (1994)

 
Nagyonjóképű   2020. 01. 15.

legújabb vélemény

Akárhányszor nézem meg, mindig szórakoztat.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 08. 14.

a nap véleménye

Instant klasszikus a ’90-es évekből a Forrest Gump

A Forrest Gump egy igazi, instant klasszikus a ’90-es évekből, amelyet akárhányszor elővesz az ember, garantált, hogy újra meg újra jókat fog derülni (közben pedig arra is képes, hogy újra és újra elgondolkodtasson az életről). „Én nem vagyok egy okos ember, de azt tudom, hogy mi a szerelem”. Ebben a mondatban talán minden benne van, amellyel Forrest Gump karakterét jellemezni lehet. Egyszerű ember, de hatalmas szíve van, s ha egyszer elkezd mesélni, akkor nemcsak az ő élete elevenedik meg, hanem az Egyesült Államok II. világháborút követő történelme. S ahogy haladunk előre az időben, s láthatjuk Forrest elképesztő kalandjait, maga a karakter mintha mégsem változna. Ő végig marad az az egys... több»


 
mamiéstöti2   2015. 01. 23.

Ha valaki maga alatt van letört elment az életkedve, nézze meg ezt a filmet. Annyira ösztönző, vicces és élettel teli, hogy bárkit képes kimozdítani sanyarúságából. Tom Hanks legnagyobb alakításai közül is a legjobb, az első és utánozhatatlan komoly szerep. 5/5

 
Puncs   2019. 03. 08.

A film Amerika egyik legizgalmasabb időszakát öleli fel. Presley-től kezdve, a hippiken, Woodstock-on, Vietnámon keresztül, a Watergate botrányon át , John Lennon-ig. Amerika egész huszadik századi történelme benne van. Tom Hanks hihetetlenül jól játszott benne. Nem csoda hogy, Oscar díjat kapott az alakításáért. Nekem az tetszett a legjobban hogy, Forrest Gump fel sem fogta mennyire teljes és tartalmas életet élt. Nagy klasszikus ez, amit mindenkinek érdemes lenne egyszer megnéznie. Kultusz film.

 
Shelby07   2018. 01. 06.

Tom Hanks mindig tökéleteset tud alakítani, így van ez ezzel a filmmel is. Mindenképp érdemes megnézni legalább egyszer!

 
erare   2015. 02. 10.

Amikor olvastam a regényt, visítottam a nevetéstől. Amikor megnéztem a filmet már olykor sírtam is az egyes jeleneteknél. Azt hiszem ekkor került be a kedvenc színészeim közé Tom Hanks. Kiváló alkotás.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Egyik kedvenc filmem a Forrest Gump, mely méltán zsebelte be az Oscar-díjat. Egyszerre szomorú, megható és vicces. Tom Hanks legjobb alakításának tartom.

 
Deku   2017. 07. 07.

Igazán kultikus film melyet bármikor újra lehet nézni, bár ódzkodtam ellene mert nem igazán tetszett a tartalma alapján. Viszont csalódnom kellett benne pozitívan.

 
HercegPeter   2016. 12. 02.

Egyértelműen minden idők egyik legjobb filmje, Tom Hanks és a történet is egyaránt zseniális. A részek külön-külön is megállják a helyüket. Lehetne akár 3-4 órás is akkor se lankadna az ember figyelme, annyira érdekes az, ami ezzel az emberrel történt. A film megmutatja, hogy a rossz dolgok sokszor azzal történnek, aki nem szolgál rá.

 
ZeroHero   2015. 05. 04.

Azon nagyon kevés film közé tartozik, amire egész életemben emlékezni fogok... Persze van olyan, hogy valakinek nem tetszik, de ezen kár csodálkozni, ehhez a filmhez lelki világ kell, ami ebben az országban nagyon sok embernek nincsen.

 
Mavil   2016. 06. 09.

Igazán megható, gyönyörű történet, már több alkalommal is láttam, megunhatatlan. Tom Hanks-től ez a kedvenc filmem. 5/5 pont nálam, úgy tökéletes, ahogy van!

 
dailyfilmsan   2019. 03. 14.

Az " az a hülye, aki mondja" szólás ikonikus lett 1994-után, ahogyan a Forrest Gump film is. A könyv, amely alapján készült, addig nem is volt igazán sikeres, míg le nem forgatták a filmet, ami rengeteg elismerés mellett az emberek szívébe is bevéste magát. Forrest története valóban változatos, szép és izgalmas és csak úgy sugározza magából az energiát. Most hogy ez a történet, a színészek vagy az író érdeme, nem tudom. Valahogy úgy hiszem, mindezek együttes hatása hozza elő ezt az energiát. Tom Hanks annyira magáévá tette Forrest szerepét és karakterét, hogy mást el sem tudnék képzelni erre a szerepre. Nagyon jól összhangbe tudta hozni komikusi pályáján szerzett tapasztalatával és így nem volt nehéz eljátszania a kicsit habókos Gumpot. Nem sok hitelességet tartalmaz történelmi szinten, de a lényeg az ott vol. Volt háború, voltak hippik és volt "boldog" békeidő. Örök klasszis, ha nem láttad, nézd meg.

 
szaka123   2018. 03. 27.

Tom Hanks egyik legjobb filmje. Nagyon kedves történet egy kicsit együgyű fiúról, akit az anyja mindennél jobban szeret. Rengeteg történelmi utalás található benne. Érdekes lehet minden korosztály számára, minden nézés után találunk benne valami újdonságot.

 
MP170506   2016. 02. 26.

Felejthetetlen és megunhatatlan film, szerintem egy örök klasszikus. Nagyon jó a humora, de mégis megható és érzelmekkel teli történet. Tom Hanks alakítása kiváló!

 
Fahéjgolyó   2016. 10. 04.

Ez egy olyan film, amit mindenkinek látnia kell, és utána mindegy hányszor látja, ugyanúgy leköti. Nagyon rétegzett film, sok mondanivalóval, ezért érdemes többször megnézni, mindig van valami új, amit az előző alkalommal nem vettünk észre.

 
Norbi   2018. 07. 09.

Nagyon nagy kedvenc. Tom Hanks alakítása magáért beszél. A sztori elég abszurd, de ez kicsit sem zavaró. Egy-egy hétköznapi mondatit képes olyan tartalommal megtölteni, amire nagyon kevés film képes. Magával ragadó. Ajánlom minden EMBERNEK.

 
wintermat   2016. 08. 17.

Mindig csak hallottam a filmről, de sokáig tartott mire eljutottam odáig, hogy na most megnézem. Már tudom, hogy kár volt halogatni mert méltán dicsőítik a filmet, Tom Hanks remekül játszik benne.

 
Szivárvány1   2016. 08. 29.

Zseniális film. Mindig szétkönnyezem magam, persze csak ha egyedül vagyok, amint a film elindul. Imádom ahogy elmeséli a film a srác történetét. Izgalmas és aranyos, érzelmes egyszerre a történet. Remélem még sok ilyen filmje lesz Tom Hanks-nek.

 
Ms. Akárki   2019. 04. 20.

Imádom. Akárhányszor meg tudnám nézni. Nagyon érzelmes, megható történet és nagyon inspiráló. Az egész életet átívelő káoszról szól a film. Végül Forrest csak elérte, amire vágyott, bár egy nem kis, és nem nehézségekkel teli kanyar után ugyan. De megérte. Az élet szép.

 
MKristijan   2016. 10. 27.

Örök kedvenc marad ez a film is, szerintem nagyon kevés embernek kell bemutatnom. Aki azt mondja nem szereti az vagy hazudik vagy nem látta.

 
Dodi   2015. 01. 30.

Megunhatatlan klasszikus! Tom Hanks kiváló alakításával!

 
Norbert93   2018. 07. 20.

Magával ragadó, érzelmes, vicces és megható. Film egy átlagon aluli intelligenciával rendelkező fiúról, aki valójában okosabb és sikeresebb mindnyájunknál. A méltán magasztalt Tom Hanks legjobb alakítása.

 
felicity   2017. 08. 06.

Nagyon jó a film, és miután az ember megnézi akkor ha meglátásom egy barátját futni azt mondja: fuss Forest, fuss! :)

 
MidoD7   2019. 03. 31.

Féltem, hogy nagyon fog untatni a sztorija a filmnek vagy borzalmas lesz az alakítás. Azonban kellemesen kellett csalódjak, mert szinte teljesen elvoltam vele. Lekötött tökéletesen.

 
bgnz367   2017. 04. 18.

Ebből a filmből nagyon sokat lehet tanulni. Szerintem tele van tanulsággal és egyszerre szórakoztatja is a nézőt. Mai szemmel is az egyik kiemelkedő kedvencemmé nőtte ki magát.

 
Gigi   2017. 01. 17.

Nem véletlenül vált sokat idézett kultuszfilmmé. A színészek zseniálisak, a történet is jó, bár voltak részek, amelyek nem váltak a kedvencemmé, de kellett ahhoz, hogy ilyen karriert fusson be.

 
dittee   2015. 12. 28.

Annyira jó film! Hihetetlen a humora, a poénok, de mégis tanulságos, mondanivalóval megáldott mű.

 
sabnock666   2018. 12. 18.

Na ezt csak Zemeckis-el,és T.Hanks-al lehetett így megcsinálni. Klasszikus, örökzöld, és megunhatatlan mozi. A csodás filmmenet, amiben életre kel a csoda, látjuk, felfogjuk mi is kell az élethez, és a boldogsághoz... Örökbecsű igazságot tartogat a film nézzük meg minél többször!!!

 
moviewer   2017. 07. 20.

Ez a film örök érvényű, mindenkinek látnia kellene. Nagyon komoly témákat boncolgat. Kell hozzá egy hangulat, de abszolút megéri megnézni. Hihetetlen alkotás.

 
hackerjulcsi   2015. 01. 26.

Tom Hanks legjobb filmje. Nem tudom elégszer megnézni. Örök kedvencem marad, csak ajánlani tudom mindenkinek :)

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.