Ez a 10 film darabokra szaggatja a lelkedet, de hálás leszel érte

Szeretjük a megható, olykor szívfacsaróan szomorú filmeket, amelyek megmutatják, hogy azért az emberiség mégsem teljesen érett még meg a pusztulásra. Most mi is olyan filmeket mutatunk nektek, amelyek így vagy úgy, de darabokra fogják szaggatni a lelked. Mégis mindegyik annyira jó, hogy utánuk elégedett mosollyal az arcodon kelsz majd fel.

#10

93 Forrest Gump  (1994)

(324) (40)

dráma | romantikus

SkyShowtime

A film főszereplője Forrest Gump, egy tipikus hétköznapi ember, aki gyermekkora óta azt csinálja, amit mondtak neki. Mindig is betartotta az édesanyja által kitalált és sokszor... több»

Aligha kell magyarázni a filmet. A kissé egyszerű gondolkodású Forrest kalandos életét követhetjük nyomon, akit mindenfelé vet a sors, de idővel mindig visszatalál egyetlen barátjához és szerelméhez, Jennyhez. Az iránta érzet makulátlan és őszinte, de valójában csak minimálisan viszonzott érzelmek önmagukban is elegendőek, hogy könnyekig megszeressük Forrestet. De a film vége csak rátesz erre egy nagy lapáttal.
#9

71 Melankólia  (2011)

(32) (6)

dráma | sci-fi

Netflix

Justine (Kirsten Dunst) és Michael (Alexander Skarsgård) családjukkal és barátaikkal együtt egy hatalmas összejövetelen ünneplik meg házasságukat. Eközben egy Melankólia nevű... több»

A film két részből áll: az elsőben Justine összeomlását élhetjük át az esküvője napján, amikor elvileg a legboldogabbnak kellene lennie, de ő mégis mély depresszióba zuhan. A másik felében egy picit nagyobb léptékű katasztrófa következik: Justine húga megbékél a gondolattal, hogy az egész világ elpusztul. Kicsit zavaros, de határozottan megrázó film.
#8

86 Időről időre  (2013)

(80) (8)

dráma | fantasy | romantikus | sci-fi | vígjáték

SkyShowtime | HBO Max (2024.05.10.)

Tim Lake (Domhnall Gleeson) élete átlagosan alakul, mígnem 21 évesen megtudja apjától, hogy családja férfitagjai egy rendkívüli képességgel rendelkeznek: képesek az... több»

Egy sci-fi is lehet sírós. Egy fiú az apja segítségével rájön, hogy képes utazni az időben. De aztán arra is rájön, hogy az apja gyógyíthatatlan rákos beteg. És ezen az időutazás sem segít. Amikor elveszíti az apját, azzal is meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy többé az időutazás segítségével sem láthatja őt. Ha lehet, így még megrázóbb elveszíteni egy szerettünket.
#7

dráma | romantikus | sci-fi

HBO Max | TV-ben (HBO 2, csütörtök 01:33)

Joel és Clementine szakításuk után úgy döntenek, hogy kitöröltetik egymást emlékezetükből. Az eljárást Dr. Howard és csapata végzi el, de a folyamat alatt Joel fokozatosan... több»

Jim Carrey megmutatta, hogy nem csak gumiarccal áldotta meg a sors, de drámai alakításhoz szükséges színészi tehetséggel is. Egy párt ismerhetünk meg, akik először a legboldogabbak a világon, majd fokozatosan egyre rosszabbá válik minden, míg végül szakítanak. Ekkor úgy döntenek, hogy kitörlik az emlékeket, hogy ne fájjon. Majd újra megismerkednek, újra összejönnek, újra szakítanak, újra törölnek. És így tovább...
#6

87 Egy nap  (2011)

(44) (5)

dráma | romantikus

Egy hűvös nyári estén, 1988. július 15-én Emma és Dexter friss diplomájukkal a kezükben együtt töltenek egy estét. Ez egy olyan kapcsolat kezdetét jelzi közöttük, amely... több»

Amikor egy film feldobja a boldogság labdáját, de az végül soha nem esik le. Az Egy nap két gyerekkori barátról szól, akik szép lassan (nagyon lassan) rájönnek, hogy egymásnak teremtette őket az ég. Már-már várnánk a happy endet, amikor jön az első csapás: nem lehet gyerekük. Oké, ez is elég erős, de ezzel még együtt lehet élni valahogy. Majd jön a második csapás: egyikük meghal...
#5

88 Fel!  (2009)

(161) (114)

animáció | családi | kaland | vígjáték

HBO Max | Disney+

Carl Fredricksen gyerekkori szerelmét veszi feleségül, akivel kettesben éldegélnek boldogan, egészen a nő haláláig. A megözvegyült férfi visszahúzódva, morcosan töltené... több»

Egy rajzfilm is lehet igazán megindító, sőt. Talán azoknak sokkal könnyebb. A Fel! egy tipikus példája ennek, ráadásul képes arra a bravúrra, hogy már az első 15 percben megríkat bárkit. Ennyit kapunk ugyanis a férfi és a nő mindent elsöprő szerelméből, majd jön a nő halála és a magány legbánatosabb érzése. Amin végül egy kisfiú segít. Mi ez, ha nem a zokogás tuti receptje?
#4

dráma | misztikus | thriller

Eva feladta az önmegvalósítás és a karrier lehetőségét, hogy felnevelje Kevint. Kettejük kapcsolatát azonban nem a szeretet és a kölcsönös bizalom uralja. Kevin viselkedése... több»

Semmi sem lehet erősebb az anyai szeretetnél. Kivéve, ha... Az egész film olyan, mintha egy horrorfilm előzménytörténete lenne. Kevin egy döbbenetesen mély sötétséget rejtegető tinédzser, akit az anyja mégis véd, támogat és szeret. Pedig egyre durvább és egyre kegyetlenebb dolgokat művel, míg végül egy iskolai mészárlásba torkollnak az események. Mi pedig mindezt az anya szemén át élhetjük át. Ezra Miller és Tilda Swinton is hatalmasat alakít.
#3

76 Kaliforniai álom  (2016)

(61) (31)

dráma | musical | romantikus | vígjáték | zenés

TV-ben (RTL+, csütörtök 01:33)

Mia (Emma Stone), a feltörekvő, fiatal színésznő és Sebastian (Ryan Gosling), a szépreményű jazz zongorista a Csillagok Városában, Los Angelesben keresi az álmait. Mia... több»

Ryan Gosling egyik legnépszerűbb musicale, amelyben végig azt hiszed, hogy egy happy end felé közelítesz. Ám amikor már azt hinnéd, hogy na most, na most, na akkor ér az arcul csapás: ő és Emma Stone karakter végül nem maradnak együtt a filmben, neked pedig valamiért olyan érzésed van, mintha a te életed szerelme tört volna össze örökre.
#2

dokumentum | dráma | életrajzi | krimi

Egy filmkészítő úgy dönt, hogy emléket állít egy meggyilkolt barátjának, amikor barátja ex-barátnője bejelenti, hogy gyermeket vár. több»

Az egész csak egy házimozinak indult, amelyet Kurt Kuenne régi barátja, Andrew Bagby emlékére készített a fiának, Zacharynek. Andrew-t ugyanis a volt barátnője gyilkolta meg, majd nem sokkal később kiderült, hogy terhes Zacharyval. Ám végül egy különösen megrázó dokumentumfilm kerekedett a projektből, ami bemutatja a család tragédiáját és közben az emberi lélek rugalmasságát is.
#1

72 Kék Valentin  (2010)

(14) (9)

dráma | kísérleti film | romantikus

HBO Max

Cindy (Michelle Williams) és Dean (Ryan Gosling) már régóta házasok, és közösen nevelik kislányukat. Házasságuk azonban válságban van, és már nem is tudják igazán, mi tartja... több»

A film egy szerelmes pár történetét meséli el úgy, hogy egyszerre fog dobogni tőle a szíved és patakokban folyni a könnyed. A film ugyanis két idősíkon fut párhuzamosan: az egyikben a pár megismerkedik és egymásba szeret, a másikon viszont épp válnak. Mindezt Ryan Gosling és Michelle Williams főszereplésével.