Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

Melankólia (2011)

Melancholia
Filmadatlap
 
24
Szereplők
32
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 13.

legújabb vélemény

2
Melankólia

Nekem pontosan azt adta a film amire számítottam, csontig hatoló lassú kínzó feszültséget, a kiszolgáltatottság elfogadhatatlanságát. Szerintem elképesztő mestermű, csodaszép képek, kidolgozott jelenetek. Egyszerűen.

 
indingo   2017. 04. 18.

0

Szokatlan mag a történet, de ettől még lehetett volna jó. Úgy érzem hogy elvett 90 percet az éltemből. Nem volt valami izgalmas, nem tetszett.


 
HercegPeter   2018. 12. 01.

0
Csak Lars von Trier rajongóknak!

Lars von Trier nem a könnyed vígjátékairól ismert és itt sem hazudtolta meg önmagát, sőt talán sikerült is túlszárnyalni magát már ami a nyomasztó filmeket illeti. Az első nyolc perc tulajdonképpen egy összefoglaló szürreális lassított felvételekből. Akit ez nem érdekel nyugodtan tekerje át, semmiről sem fog lemaradni. Ez a film tökéletes arra, hogy a legvidámabb embert is depresszióssá tegye. Én ennek kivédekezésére azt a módszert alkalmaztam, hogy több darabban néztem meg és közben vígjáték sorozat epizódokat vagy vicces videókat néztem. Ez a módszer azért sem ront az élményen, mert a film olyan lassan csordogál, hogy bármekkora szünetet tarthatunk közben, nem fog elszaladni előlünk. Az utolsó pár perc rendkívül hatásos, ahogy a zene is. A színészekről is érdemes lenne pár szót ejteni, hiszen nem akárkik tűnnek fel ebben a végtelenségig tartó filmben. Közülük talán Charlotte Gainsbourg-ot illeti a legnagyobb taps. Ő is abba a csapatba tartozik, akikkel Lars von Trier többször is együtt dolgozott már. De ilyen még Stellan Skarsgard, Udo Kier és a stáb más tagjai is.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

0

Kiverte a biztosítékot teljesen. Se eleje, se vége ennek a borzalomnak. Csenge szerepjáték és sehonnan kirángatott történet. Idegesített egy idő után és ezért muszáj volt léptetnem a filmet. Hiába vannak benne neves színészek ez egy pocsék film és szerintem csak időpocsékolás a megtekintése.

 
HETEDIK   2018. 12. 03.

0

Egy fokkal jobb, mint az Antikrisztus, Trier egyedi stílusa persze itt sem hiányozhat, de borzalmasan vontatott és elvont. Van egy olyan érzésem, Trier a saját depressziós lényét éli ki a filmjeiben. Hogy valakinek ez jó vagy rossz, döntse el maga...

 
Szilonka   2019. 08. 12.

0

Vártam a végére a katarzist. Nem érkezett meg. Több feszültség kellett volna bele. A látványa sem túl különleges.

 
Edii   2015. 04. 22.

0

Nagyon elgondolkodtató film volt, nekem kellett egy fél nap, mire megemésztettem. Az alapötlet egyenesen fantasztikus volt és a kivitelezésre is lehet ezt mondani, nem beszélve néhány színészről...de, hogy őszinte legyek csakis ezek miatt érdemes megnézni ezt a filmet.

Galéria (10)

Kirsten Dunst
Kirsten Dunst

Videók (1)

A film összbevétele 3 029 870 dollár volt (imdb.com).

 

A képet, ahogy Justine egy csokorral úszik lefelé a patakban, John Everett Millais 1852-es Ophélia c. festménye inspirálta.

(kázsé)
 

Kirsten Dunst egy Skype-interjú után kapta meg a főszerepet.

(kázsé)
 

A prológusban látható festmény Pieter Breughel Téli vadászata, ami nagy szerephez jut Andrei Tarkovsky Solaris c. filmjében is. Lars von Trier számára nagy inspirációt jelent a rendező, neki dedikálta az Antikrisztus c. filmjét is.

(kázsé)
 

Ez Lars von Trier "Depresszió trilógiájának" második darabja.

(kázsé)
 

Olga Kurylenko is jelölt volt a főszerepre.

(kázsé)
 

Csak John nevezi a bolygót "Melankóliának".

(kázsé)