Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Melankólia (2011)

Melancholia
Filmadatlap
 
24
Szereplők
33
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Kirsten Dunst
Kirsten Dunst

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 03.

legújabb vélemény

1

Hogy Trier normális-e? Talán. Tud-e rendezni? Valószínűleg. Rendezett-e már egy értelmes, sokak igényét kielégítő filmet? Nem, és ez most sem jött össze. Annyira elvont alkotás, hogy az ember feje belefájdul, hogy történjen már valami. De sajnos semmi, és már ez is valami.

 
indingo   2017. 04. 18.

0

Szokatlan mag a történet, de ettől még lehetett volna jó. Úgy érzem hogy elvett 90 percet az éltemből. Nem volt valami izgalmas, nem tetszett.

 
HercegPeter   2018. 12. 01.

0
Csak Lars von Trier rajongóknak!

Lars von Trier nem a könnyed vígjátékairól ismert és itt sem hazudtolta meg önmagát, sőt talán sikerült is túlszárnyalni magát már ami a nyomasztó filmeket illeti. Az első nyolc perc tulajdonképpen egy összefoglaló szürreális lassított felvételekből. Akit ez nem érdekel nyugodtan tekerje át, semmiről sem fog lemaradni. Ez a film tökéletes arra, hogy a legvidámabb embert is depresszióssá tegye. Én ennek kivédekezésére azt a módszert alkalmaztam, hogy több darabban néztem meg és közben vígjáték sorozat epizódokat vagy vicces videókat néztem. Ez a módszer azért sem ront az élményen, mert a film olyan lassan csordogál, hogy bármekkora szünetet tarthatunk közben, nem fog elszaladni előlünk. Az utolsó pár perc rendkívül hatásos, ahogy a zene is. A színészekről is érdemes lenne pár szót ejteni, hiszen nem akárkik tűnnek fel ebben a végtelenségig tartó filmben. Közülük talán Charlotte Gainsbourg-ot illeti a legnagyobb taps. Ő is abba a csapatba tartozik, akikkel Lars von Trier többször is együtt dolgozott már. De ilyen még Stellan Skarsgard, Udo Kier és a stáb más tagjai is.

 
dailyfilmsan   2019. 05. 25.

0

Kiverte a biztosítékot teljesen. Se eleje, se vége ennek a borzalomnak. Csenge szerepjáték és sehonnan kirángatott történet. Idegesített egy idő után és ezért muszáj volt léptetnem a filmet. Hiába vannak benne neves színészek ez egy pocsék film és szerintem csak időpocsékolás a megtekintése.

 
HE7EDIK   2018. 12. 03.

0

Egy fokkal jobb, mint az Antikrisztus, Trier egyedi stílusa persze itt sem hiányozhat, de borzalmasan vontatott és elvont. Van egy olyan érzésem, Trier a saját depressziós lényét éli ki a filmjeiben. Hogy valakinek ez jó vagy rossz, döntse el maga...

 
Ildikó Bacskai   2020. 10. 13.

2
Melankólia

Nekem pontosan azt adta a film amire számítottam, csontig hatoló lassú kínzó feszültséget, a kiszolgáltatottság elfogadhatatlanságát. Szerintem elképesztő mestermű, csodaszép képek, kidolgozott jelenetek. Egyszerűen.

 
Szilonka   2019. 08. 12.

0

Vártam a végére a katarzist. Nem érkezett meg. Több feszültség kellett volna bele. A látványa sem túl különleges.

A film összbevétele 3 029 870 dollár volt (imdb.com).

 

A képet, ahogy Justine egy csokorral úszik lefelé a patakban, John Everett Millais 1852-es Ophélia c. festménye inspirálta.

(kázsé)
 

Kirsten Dunst egy Skype-interjú után kapta meg a főszerepet.

(kázsé)
 

A prológusban látható festmény Pieter Breughel Téli vadászata, ami nagy szerephez jut Andrei Tarkovsky Solaris c. filmjében is. Lars von Trier számára nagy inspirációt jelent a rendező, neki dedikálta az Antikrisztus c. filmjét is.

(kázsé)
 

Ez Lars von Trier "Depresszió trilógiájának" második darabja.

(kázsé)
 

Olga Kurylenko is jelölt volt a főszerepre.

(kázsé)