Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
54%

Kicsinyítés (2017)

Downsizing
Filmadatlap
 
28
Szereplők
30
Vélemények
30
Képek
7
Videók
 
Annuska   2020. 10. 06.

legújabb vélemény

1

Christoph Waltzot nagyon szeretem, részben miatta is néztem meg a filmet. Nem pont erre számítottam, kicsit lehangoló a film, de egyben elgondolkodtató is.

 
Harper   2018. 08. 09.

a nap véleménye

5
Izgalmas alapsztori, mégis gyenge megvalósítás a Kicsinyítés

A 2018 -as, azaz idei év januárjában került a magyar mozikba Alexander Payne futurisztikus és sci-fi jellegű vígjátéka, a Kicsinyítés (Downsizing). A téma önmagában is érdekes: feltalálják az emberi test, alig 13 centiméteresre történő kicsinyítéséne... teljes kritika»


 
Shelby07   2018. 02. 04.

1

Húú hát nem is tudom mit mondhatnék erről a filmről. Amikor megnéztem egy filmet a moziban, és vetítették ennek az előzetesét, azt gondoltam, váó, ezt meg kell néznem. Nagyon tetszett az egész történet. Nemrég megnéztem a filmet és azt kell hogy mond... több»

 
indingo   2018. 01. 14.

1

Sokkal jobbra számítottam. Maga a kicsinyítéses dolog egy baromság, no de ha ettől az aprócska ténytől eltekintek, akkor is a szőrzetet le kell borotválni, de mi van a körömmel és a fogakkal? Ennyi erővel az sem zsugorodhatna. Rengeteg kiaknázatlan lehetőség maradt a filmben, ez a norvégos vonal meg nagyon elvitte a dolgokat.

 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 16.

0
Pedig jó ötletnek indult…

A 2018-as hazai premierek közül nem sokat váratott magára az első csalódás, amelyet a Kicsinyítés képében kaptunk meg. A moziból kijőve úgy konstatáltuk: pedig jó ötletnek indult… A film legnagyobb hibája, hogy hiába jó az alapja, illetve a benne meg... teljes kritika»

 
Diesel   2018. 07. 18.

0

Számomra nagy csalódás volt. Maga az alaptörténet is furcsa.. Oké hogy egyre jobban leéljük a földet és valahogyan meg kellene ezt oldani de nem gondolom hogy így lehetne. Rettentően el lett nyújtva a film és igazából feleslegesen. Az egész sztori be... több»

 
alexxx   2018. 01. 06.

0

Nos, akkor kezdjük is bele. Nagyon erős stábot sikerült összerántani erre a filmre, az alaptéma is jó, Alexander Payne pedig rendezett már nem egy erős filmet, így minden adott volt hozzá, hogy egy igazán egyedi és emlékezetes film váljon a Kicsinyít... több»

Galéria (30)

Matt Damon
Alexander Payne
Christoph Waltz
Hong Chau
Hong Chau
Matt Damon
Kristen Wiig
Matt Damon
Christoph Waltz
Niecy Nash
Matt Damon
Christoph Waltz
Kristen Wiig
Matt Damon
Matt Damon
Rolf Lassgård
Udo Kier
Christoph Waltz
Hong Chau
Matt Damon
Hong Chau
Matt Damon
Kristen Wiig
Hong Chau
Matt Damon
Neil Patrick Harris
Matt Damon
Udo Kier
Matt Damon
Christoph Waltz
Hong Chau
Matt Damon
Matt Damon
Hong Chau
Christoph Waltz

Videók (7)

A film összbevétele 55 003 890 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 46 090 655 forintot termelt. A hazai mozik összesen 45 753 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet a készítői disztópikus dramedyként jellemezték.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Kicsinyítés volt Rolf Lassgård első angol nyelvű filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Kristen Wiig Reese Witherspoontól vette át Audrey Safranek szerepét. Witherspoon korábban egy másik Alexander Payne-filmnek, a Gimiboszinak volt a főszereplője.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az 1996-os Ez az életem című film óta ez az első filmje Alexander Payne-nek, amely nem könyvön alapul.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Kicsinyítés volt Alexander Payne eddigi karrierjének legdrágább filmje. A költségvetés közel 70 millió dollár volt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Alexander Payne eredetileg Paul Giamattit szerette volna Paul Safranek szerepére.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film előkészületei már 2009-ben megkezdődtek, de a projekt végül a fiókba került, amikor Alexander Payne rendező inkább az Utódok, majd a Nebraska című filmjeit helyezte előtérbe.

(hp )
 

A film egyes jeleneteit abban a középiskolában forgatták a nebraskai Omahában, ahol a rendező, Alexander Payne is tanult.

(hp )
 

A Kicsinyítés világpremierje 2017. augusztus 30-án volt a 74. Velencei Filmfesztiválon.

(hp )
 

Alexander Payne és Jim Taylor két és fél évig dolgozott a Kicsinyítés forgatókönyvén.

(hp )
 
A Kicsinyítés egy jó ötletekkel teli romantikus-vígjáték, amely igazán komoly dolgokkal szeretne foglalkozni, helyette viszont egyszerűen csak szórakoztat – úgy ahogy – bő két órán keresztül. A színészek megmentik a kétdimenziós karaktereket, de a stáblista után (vagy már közben) megfogalmazódhat a nézőben a gondolat: sokat akart mondani, de helyette csak beszélt. 55/100 több»
 
Minden hibája ellenére azért tagadhatatlan, hogy a Kicsinyítés egy kedves, jóindulatú. Roppant butuska, de legalább aranyos, ami után kellemes érzéssel lehet hazamenni a moziból. Csak aztán ne tessék túlagyalni, mert az édes érzést keserűség válthatja fel! 6/10 több»
 
Nagyon kevés hibátlan életművű rendező szaladgál a világban, de Alexander Payne egyike a keveseknek. Illetve egyike volt. Mostanáig. 65/100 több»