Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
28
Szereplők
29
Vélemények
30
Képek
7
Videók
Kicsinyítés
 
Shelby07   2018. 02. 04.

Húú hát nem is tudom mit mondhatnék erről a filmről. Amikor megnéztem egy filmet a moziban, és vetítették ennek az előzetesét, azt gondoltam, váó, ezt meg kell néznem. Nagyon tetszett az egész történet. Nemrég megnéztem a filmet és azt kell hogy mondjam, hogy ritkán csalódok ekkorát egy filmben, mint ebben. Az összes jó részt beletették abba két és fél másodperces előzetesbe, tulajdonképpen annyi az egész film, a többi mind egy nagy rakás... Szóval az eleje még érdekes volt, várja az ember, hogy beinduljon a film, és amikor megtörténik a főszereplő kicsinyítése, mintha valaki más vette volna át a rendezését és úgy elcseszte, hogy az ember legszívesebben sírna, hogy megnézte, hogy egyáltalán időt pazarolt erre. Hát nem tudom mit gondoltak, de borzalmas ez a film, egyáltalán nem ezt "ígérték" az előzetesben, az egy nagy átvágás. Fúj, még most is kiráz a hideg. Ha valaki kínozni szeretné magát nézze meg, de amúgy nem ajánlom. Ha megnézitek az előzetest, mindent láttatok amit érdemes látni!

 
indingo   2018. 01. 14.

Sokkal jobbra számítottam. Maga a kicsinyítéses dolog egy baromság, no de ha ettől az aprócska ténytől eltekintek, akkor is a szőrzetet le kell borotválni, de mi van a körömmel és a fogakkal? Ennyi erővel az sem zsugorodhatna. Rengeteg kiaknázatlan lehetőség maradt a filmben, ez a norvégos vonal meg nagyon elvitte a dolgokat.


 
ArpiHajdu és Réci   2018. 01. 16.
Pedig jó ötletnek indult…

A 2018-as hazai premierek közül nem sokat váratott magára az első csalódás, amelyet a Kicsinyítés képében kaptunk meg. A moziból kijőve úgy konstatáltuk: pedig jó ötletnek indult… A film legnagyobb hibája, hogy hiába jó az alapja, illetve a benne megfogalmazott problémák és gondolatok, egyszerűen egyiket sem tudja jól végigvinni. Úgy indít, hogy az emberiség megmentésének egyetlen módja az, ha az emberek kb. 12 cm-esek lesznek. Aztán ebből az kerekedik ki, hogy ez tulajdonképpen az egyénnek jó, mert ha normálméretben csak szerényen éltél, kicsiben a jólét fog körülvenni. Ezzel még önmagában nem is lenne gond, s az is izgalmas, hogy egy ilyen procedúrának megvannak az előnyei és a hátrányai i... több»

 
Diesel   2018. 07. 18.

Számomra nagy csalódás volt. Maga az alaptörténet is furcsa.. Oké hogy egyre jobban leéljük a földet és valahogyan meg kellene ezt oldani de nem gondolom hogy így lehetne. Rettentően el lett nyújtva a film és igazából feleslegesen. Az egész sztori belefért volna egy óra húsz percbe, de helyette egy örökkévalóságig tartott a sok töltelék jelenet miatt. A színészi játékoktól sem voltam elájulva, és egy picit Matt Damon is csalódás volt. Összességében nem tudom hova tenni ezt a filmet, megértem a mondanivalóját de maga a történet és a kivitelezés szerintem pocsék lett.

 
alexxx   2018. 01. 06.

Nos, akkor kezdjük is bele. Nagyon erős stábot sikerült összerántani erre a filmre, az alaptéma is jó, Alexander Payne pedig rendezett már nem egy erős filmet, így minden adott volt hozzá, hogy egy igazán egyedi és emlékezetes film váljon a Kicsinyítésből. DE! Bár a film a maga nemében szórakoztató és betölti a célját, az az érzésem, hogy ebben sokkal több volt. Ezt a témát kicsit limonádés-vígjátékos keretek között fel lehet dolgozni, ezzel nincs is baj, de nem éreztem, hogy a karaktereknek lenne súlyuk. Így pedig nem tudott berántani a film, külső szemlélőként néztem végig, itt-ott rápillantva az órámra. Azt nem mondom, hogy csalódott vagyok, és senki nem is tanácsolnék el a filmtől, de az igazság az, hogy többet vártam. Részemről ez egy közepes film, de annak rendben is van.

Matt Damon
Alexander Payne
Christoph Waltz
Hong Chau
Hong Chau
Matt Damon
Kristen Wiig
Matt Damon
Christoph Waltz
Niecy Nash
Matt Damon
Christoph Waltz
Kristen Wiig
Matt Damon
Matt Damon
Rolf Lassgård
Udo Kier
Christoph Waltz
Hong Chau
Matt Damon
Hong Chau
Matt Damon
Kristen Wiig
Hong Chau
Matt Damon
Neil Patrick Harris
Matt Damon
Udo Kier
Matt Damon
Christoph Waltz
Hong Chau
Matt Damon
Matt Damon
Hong Chau
Christoph Waltz
 
A Kicsinyítés egy jó ötletekkel teli romantikus-vígjáték, amely igazán komoly dolgokkal szeretne foglalkozni, helyette viszont egyszerűen csak szórakoztat – úgy ahogy – bő két órán keresztül. A színészek megmentik a kétdimenziós karaktereket, de a stáblista után (vagy már közben) megfogalmazódhat a nézőben a gondolat: sokat akart mondani, de helyette csak beszélt. 55/100 több»
 
Minden hibája ellenére azért tagadhatatlan, hogy a Kicsinyítés egy kedves, jóindulatú. Roppant butuska, de legalább aranyos, ami után kellemes érzéssel lehet hazamenni a moziból. Csak aztán ne tessék túlagyalni, mert az édes érzést keserűség válthatja fel! 6/10 több»
 
Nagyon kevés hibátlan életművű rendező szaladgál a világban, de Alexander Payne egyike a keveseknek. Illetve egyike volt. Mostanáig. 65/100 több»

A film összbevétele 55 003 890 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 46 090 655 forintot termelt. A hazai mozik összesen 45 753 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmet a készítői disztópikus dramedyként jellemezték.

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Kicsinyítés volt Rolf Lassgård első angol nyelvű filmje.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Kristen Wiig Reese Witherspoontól vette át Audrey Safranek szerepét. Witherspoon korábban egy másik Alexander Payne-filmnek, a Gimiboszinak volt a főszereplője.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.