Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
73%

Az emlékek őre (2014)

The Giver
Filmadatlap
 
31
Szereplők
74
Vélemények
11
Képek
2
Videók
 
Kinga Nagy   2020. 10. 08.

legújabb vélemény

0

Szuper film volt, könyvben is el fogom olvasni!

 
indingo   2017. 04. 15.

1

Ritka manapság egy mozifilmnél, hogy van mondanivaló is a látvány mögött. Ezt a kiszínesedő elbeszélésmódot nagyon élveztem, jól kitalálták a készítők.


 
hp   2015. 01. 25.

0

Volt ebben potenciál, de végül ez is csak egy lett a manapság divatos young-adult filmek közül. A súlyosabb sci-fi filmek előtt jó bevezető lehet a műfajjal ismerkedőknek, de ezen azért gyorsan túl lehet lépni.

 
dulkap   2015. 01. 29.

0

Érdekes bár nem újkeletü a téma. Sajnos azonban ezeket a kérdéseket elég szájbarágósan és egy tinifilm színvonalán mutatja be sok hibával. A filmélményt Bridges menti meg nálam a teljesen rossztól.

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Meryl miatt mertem belevágni de sajnos ő sem volt húzóereje a filmnek. Ez a film elvből nem tetszett, se a háttér történt se semmi. Mivel unatkoztam mégis rávettem magam. Hátha alapon lesz belőle valami de ez valami förtelmes amit itt összehordtak.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 24.

0

Eszement dolgokat mutat ez a film. Nem akarnék ilyen társadalomban élni. Ez a film kiiktatja a szabad akarat elvét, és egy olyan burokban tartja az embereket, ami minden ingert kizár. Polgárpukkasztó egy gondolat és elég ügyes volt, akinek ez kipatta... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

0

Olvastam a könyvet mielőtt megnéztem a filmet és hozta azt, amit vártam, bár azért a könyv ebben az esetben is jobb mint a film. A téma nagyon érdekes, amit jól összeraktak, bár jobban is ki lehetett volna bontani!

Galéria (11)

Brenton Thwaites
Odeya Rush
Brenton Thwaites
Brenton Thwaites
Odeya Rush
Taylor Swift
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Brenton Thwaites
Brenton Thwaites
Odeya Rush
Odeya Rush
Brenton Thwaites
Brenton Thwaites
Odeya Rush
Katie Holmes
Alexander Skarsgård
Meryl Streep
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Brenton Thwaites

Videók (2)

A film összbevétele 66 980 456 dollár volt (imdb.com).

 

A könyv főszereplője tizenkét éves, de a filmben Brenton Twaithes játssza, aki pont kétszer annyi. A filmben végül tizenhat évest játszott.

(lolita13)
 

Lois Lowry-nak felajánlottak egy cameo szerepet a filmben, de az írónő elutasította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Több mint 22 ezer kötetet használtak az Emlékek őre könyvtárához, amelyeket a forgatás végén iskoláknak adományoztak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A könyvváltozatban Meryl Streep karakterének jelentéktelen szerepe van. A filmben viszont, mivel ilyen nagy nevű színésznő került a stábba egyértelművé vált, hogy ki kell bővíteni a karaktert. Lois Lowry-nak tetszett ez a kiegészítés és az a konfliktus, amivel Streep hozzájárult a történethez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jeff Bridges a '90-es években tervbe vette, hogy a filmvászonra adaptálja a könyvet, a főszerepben az édesapjával, Lloyd Bridges-szel. Ám ez a terv nem valósult meg, mivel az idősebb Bridges 1998-ban meghalt. A történet megfilmesítésének újabb lehetőségére 15 évet várni kellett, amikor 2012-ben Bridges újra zöld lámpát kapott. Végül 2014-ben meg is valósult a forgatás, főszerepben Jeff Bridges-szel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film Lois Lowry azonos című regénye alapján készült.

(rbernadett)
 

Meryl Streep néhány jelenetet Angliában vett fel, miközben az Into the Woods (Vadregény) című filmet forgatta.

(dulkap)