Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
72%

Az emlékek őre (2014)

The Giver
Filmadatlap
 
31
Szereplők
75
Vélemények
11
Képek
2
Videók

Galéria (11)

Brenton Thwaites
Odeya Rush
Brenton Thwaites
Brenton Thwaites
Odeya Rush
Taylor Swift
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Brenton Thwaites
Brenton Thwaites
Odeya Rush
Odeya Rush
Brenton Thwaites
Brenton Thwaites
Odeya Rush
Katie Holmes
Alexander Skarsgård
Meryl Streep
Jeff Bridges
Jeff Bridges
Brenton Thwaites

Videók (2)

 
Sabnock Sanatory   2021. 03. 07.

legújabb vélemény

0

Jeff Bridgesen kívül (akit nagyon nem kedvelek pedig) a színészek inkább bénáztak, mint játszottak. A története olcsó ponyva, a kivitelezése szintén. Nálam gyenge, rosszabb napokon pedig csak simán rossz.

 
indingo   2017. 04. 15.

1

Ritka manapság egy mozifilmnél, hogy van mondanivaló is a látvány mögött. Ezt a kiszínesedő elbeszélésmódot nagyon élveztem, jól kitalálták a készítők.

 
hp   2015. 01. 25.

0

Volt ebben potenciál, de végül ez is csak egy lett a manapság divatos young-adult filmek közül. A súlyosabb sci-fi filmek előtt jó bevezető lehet a műfajjal ismerkedőknek, de ezen azért gyorsan túl lehet lépni.

 
dulkap   2015. 01. 29.

0

Érdekes bár nem újkeletü a téma. Sajnos azonban ezeket a kérdéseket elég szájbarágósan és egy tinifilm színvonalán mutatja be sok hibával. A filmélményt Bridges menti meg nálam a teljesen rossztól.

 
Deku   2017. 10. 14.

0

Meryl miatt mertem belevágni de sajnos ő sem volt húzóereje a filmnek. Ez a film elvből nem tetszett, se a háttér történt se semmi. Mivel unatkoztam mégis rávettem magam. Hátha alapon lesz belőle valami de ez valami förtelmes amit itt összehordtak.

 
dailyfilmsan   2019. 03. 24.

0

Eszement dolgokat mutat ez a film. Nem akarnék ilyen társadalomban élni. Ez a film kiiktatja a szabad akarat elvét, és egy olyan burokban tartja az embereket, ami minden ingert kizár. Polgárpukkasztó egy gondolat és elég ügyes volt, akinek ez kipatta... több»

 
GedyPapa   2017. 03. 06.

0

Olvastam a könyvet mielőtt megnéztem a filmet és hozta azt, amit vártam, bár azért a könyv ebben az esetben is jobb mint a film. A téma nagyon érdekes, amit jól összeraktak, bár jobban is ki lehetett volna bontani!

A film összbevétele 66 980 456 dollár volt (imdb.com).

 

A könyv főszereplője tizenkét éves, de a filmben Brenton Twaithes játssza, aki pont kétszer annyi. A filmben végül tizenhat évest játszott.

(lolita13)
 

Lois Lowrynak felajánlottak egy cameo szerepet a filmben, de az írónő elutasította.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Több mint 22 ezer kötetet használtak az Emlékek őre könyvtárához, amelyeket a forgatás végén iskoláknak adományoztak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A könyvváltozatban Meryl Streep karakterének jelentéktelen szerepe van. A filmben viszont, mivel ilyen nagy nevű színésznő került a stábba, egyértelművé vált, hogy ki kell bővíteni a karaktert. Lois Lowrynak tetszett ez a kiegészítés és az a konfliktus, amivel Streep hozzájárult a történethez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Jeff Bridges a '90-es években tervbe vette, hogy filmvászonra adaptálja a könyvet, főszerepben az édesapjával, Lloyd Bridgesszel. Ám ez a terv nem valósult meg, mivel az idősebb Bridges 1998-ban meghalt. A történet megfilmesítésének újabb lehetőségére 15 évet várni kellett, amikor 2012-ben Bridges újra zöld lámpát kapott. Végül 2014-ben meg is valósult a forgatás, főszerepben Jeff Bridgesszel.

(ArpiHajdu és Réci)