Az emlékek őre

The Giver

2025.12.22 Erik Csok

Emlékek nyomában

Ez egy nagyon érdekes és jó kis film. Nagy társadalomkritika van benne, és eléggé fontos üzenetet közvetít a nézőnek. Nagyon nyomasztó film helyenként, alig vannak benne színek, emiatt pedig tényleg nagyon lehangoló. Tényleg, az a világ, amit felépít és bemutat, eléggé durva, jobban belegondolva. Amúgy látványos, izgalmas, figyelmet fenntartó és, mint már mondtam, érdekes kis film. A színészi gárda is elég komoly, vannak azért nagy nevek, de a színészek is nagyon jók, és a karakterek is. Én találtam a filmben egy kis érdekességet, amit ha észrevesz az ember, az is ad egy kis plusz élményt, szerintem jól meg lett csinálva, de ezt csak akkor tudja meg az ember, ha megnézi, és ha valaki szereti a disztópikus filmeket (mint én), az tegyen így, én ajánlom!

2017.04.15 indingo

Ritka manapság egy mozifilmnél, hogy van mondanivaló is a látvány mögött. Ezt a kiszínesedő elbeszélésmódot nagyon élveztem, jól kitalálták a készítők.

2015.01.25 Gergo Horvath

Volt ebben potenciál, de végül ez is csak egy lett a manapság divatos young-adult filmek közül. A súlyosabb sci-fi filmek előtt jó bevezető lehet a műfajjal ismerkedőknek, de ezen azért gyorsan túl lehet lépni.

Jeff Bridgesen kívül (akit nagyon nem kedvelek pedig) a színészek inkább bénáztak, mint játszottak. A története olcsó ponyva, a kivitelezése szintén. Nálam gyenge, rosszabb napokon pedig csak simán rossz.

2015.08.04 kabel

A nagyon rossz tini filmek egyike. Ehhez a témához már nyúltak hozzá egyszer még évekkel ezelőtt egy érdkes akciófilm keretében. Ez a gyenge történettel rendelkező, bugyuta és semmitmondó történetszál több helyen megtörik. Jeff Bridges nem tudni mit ... Több

2024.06.26 JRD

4* kapott, de egy csillag igazából csak a történetnek magának szól

Lois Lowry regényét 1993. április 16-án adtak ki. Magyar nyelven pedig 2001-ben jelent meg. Könyvben nekem tetszett a történet, így érdeklődéssel vártam, hogy filmben is megnézhessem. Bevallom, egyrészt nem tetszett (könyvben jobban érzem), másrészt ... Teljes kritika

2015.01.29 dulkap

Érdekes bár nem újkeletü a téma. Sajnos azonban ezeket a kérdéseket elég szájbarágósan és egy tinifilm színvonalán mutatja be sok hibával. A filmélményt Bridges menti meg nálam a teljesen rossztól.

2023.08.11 Bafam

Nem volt rosz, de jó se...

Langyos, lagymatag, olyan semmilyen, semmitmondó film. Vagy csak túlontúlgondolták, és ez jött ki belő. Szóval, Béláim, túltoltuk!

2017.10.14 Deku

Meryl miatt mertem belevágni de sajnos ő sem volt húzóereje a filmnek. Ez a film elvből nem tetszett, se a háttér történt se semmi. Mivel unatkoztam mégis rávettem magam. Hátha alapon lesz belőle valami de ez valami förtelmes amit itt összehordtak.

2024.06.23 SaSa

Többször feldolgozott téma...

...sablonos elemekkel... Azonban mégis megérdemel 4 csillagot, mert – bár lehetett sejteni előre, hogy mi lesz a vége, mégis – lekötött. Meryl Streep hozta az elvárhatót. Neki testhezálló a „g” figura alakítása. Jeff Bridgesnek kifejezetten jól állt ez a szerep. Ez a csávó jobban néz ki élemedett korára, mint fiatalon. Sokkal. Nem kedvelem különösebben, de most kifejezetten tetszett. Egyszer szerintem érdemes megnézni. Témájában az Equilibriumhoz húz talán leginkább... gyengébb ez a film valamivel, de ez a többi szereplő szerényebb tehetségének/játékának köszönhető.

2019.03.24 dailyfilmsan

Eszement dolgokat mutat ez a film. Nem akarnék ilyen társadalomban élni. Ez a film kiiktatja a szabad akarat elvét, és egy olyan burokban tartja az embereket, ami minden ingert kizár. Polgárpukkasztó egy gondolat és elég ügyes volt, akinek ez kipatta... Több

2020.04.17 Timon

Gyakorlatilag ezen három műfaj kombinációja egy önálló műfajt hozott létre ez a film. A fekete-fehér rész a legjobban mutatta be az ún. felhőtlenebb életformát.Az első színes résznél pedig érződött,hogy fordulatos rész közeledik.Szinte tökéletesen ki... Több

2023.12.15 Majorkas

Jó volt

Nagyon kiszámítható volt a befejezés, és ezért nem durrant akkorát, mint vártam.

2017.03.06 GedyPapa

Olvastam a könyvet mielőtt megnéztem a filmet és hozta azt, amit vártam, bár azért a könyv ebben az esetben is jobb mint a film. A téma nagyon érdekes, amit jól összeraktak, bár jobban is ki lehetett volna bontani!