Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
72

A homár (2015)

The Lobster
Filmadatlap
 
26
Szereplők
27
Vélemények
18
Képek
2
Videók
A homár
Léa Seydoux
Colin Farrell
Rachel Weisz
Giorgos Lanthimos
Colin Farrell
Rachel Weisz
John C. Reilly
Colin Farrell
Ben Whishaw
Rachel Weisz
Léa Seydoux
Rachel Weisz
Colin Farrell
Colin Farrell
Rachel Weisz
Rachel Weisz
Colin Farrell
Léa Seydoux
Rachel Weisz
Colin Farrell
Rachel Weisz
Léa Seydoux
Colin Farrell
Rachel Weisz
 
Linzer   2020. 04. 22.

legújabb vélemény

Erre ment el két óra az életemből. Nem láttam még kakább filmet ennél.

 
citizenfour99   2016. 03. 07.

Aaaah. Nemértem én ezeket a művész bullshit-eket. Kiragadható néhány mondanivaló a filmből, de én nem ajánlanám. Áh, nem , semmiképp.


 
dulkap   2017. 02. 17.

Egy elég érdekes és kissé beteg film két nézet viszonyának az összehasonlításáról, amiben az egyik látszólag kegyetlen, míg a másik látszólag önállóságot biztosít. Néha kicsit túl művészien bemutatva a témát, de szerencsére nem annyira elvontan művészies, hogy megfeküdje az egyszeri mozinéző gyomrát. Számomra a film első fele jobban tetszett és több potenciál is volt benne, de összességében egy egyedi filmről van szó, aminek a végét lehet elgondolkodtatónak mondani, de én inkább érzem benne a megúszást a készítőktől.

 
Bogi87   2016. 05. 27.

Nagyon kíváncsi voltam erre az alternatív közeljövőben játszódó filmre és azt kell, hogy mondjam, nem okozott csalódást. A történet vezetése lassú, néha kissé homályos, de az alapötlet szenzációs (és elég beteg). Az utóbbi évek legparádésabb társadalmi szatírája.

 
HercegPeter   2017. 05. 17.

A legjobb szó erre a filmre, hogy sokkoló. Nem voltam biztos benne, hogy meg akarom nézni és ez az érzésem az első 20-30 percben megmaradt, de aztán kezdett érdekessé válni az egész. Kissé rémisztő ez a világ. Ahogy az emberek érzelmek nélkül próbálnak meg maguknak párt szerezni és hogy mi mindent meg nem tennének azért, hogy az a valaki hozzájuk illő legyen, vagy legalábbis annak tűnjön. A körítés talán kicsit idiótának tűnhet (állattá változtatás, szálloda), de ezek a dolgok teszik zseniálissá a filmet. A háttérben felbukkanó állatok is ezt a különleges hangulatot erősítik meg. A színészi játék meggyőző és a zene is kifejező. Olyan film, amit nem feltétlenül akarsz majd újra megnézni, de az az egy alkalom emlékezetes lesz.

 
Lanthimosz újra elérte azt, hogy a filmjéről még hetekig-hónapokig beszélgessünk, azonban ezt ezúttal nem csupán a polgárpukkasztó képsoraival, hanem rendkívül vicces szituációjával, aktuális mondanivalójával és rendkívül jó színészvezetésével sikerült elérnie. több»
 
Jorgosz Lanthimosz alkotása rengeteg, Hollywoodban is ismert európai sztárt felvonultat. Disztópiájában a már említett Colin Farrell mellett többek közt Léa Seydoux-val és Rachel Weisz-szel is találkozhatunk. Nem túlzás tehát európaiként hivatkozni a tavaly Cannes-ban is díjat nyert filmre. Az biztos, hogy Észak-Amerika nyugati partján nem sok hasonló készül. 8,5/10 több»
 
Megtekintés: Inkább ne. Ha nem vagy fogékony az abszurd filmekre, akkor hagyd ki, de tényleg. több»

A film összbevétele 15 456 717 dollár volt (imdb.com).

 

A filmet 4M €-ból forgatták le 2014 tavaszán Írországban.

(dulkap)
 

Rachel Weisz mindössze a film 58. percében tűnik fel először a filmben.

(dulkap)
 

David (Colin Farrell) az egyetlen karakter a filmben, akinek neve van.

(dulkap)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.