Csak ma 8(!) kihagyhatatlan film és sorozat került fel streamingre (Netflix, HBO Max, SkyShowtime, Apple TV+, május 17.)

8 újabb régi és új kedvenc érkezik a streaming platformokra, köztük a rangos díjakat elnyert A homár és Az ördögűző: A hívő. Szemezgessünk!

Szóval itt a hétvége és, ha még nincs ötleted vagy nem fixáltad a mozizós estét, akkor talán a ma esti listánkból ötletet meríthetsz! Kapunk szuperhősös filmet Sylvester Stallone-val és horroros rettegést Kate Beckinsale-el!

Ha van előfizetésed a kiválasztott filmet kínáló streaming csatornához, elég csak a film mafab adatlapján legörgetned a "Hol nézheted" fülig, kattintani az ott elhelyezett streaming ikonra és máris indulhat a házimozi!

Jó szórakozást!

#8

horror

SkyShowtime | Telekom TVGO

Ez év őszén lesz 50 éve, hogy bemutatták a filmtörténet egyik legijesztőbb horrorfilmjét, amely világszerte sokkolta a közönséget. Idén októberben egy új rész történet... több»

Bemutató: SkyShowtime, május 17. / Gordon Green a film rendezője, aki Peter Sattlerrel közösen írta a forgatókönyvet Scott Teems, Danny McBride és Green története alapján. A film Az ördögűző franchise hatodik része, és Az ördögűző (1973) közvetlen folytatásaként szolgál. A film főszereplői Leslie Odom Jr., Lidya Jewett, Olivia O'Neill filmes debütálásában, Jennifer Nettles, Norbert Leo Butz és Ann Dowd. Ellen Burstyn és Linda Blair ismét az eredeti filmben játszott szerepüket alakítják. A cselekmény egy fotóst követ, akinek szembe kell néznie a gonoszság igazi mélységeivel, amikor lányát és annak legjobb barátnőjét megszállják. A Universal Pictures a Peacockkal együttműködve 2021 júniusában 400 millió dollárért megszerezte a forgalmazási jogokat, azzal a szándékkal, hogy egy új Az ördögűző filmtrilógiát indítanak. Az első forgatás 2022 novembere és 2023 márciusa között zajlott 30 millió dolláros gyártási költségvetésből. Az ördögűző: A hívő című filmet 2023. október 6-án mutatták be az Egyesült Államokban. A film 137 millió dolláros bevételt hozott a kasszáknál, és negatív kritikákat kapott. A folytatás jelenleg fejlesztés alatt áll.
#7

68 Szamaritánus  (2022)

(13) (7)

akció | dráma | fantasy | sci-fi

Amazon Prime Video | Max

Húsz évvel ezelőtt egy rejtélyes erejű szuperhősnek nyoma veszett. Egy fiatal srác felkerekedik, hogy kiderítse, vajon életben van-e még... Sylvester Stallone pályafutásának... több»

A 2022-es film a szuperhősfilmek komor és sötét látásmódjaként jellemzett történetet korábban Schut, Marc Olivent és Renzo Podesta adaptálta a Mythos Comics képregényeiben. A film a Metro-Goldwyn-Mayer és a Balboa Productions koprodukciójában készült. A film főszerepében Sylvester Stallone, Javon "Wanna" Walton, Pilou Asbæk, Dascha Polanco és Moisés Arias látható. A történet egy kölyköt követ, aki azt gyanítja, hogy a szomszédja titokban szuperhős, akiről azt hitték, hogy sok évvel ezelőtt meghalt. A film vegyes kritikákat kapott a kritikusoktól. A folytatás már fejlesztés alatt áll. A sztori bővebben: A szuperemberek Samaritan és Nemesis ellenséges ikertestvérek voltak, akik Granite Cityben éltek, ahol az akkori lakosok felgyújtották az otthonukat, hogy megöljék őket, de az ikrek megmenekültek, míg szüleik meghaltak a tűzben. Samaritan felnőve szuperhőssé vált, hogy megmutassa a világnak, hogy ő egyáltalán nem olyan, mint amilyennek eredetileg látták a múltban, míg Nemesis a bosszútól hajtva szupergonosszá vált, és azt akarta, hogy a világ ugyanarra a sorsra jusson, mint a szüleik. Nemesis egy misztikus pörölyt készített - hogy eldöntse végleg örökös csatájukat -, amely előnyhöz juttatta a hős Szamaritánussal szemben. A kalapács azonban mindkét testvérnek ártott. Egy összecsapás során a város erőművében, látszólag mindketten meghaltak, amikor az erőmű felrobbant, elsötétítve a várost. Sokan továbbra is rajonganak Samaritanért, és állandó pletykák keringenek arról, hogy még mindig életben van...
#6

dokumentum

Netflix

A társadalmi rendet fenyegető veszélyek megfékezése érdekében az amerikai rendfenntartás több száz év alatt robbanásszerűen megnövekedett hatókörrel és léptékkel... több»

Az amerikai rendfenntartás egyfajta Rorschach-tesztként szolgálhat: A zsaruk a bűnözők elleni küzdelemhez szükséges korrekciós erő? Vagy a korrupció melegágya, amelynek ellenőrizetlen hatalma veszélyt jelent a hátrányos helyzetű közösségekre? Yance Ford rendező új dokumentumfilmje, a Power/Rendőri hatalom ezeket a nehéz kérdéseket járja körül, miközben alaposan megvizsgálja, hogyan alakult ki az általunk ismert rendőri munka. A téma évtizedek óta foglalkoztatja Fordot, és ez a vonzalom egészen a bátyja 1992-es meggyilkolásáig nyúlik vissza. Először a 2017-ben Oscar-díjra jelölt Strong Island című dokumentumfilmjében foglalkozott vele, amely azt dolgozza fel, hogy az esküdtszék nem emelt vádat a bűntényt elkövető férfi ellen. Aztán a 2020 tavaszán és nyarán zajló események, tiltakozások és rendőri fellépések arra késztették, hogy újragondolja a rendfenntartás általános célját. "George Floyd meggyilkolása után valami mást láttam itt New Yorkban és az egész országban" -nyilatkozta.
#5

dráma | életrajzi | thriller

Apple TV+

A film Huey P. Newton életét követi nyomon. Bert Schneider segítségével, aki az Easy Rider mögött álló hollywoodi producer, valamint néhány más híres radikális híresség... több»

A drámasorozat a Fekete Párducok vezetőjének, Huey P. Newtonnak a Kubába való menekülésének történetét meséli el, és az azonos című, monumentális, azonos című magazincikk alapján készült. A sorozat május 17-én debütál világszerte az első két epizóddal, amelyet június 14-ig minden pénteken új epizódok követnek. A legendás, díjnyertes színész, producer és rendező Don Cheadle az első két epizód rendezője és executive producere! A Joshuah Bearman ("Argo") magazincikkén alapuló A nagy szivar hihetetlen igaz története a hollywoodi forradalom és a társadalmi forradalom találkozásának: a Fekete Párducok alapítója, Newton vad kalandja, ahogy a híres producer, Bert Schneider segítségével az FBI elől Kubába menekül egy lehetetlenül bonyolult - egy hamis filmforgatással járó - tervvel, amely minden lehetséges módon balul sül el. És valahogy mégis igaz az egész. Többnyire.
#4

58 A nyolcas műsor  (2024)

(3)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

8 pénzre szoruló embert hívnak meg a Money Game című valóságshow-ba. A 8 embernek a stúdióban kell megszállnia, amely nem áll másból, csak betonfalakból. Ha 100 napig képesek... több»

A Netflix új K-drámája, a The 8 Show/A nyolca műsor Bae Jin-soo sikeres webcomic-sorozata, a Money Game és a Pi Game alapján készült, és nyolc, pénzre szoruló embert követ majd nyomon, akiket egy rejtélyes valóságshow versenyzőinek hívnak meg. 8 résztvevő egy furcsa nyolcemeletes épületben reked, ahol az idő múlásával lassan pénzt kell keresniük. A helyzet azonban hamarosan veszélyessé válik a térben, ahogy a tét egyre nagyobb lesz...
#3

71 Elhagyott szoba  (2007)

(13) (7)

horror | thriller

Max

David és Amy egy motelben húzzák meg magukat, miután az autójuk lerobban. Az este unalmasnak ígérkezik, a tévében csupa horrorfilmet adnak. Azonban hamarosan rájönnek, hogy... több»

A 2007-es amerikai slasher filmet Antal Nimród rendezte és Mark L. Smith írta. A főszerepekben Kate Beckinsale és Luke Wilson egy házaspárt alakítanak, akik autójuk lerobbanása után a motelben foglalnak szállást, és hamarosan álarcos gyilkosok támadnak rájuk... A válás küszöbén álló David és Amy Fox egy családi buliból hazafelé tartva egy autópályát lassító roncs miatt egy eldugott hegyi úton találja magát. Megállnak egy régi autószerelő műhelynél, miután autójuk kezd lerobbanni. Egy szerelő látszólag megjavítja az autót, de azt mondja, hogy hamarosan bezár. Nem sokkal az indulás után az autójuk lerobban. Amikor azt tapasztalják, hogy nincs térerő, visszasétálnak a szervizbe, de az már bezárt... Ekkor elsétálnak egy közeli motelbe, hogy segítséget kérjenek. Amikor azonban megérkeznek a recepcióra, átható sikolyt hallanak a recepció hátsó szobájából, csakhogy az a televízióból jön...baljós kezdet és innen csak rosszabb lesz a helyzet.
#2

73 A homár  (2015)

(34) (8)

dráma | romantikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Max

Egy szerelmi történet a disztópikus, közeli jövőben, ahol az egyedülálló embereket letartóztatják, és egy hátborzongató szállodába zárják, ahol 45 napjuk van arra, hogy... több»

Az HBO Max műsorán. / A Homár egy 2015-ös abszurd fekete komédia-drámafilm, amelyet Yorgos Lanthimos (A szegény párák Oscar díjas rendezője) rendezett. A film forgatókönyvét Lanthimos és Efthimis Filippou írták. A főbb szerepekben Colin Farrell mellettolyan nevek tűntek fel, mint Rachel Weisz, Olivia Colman, John C. Reilly, Léa Seydoux és Ben Whishaw. A Homár premierje a 2015-ös cannes-i filmfesztiválon volt május 15-én, ahol versenyben volt az Arany Pálmáért, és elnyerte a zsűri díját. 2015-ben, 4 millió dolláros költségvetésből 18 millió dolláros bevételt hozott. A film pozitív kritikákat kapott a kritikusoktól, dicsérték forgatókönyvét, humorát és tartalmát, eredetiségét, és jelölték a 89. Oscar-díjra a legjobb eredeti forgatókönyv kategóriában, valamint a 69. Brit Filmakadémiai Filmdíjra a kiemelkedő brit film kategóriában. A sztori: Davidet egy szállodába kísérik, miután felesége elhagyja őt egy másik férfiért. A szállodaigazgató elárulja, hogy az egyedülállóknak 45 napjuk van arra, hogy társat találjanak, különben egy általuk választott állattá alakulnak át (a Davidet kísérő kutya a testvére, Bob). David elhatározza, hogy homárrá változik, ha nem sikerülne. 
#1

animáció | kaland | vígjáték

Netflix

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Bemutató: május 17., Netflix / A legjobban várt, hamarosan a Netflixre érkező animációs játékfilmjeink közé tartozik a Thelma, az egyszarvú, amelyet Jared Hess rendezett, és amely 2024 májusában érkezik a streaming szolgáltatásra. A Thelma, az egyszarvú már régóta készül, a Netflix először 2019 júniusában jelentette be hivatalosan. A film az ausztrál szerző, Aaron Blabey Thelma, az egyszarvú című bestseller regényének adaptációja. A regény először 2015-ben jelent meg, majd 2019-ben megjelent a folytatás, A Thelma, az egyszarvú visszatérése. Blabey a The Bad Guys/A rosszfiúk (a DreamWorks által nemrég adaptált és a Netflixen egyes régiókban streamelhető) és a Pig the Pug című könyvsorozatáról is ismert. A film bejelentésével kapcsolatban Blabey így nyilatkozott: "Túlságosan izgatott vagyok, hogy az én gyönyörű hamis Egyszarvúm egy nagy, csillogó Netflix-filmben fog szikrázni a képernyőn. Thelma készen áll a közelijére!"