Sasszem (2008)

Eagle Eye

taba   2023. 03. 19.

A nagy testvér mindent lát

Mi történne, ha a rendszer az állampolgárai ellen fordulna, csak azért, hogy megvédje őket saját maguktól ? Ez a téma ma különösen aktuális, hiszen az infrastruktúra nagy részét már számítógépek vezérlik, az informatika fejlődése pedig határtalannak tűnik. Izgalmas, akciódús, menekülős történet, melynek egyes részei még valósággá is válhatnak.

mamiéstöti2   2017. 05. 05.

Szomorú, hogy idáig fajult a világ, hogy sajnos a való életben is ilyen és ehhez hasonló technikai megoldásokkal érezheti az ember magát biztonságban. Elég jó film egyébként.

indingo   2016. 11. 18.

Jól összerakott és izgalmas filmek tartom a Sasszemet. A története érdekes elsőre ki sem találja az ember, hogy ki állhat a háttérben.

TomÁcs   2018. 04. 17.

Végig fenntartja a film a néző figyelmét. A szereplőkhöz hasonlóan mi sem tudjuk ki vagy mi is az ellenségünk. Ez nagyon sokáig megvan, utána kezdik csepegtetni az infókat. Izgalmas történet.

mrarizona   2016. 01. 04.

Nagyon jo film, erdemes megnezni. Kimondottan emlékezetes, amikor a vegen Jerry a levegöbe lo, hogy igy allítsa le az előadast. Nagy jelenet. Kivancsi vagyok, mikor jon el az, hogy a valosagban is fellezad egy fejlett szamitogep az emberiseg ellen.

Filmelemző   2018. 04. 27.

Ragyogóan indul aztán kiderül mi van az események mögött és abban a pillanatban egy elrontott, kihagyott lehetőséggé válik. Óriási kliséhalmaz a kétezredik sztori ugyanarra a kaptafára. Sajnos csak közepes a végső értékelés. Pontszám: 5 / 10.

Greeta   2017. 12. 19.

Teljesen meglepő a film vége. Abszolút másra számít az ember, keresi az ellenséget, és egy furcsa összeesküvésben találja magát. Remekül fel van építve a sztori.

63 haláleset van a filmben.

(Norbi)

Shia LaBeouf a filmben nyújtott alakításáért jelölve volt az MTV Movie Award legjobb férfi főszereplőnek járó díjára.

(mamiéstöti2)

Egy jelenetben Rachel egy bárban van a barátaival, és a háttérben a The Airborne Toxic Event zenekar Sometime Around Midnight című szám hallatszik. A számhoz a film rendezője, D.J. Caruso rendezte a klipet.

(SódóGA)

Shia LaBeouf elmondása szerint a forgatás közben egy FBI-ügynök megosztotta vele és a stáb több tagjával azt az információt, mely szerint minden ötödik hívásból egyet rögzít valaki. Hogy ez bebizonyítsa, meghallgattatta LaBeouffal egy két évvel azelőtti telefonbeszélgetését.

(SódóGA)

A biztonsági kamerákon látható dátumok alapján a film 2009-ben játszódik.