Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
27
Szereplők
27
Vélemények
33
Képek
11
Videók
 
Hetedik   2018. 01. 20.

Liam Neeson évek óta viszi ezt a Steven Seagal vonalát, magyarán mindenkit lekaratéjoz, mindenkinél keményebb és mindenre fényt derít. Mégis, ő valódi színész, s ezek az akció szösszenetek neki könnyen jött pénz, mert a kisujjából kirázza. Itt már azért nem verekszik annyit, mint pl. az Elrabolva szériában, nagyobb hangsúlyt kap a nyomozás, de azért van annyi történés, hogy ne aludjunk be a mozin. Egy délutáni kikapcsolódásra bőven elég, nem is készült többre. Amolyan ponyva, egyszer megnézed és elfelejted, de amíg tart egész kellemes szórakozás.

 
hsanya182   2018. 04. 02.

Összességében mégis átlagos misztikus krimi, amit egyszer érdemes látni. Fenntartja a figyelmet, elég erős a kezdés: pörgős világunkban a hírek mindenhol; a jó karrier, a család idilli képe, feszültséget teremt a misztikum. A különböző kameranézetek elég jól felvezetik a filmet, na most mégis merre is lesz a tovább? Végül a film nagy része egy vonaton fog játszódni, egy titokzatos beszélgetés után, főhősünknek meg kell valakit találnia a vonaton. A képkockák és szituációk váltakozása remek, jó a számítógépes rásegítés is viszont a film sztorija csalódást okozott, nem azért mert lerágottcsont, inkább a tálalást húzom le, tipikus amerikai stílus, moziba való klisés parádé, egyszerűsége nem hagy maga után semmit, persze annak nagy élmény lesz aki nem látott ehhez hasonló filmet még :D Egyszer mindenképp érdemes megnézni, nem a legjobb választás egy jó filmhez, de van olyan mondanivalója ami súrolja a határokat :) Nekem inkább a misztikus párbeszédek tetszettek benne...


 
Berto49   2018. 03. 29.

Mint színészt kedvelem a most 65 éves ír származású Liam Neeson alakításait. Sajnos mostanában elkerülik a komoly szerepek (a Némaság az a kivétel, amelyik erősíti a szabályt) inkább akciófilmek rettenthetetlen hőseként kell verekednie, helytállnia. Kész is erre, de hol van már Oscar Schindler, vagy Jean Valjean! Az Elrabolva három darabja után szakmányban gyártott utánérzésekben harcol és győz. A legújabban bemutatott filmjében pedig „újrahasznosítja” a Nop-Stop forgatókönyvét, azzal a különbséggel, hogy nem repülőgépen, hanem száguldó vonaton kell legyőznie az ellenséget. Ez részben annak is köszönhető, hogy a rendező már negyedik alkalommal Jaume Collet-Serra, aki az egyszer jól bevált receptet nem akarja újjal felcserélni. A bizakodó néző pedig beül az új filmre, de csak a tegnapi vacsora felmelegített maradékát kapja. Két lehetőségünk van; vagy ímmel-ámmal elfogyasztjuk a friss ételként elénk tálalt ennivalót, vagy a szemünk éhes marad. Én az előbbi alternatívát választottam, remélem nem fekszi majd meg a gyomromat. Nagyon bízom abban, hogy Neeson betartja az ígéretét, és valóban ez lesz az utolsó akciófilmje. Nagy kár a tehetségét elpazarolni ilyen "ma megnéztem, holnapra elfelejtem" filmekre.

 
TribeBubu   2018. 02. 10.

Nagyon fordulatos, szórakoztató akciókrimi, de sajnos önismétlés. Ha a Non-Stop című filmet látta a néző, látta ezt is, ugyanis lényegében ugyanaz a történet, csak nem repülőn, hanem vonaton játszódik. Szerencsére csak a gerince ugyanaz a sztorinak, így nézeti magát a film, hiszen amikor elkezd bonyolódni a cselekmény, az embernek beindul az agya és nem nyugszik, amíg a főhős a végére nem jár a rejtélynek, ami a film fő szálát alkotja. Szóval, igen, már láttunk ilyet, sőt a film közepe környékén kínosan copy-paste érzésünk van, mégis élvezzük a dolgot, mert a rejtély új, és az írók előtt meg is emeljük a fejfedőt, mert bizony nem lehet egyszerű így felépíteni egy ilyen kanyargós utat, még ha kis is taposták már egyszer. Az viszont számomra nagyon zavaró volt, hogy a Non-Stopban is alkalmazott, egy-két perces, végletekig túltolt látványjelenetet ide is be kellett erőszakolni. (Nem értem az ilyet. Talán túl sok pénz maradt a költségvetésből és egy akciófilmes látványtervező haver meg a CGI-csapata éppen szabad volt?) Túl kell esnünk rajta mosolyogva, vagy a fejünket fogva, aztán folytatódik a furcsa képsorokkal félbeszakított izgis szórakozás. Végül is a The Commuter egy sima vasárnapi nyomozgatós bunyós akcióhősös mozi, de a maga nemében fenomenális.

 
MMcFly2015   2018. 01. 17.

Liam Neeson és a rendező negyedik közös munkája. Kategórián belül számomra ezek a filmek mind kimagasló thrillerek, a kisebb-nagyobb hibáival együtt. Sokan vannak úgy, hogy ha Liam Neeson neve szóba jön, akkor egyből az Elrabolva széria ugrik be, én azok közé tartozok, aki az Ismeretlen férfi és a Non-stop-féle vonalért van oda. Ezért is siker nálam a The Commuter, ami inkább az utóbbihoz hasonlít. Röviden vezetik fel a főszereplő problémáját, kb 10 perc alatt megtudjuk a családi és anyagi helyzetét. Ez után jön a bonyodalom, ami a Non-Stop-hoz hasonlóan egy órás gyanakodás, rejtély és izgalom. Ez nálam piszok jól működött, oda ragasztott a moziszékhez, és a vonaton történő bunyók zseniálisan össze lettek vágva. Az utolsó fél órában, már túl sok csavart akartak ellőni a készítők, ami sajnos már kicsit komolytalanná tette az eddig jól működött filmet. A CGI szemet szúrt...rettentő gyenge. Talán az utolsó 20-30 percben éreztem azt, hogy többet akar a film nyújtani, mint amit elbír, és ez sajnos jobban besült, mint a Non-Stop-ban. Több poén is elhangzik a filmben, ennek zöme működött, de akadt több olyan is ami kínossá tett egy igen komoly jelenetet. Liam Neeson nem puhul, maximum sablonossá válnak a filmjei, de ilyen köntösben bármikor vevő vagyok rájuk. Szerintem így év elején egy ilyen thriller teljesen megállja a helyét a mozikban, és biztos vagyok benne, hogy mindenkinek ad egy izgalmas másfél órát.

Vera Farmiga
Liam Neeson
Liam Neeson
Sam Neill
Sam Neill
Vera Farmiga
Liam Neeson
Patrick Wilson
Sam Neill
Liam Neeson
Liam Neeson
Vera Farmiga
Jaume Collet-Serra
Vera Farmiga
Jaume Collet-Serra
Vera Farmiga
Liam Neeson
Liam Neeson
Patrick Wilson
Liam Neeson
Vera Farmiga
Liam Neeson
Sam Neill
Vera Farmiga
Liam Neeson
Liam Neeson
Clara Lago
Liam Neeson
Liam Neeson
 
Kenneth Branagh után Liam Neeson is leforgatta a maga variációját a Gyilkosság az Orient Expresszenre. Nem kellett volna. 45/100 több»
 
A The Commuter – Nincs kiszállás egy bosszantó, de szórakoztató akciófilm, amely jó megvalósításait beárnyékolják a bugyuta kivitelezések és természetellenes megvalósítások. Liam Neeson továbbra is kiváló akcióhős, de rajta kívül kevés a filmben ami jó, és túl sok ami nem – ettől függetlenül, ha nincs mit tenni, rosszabbul is lehetne tölteni az estét. Csak senki ne várjon túl sokat. 50/100 több»
 
A The Commuter egy pörgős és agyalós thriller, melyben könnyen azonosulhatunk a főhős, Michael helyzetével. Látjuk őt kétségbeesetten, családját féltve, hétköznapi figuraként, majd megélhetjük "átalakulását" és elszánt harcossá válását is, melynek segítségével végül megoldja az ügyet. A The Commuter nem az adrenalin-függő akciómániások filmje, mégis élvezetes szórakozás. több»
 

A vonatbaleset CGI technológiával készült.

(Hetedik )
 

Wilson és Neeson második közös filmje.

(Hetedik )
 

Liam Neeson és Elizabeth McGovern "A titánok harca" (2010) című filmben már dolgoztak együtt.

(diumiu )


  Előzetes A film adatlapja
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.