2018.07.31 20:44 Master Olvasottság: 151x
1

Ebből a filmből valóban Nincs kiszállás...

Jaume Collett-Serra filmje a 65 éves Liam Neeson főszereplésével közepes fogadtatásban részesült az év elején, a januári vetítéseken, noha valójában egy kifejezetten jól megrendezett és élvezetes thrillerről van szó. Nagyszerűek az akciójelenetek és Neeson - kora ellenére is - jó formában játssza végig a mozgalmas jeleneteket. Kapunk rejtélyeket, feladványokat, kiderítendő talányokat, így a film megmozgatja kicsit agyunkat is. Tetszett, hogy az ellenség ismeretlen homályban marad, vagyis nem tudunk arról, hogy ki mozgatja a szálakat - mint ahogyan a keresett tanúról sem tudunk végig semmit.

Tetszett az is, hogy Neeson esendő figuraként (egy öregedő volt zsaru szerepében) végre nem a tökéletes szuperhőst alakítja. Mondjuk az ő korában - jó forma ide vagy oda - ez nem is lenne már hiteles. Izgalmasra megírt a script, nem kiszámítható a cselekmény alakulása. Azért persze a Commuter nem tökéletes film - nem számíthat Oscarra, vagy az évszázad thrillere címre - így hibák is előfordulnak benne. Hiba például, hogy a titokzatos szervezet (akik valószínűleg nagy hatalmú politikusok és mocskos zsaruk, bár ez igazából nem derül ki teljes bizonyossággal) túlságosan tökéletesek: hiszen képesek a vonat utasai közül egyeseket likvidálni, képesek Neeson családját elfogni, a rendőrségre beépített rendőröket utasítgatni, stb, stb, így nyilván adódik a kérdés: ha ennyire "mindenhatóak", akkor ugyan mi szükségük, egy 65 éves kiöregedett zsarura (Neesonra)? Ám ha túllépünk ezen a logikai bukfencen és átadjuk magunkat a film lendületének, akkor egy kifejezetten élvezetes produkcióban merülhetünk el.

Ebből a filmből valóban Nincs kiszállás...

Nagyon érdekes a tanú kérdése például és hogy állandóan találgathatunk: vajon ki lehet az a lehetőségek közül. Színvonalas a film vége is: a vonat látványos kisiklása és a régi zsarutárs felbukkanása. Spoiler nélkül annyit lehet elárulni: vannak csattanók (több is) a végszó előtt. Neeson minden dicséretet megérdemel. Bár a sztori hangyányit "áthallásos" a Non-stop című korábbi filmjével, azért becsülettel helyt áll. Megjegyezném: azért a Non-stop hangulata, alaplogikája azért teljesen más (bár rengeteg mindenben hasonló a Commuterhez, csak ott épp repülőn zajlanak az események) Minden egybevéve: nálam erős 70-80% -ot érdemel a film.

akció | misztikus | thriller

Michael, a sikeres üzletember éppen hazafelé tart, amikor egy rejtélyes telefonhívást kap. Valaki azt akarja tőle, hogy azonosítson be egy rejtélyes utast a vonaton mielőtt... több»

1