Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
71%

Willy Wonka és a csokoládégyár (1971)

Willy Wonka & the Chocolate Factory
Filmadatlap
 
25
Szereplők
4
Vélemények
67
Képek
1
Videók
 
BoBamburg   2018. 04. 25.

legújabb vélemény

0

Elég vegyes számomra ez a film. Vannak benne tényleg ötletes és jó jelenetek, szép látványvilággal (a csónakos alagutas rész az perfect volt), de ott a másik oldal is. Például, hogy Charlie karaktere számomra tök idegen, nem éreztem hogy drukkolnék n... több»

 
anita9215   2016. 05. 08.

0

Annak ellenére, hogy mikori simán felveszi a versenyt fiatalabb társával és egész jól helyt is áll. Nekem nagyon bejött ez az eredeti stílus. Az egyik legjobb film, amit láttam. Izgalmas, frenetikus és magával ragadó történetet mutat be a film. Aprób... több»


 
DarkLion   2015. 10. 02.

0

Szerintem ez a film nagyon creepy, persze közel sem annyira, mint az új Michael Jacksonos, köhömm, akarom mondani Johnny Deppes, de akkor is, teljesen szürreális, pszichedelikusz az egész, nem is értem, hogy vetíthették ezt akkoriban gyerekeknek. Minden esetre én élveztem :)

 
Phalanx   2015. 07. 20.

0

Persze alapvetően semmi értelme összehasonlítani ezt és az újabb verziót, hát még bármelyiket a könyvvel, de nekem több okból is ez a kedvencem: egyrészt Gene Wilder fantasztikus, szerintem hihetetlenül szerethető figurát alakít, másrészt a dalok szu... több»

Galéria (67)

Gene Wilder
Gene Wilder

Videók (1)

A film összbevétele 526 633 dollár volt (imdb.com).

 

A csokifolyó valódi csokoládéból, vízből és tejszínből volt, hamar megromlott, és rossz szagot árasztott.

(kázsé)
 

Mikor a gyerekek meglátják a csokoládé szobát és a cukorka kertet, a reakcióik valódiak, tényleg akkor látták először a díszleteket.

(kázsé)
 

Gene Wilder egy feltétellel vállalta el Willy Wonka szerepét, hogy a jelenetben, mikor találkozik a gyerekekkel, bukfencet vethessen.

(kázsé)
 

A jelentben, mikor Willy Wonka iszik egy virág alakú pohárból, majd megeszi a poharat, a pohár a valóságban viaszból volt.

(kázsé)
 

A filmben Willy Wonka megszólal németül, franciául és olaszul is.

(kázsé)
 

Julie Dawn Cole a valóságban utálta a csokoládét.

(kázsé)