Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
81%
Filmadatlap
 
28
Szereplők
13
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Mary Poppins
 
Artemisia   2020. 01. 02.

legújabb vélemény

Megunhatatlan, örökzöld klasszikus, mesés gyerekfilm, emellett az egyik legjobb klasszikus is. Az a fajta dilm amit legalább egyszer mindenkinek látnia kell.

 
Deku   2017. 10. 23.

Nem kapott el a hév miután megnéztem sőt azt kell mondjam már rögtön az elején unalmassá vált. Valószínűleg másokat jobban megérinthet ez a film mint engem mert én valahogy nem dobtam el az agyam tőle.


 
Berto49   2016. 12. 12.

A Banks úr megmentése után muszáj volt megnéznem, és nagyon tetszett. Igazi családi Disney-film. Egyszerűen nem értem, hogy miért tiltakozott az írónő minden egyes apró-cseprő, lényegtelen dolog miatt. Ez a film sokkal több nézőhöz eljutott, mint ame... több»

 
diumiu   2018. 01. 31.

A Mary Poppins történetet olvastam, láttam színházba és természetesen a filmet. Bármilyen feldolgozásban szeretem, a zenék fülbemászóak, Julie Andrews Tökéletes, imádom!

 
TribeBubu   2017. 05. 23.

Minden pompás volt, de a dalok nagy része nem tetszett és túl sok is volt belőlük. A filmben elhangzott szövegek 90-95%-a szerintem dalszöveg. Ennyi nekem elég ahhoz, hogy tönkretegyen egy jó filmet (pedig semmi bajom a musicalekkel.)

 
Vitya   2015. 05. 02.

Valahogy ez a mesefilm gyerekkoromban sem jott be. A szereplok karaktere nem tetszett es a sztorija sem fogott meg. Vannak ennel sokkal jobb gyerekfilmek.

 
doroffee   2016. 02. 09.

Imádtam ezt a filmet, Igazi klasszikus családi film. Felnőttnek és gyereknek is ajánlom, hiszen mindenkinek jut belőle némi útravaló a rendrakástól kezdve egészen odáig, hogy egy szülő mennyire és hogy foglalkozzon a gyerekével, és hogy mennyire jó a... több»

A film összbevétele 115 272 727 dollár volt (imdb.com).

 

Karen Dortice elsőre túl hamisan énekelte fel a dalokat a stúdióban.

(Artemisia )
 

A Banks gyerekeket alakító gyerekszereplők nem voltak minden trükkbe beavatva, így sokszor tényleg meglepődtek Mary Poppins mutatványain.

(Artemisia )
 

Julie Andrews személyét maga az írónő, P. L. Travers castingolta telefonon. Julie közvetlenül szülés után, még a kórházban beszélt vele.

(Artemisia )
 

Walt Disney lányai imádták a Csudálatos Mary-könyveket, meg is ígértették apjukkal, hogy egyszer filmet készít belőle.

(Artemisia )
 

Travers kedvenc gyerekkönyvének előlapjára valaki filctollal az M. Poppins nevet írta. Innen ered Mary Poppins neve.

(Artemisia )
 

Mary Poppins karakterét P.L. Travers írónő Ellie nevű nagynénje ihlette, aki dadaként vigyázott rá gyermekkorában.

(Artemisia )
 

A Times közölt egy cikket, melyben egy amerikai professzor rasszizmussal vádolta a filmet a jelenet miatt, melyben Mary Poppins korommal keni be az arcát a kéményseprők tánca közben.

(Artemisia )
 

Robert Sherman hetekig dolgozott Mary Poppins híres himnuszán, mígnem a kislánya hazatérve az iskolából elmesélte, hogy a kanalas gyógyszer mellé cukrot adtak neki, hogy könnyebben le tudja nyelvi. Így született meg a híres dal, 'A spoonful of sugar".

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Mary Poppins írója, P. L. Travers és a Disney stúdió közötti fagyos viszony miatt az írónőt nem hívták meg a film premierjére, ám ő kierőszakolta a belépőjegyet Disney-ből.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Richard Sherman szerint két hétbe telt, hogy testvérével megalkossák a "Supercalifragilisticexpialidocious" szót, amelyet egy gyerekkori közös élményük ihletett.

(ArpiHajdu és Réci)
 
Robert Stevenson rendezői munkájára nem lehet panasz, a film sikere mégis Walt Disney-nek köszönhető, rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett bele, ami végül busásan megtérült. Megunhatatlan klasszikus! több»