Játssz egy Samsung Tv-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
79
Filmadatlap
 
28
Szereplők
12
Vélemények
14
Képek
1
Videók
Mary Poppins
 
Deku   2017. 10. 23.

Nem kapott el a hév miután megnéztem sőt azt kell mondjam már rögtön az elején unalmassá vált. Valószínűleg másokat jobban megérinthet ez a film mint engem mert én valahogy nem dobtam el az agyam tőle.

 
Berto49   2016. 12. 12.

A Banks úr megmentése után muszáj volt megnéznem, és nagyon tetszett. Igazi családi Disney-film. Egyszerűen nem értem, hogy miért tiltakozott az írónő minden egyes apró-cseprő, lényegtelen dolog miatt. Ez a film sokkal több nézőhöz eljutott, mint amennyien valaha is olvasni fogják az eredeti könyveket, a megnézés után meg kedvet kapnak az elolvasáshoz. A Harry Potter „anyja” bezzeg nem tiltakozott. Azt sem értem, hogy mi kifogása volt Dick Van Dyke ellen, mert szerintem az ő Bert alakítása a legjobb a filmben, fantasztikus amiket művel benne. J. Andrews viszont számomra túl édeskés volt.


 
diumiu   2018. 01. 31.

A Mary Poppins történetet olvastam, láttam színházba és természetesen a filmet. Bármilyen feldolgozásban szeretem, a zenék fülbemászóak, Julie Andrews Tökéletes, imádom!

 
TribeBubu   2017. 05. 23.

Minden pompás volt, de a dalok nagy része nem tetszett és túl sok is volt belőlük. A filmben elhangzott szövegek 90-95%-a szerintem dalszöveg. Ennyi nekem elég ahhoz, hogy tönkretegyen egy jó filmet (pedig semmi bajom a musicalekkel.)

 
Vitya   2015. 05. 02.

Valahogy ez a mesefilm gyerekkoromban sem jott be. A szereplok karaktere nem tetszett es a sztorija sem fogott meg. Vannak ennel sokkal jobb gyerekfilmek.

 
Robert Stevenson rendezői munkájára nem lehet panasz, a film sikere mégis Walt Disney-nek köszönhető, rengeteg energiát, időt és pénzt fektetett bele, ami végül busásan megtérült. Megunhatatlan klasszikus! több»

A film összbevétele 115 272 727 dollár volt (imdb.com).

 

Robert Sherman hetekig dolgozott Mary Poppins híres himnuszán, mígnem a kislánya hazatérve az iskolából elmesélte, hogy a kanalas gyógyszer mellé cukrot adtak neki, hogy könnyebben le tudja nyelvi. Így született meg a híres dal, 'A spoonful of sugar".

(ArpiHajdu és Réci )
 

A Mary Poppins írója, P. L. Travers és a Disney stúdió közötti fagyos viszony miatt az írónőt nem hívták meg a film premierjére, ám ő kierőszakolta a belépőjegyet Disney-ből.

(ArpiHajdu és Réci )
 

Richard Sherman szerint két hétbe telt, hogy testvérével megalkossák a "Supercalifragilisticexpialidocious" szót, amelyet egy gyerekkori közös élményük ihletett.

(ArpiHajdu és Réci )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.