Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
88%

Az élet csodaszép (1946)

It's a Wonderful Life
Filmadatlap
 
33
Szereplők
20
Vélemények
22
Képek
3
Videók

Galéria (22)

James Stewart
James Stewart
Donna Reed
James Stewart
James Stewart
James Stewart
Henry Travers

Videók (3)

 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 10.

legújabb vélemény

0

Szép és érzelmes, ráadásul kellemes történetű, megható, karácsonyi örök klasszikus. Minden karácsonykor elő fogom venni ebben a rohanó, lelketlen világban, hogy egy kis melegség öntse el a szívünket, akikkel nézem. A filmgyártás egyik kiemelkedő darabja.

 
Thibo84   2016. 12. 03.

1

Ezt a filmet látni kell. Én miután megnéztem, megértettem miért ez a film az első minden karácsonyi listán.

 
Deku   2017. 07. 10.

1

Ez a régies stílus nagyon bejövős volt számomra még mai szemmel nézve is. Kellemes hangulata volt ennek a filmnek. Szerintem egy könnyed kikapcsolódásnak tökéletes és ajánlani tudom. Szerettem.

 
Berto49   2018. 01. 28.

1

Bájosan naiv, szeretni való karácsonyi film. A legjobb benne Clarence, a szárnyaiért küzdő angyal, de James Stewart is remekül alakít benne. Egyedül töltött Szentestére az egyik legmegfelelőbb film!

 
TribeBubu   2016. 12. 16.

1

Sajnálatos, hogy manapság már nemigen tudnak ilyen filmeket forgatni. Csodálatosan szép történet, ötletes mesélési mód, a színészi játék mesteri a rendezés pedig talán meg is előzte a korát. Gyerekkoromban már egyszer láttam, de csak az rémlett, hogy... több»

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

1

Lassu de aranyos, kedves ünnepi film, annak minden velejárójával. Nem hoz semmi váratlant, de amit tud, azt jól tudja. Kellemes kikapcsolódás, csendes, remek szórakozás.

 
Teemeah   2020. 03. 08.

0
A hollywoodi klisék kezdete

Kellemes esti szórakozás volt, de időnként bele kellett tekerni, annyira lassú. Ennek ellenére tetszett, érdekes volt látni a hollywoodi klisék kezdeti korszakát, és levonni a következtetést, hogy az amerikai filmipar azóta is ugyanezekből a klisékből épít, ugyanezeket a történeteket hozza modernebb köntösben, mondernebb kamerákkal és más nevű színészekkel.

 

A Clarence által küldött könyv (Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai) bejegyzése: „Kedves George! Ne feledd, hogy az az ember, akinek barátai vannak, nem lehet felesleges! Köszönöm a szárnyakat! Szeretettel üdvözöl: Clarence".

(Berto49)
 

A 6. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1946-ban.

(dulkap)
 

A BBC listája szerint a 46. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

Jean Arthur visszautastotta a felkérést, hogy ő alakítsa Mary-t a filmben, ugyanis abban az időben Broadway szereplése elsőbbséget élvezett.

(Bogi87)
 

1946. április 15 - július 27. között zajlott le a forgatás.

(Bogi87)