Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
88%

Az élet csodaszép (1946)

It's a Wonderful Life
Filmadatlap
 
33
Szereplők
20
Vélemények
22
Képek
3
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 11. 10.

legújabb vélemény

0

Szép és érzelmes, ráadásul kellemes történetű, megható, karácsonyi örök klasszikus. Minden karácsonykor elő fogom venni ebben a rohanó, lelketlen világban, hogy egy kis melegség öntse el a szívünket, akikkel nézem. A filmgyártás egyik kiemelkedő darabja.

 
Berto49   2018. 01. 28.

1

Bájosan naiv, szeretni való karácsonyi film. A legjobb benne Clarence, a szárnyaiért küzdő angyal, de James Stewart is remekül alakít benne. Egyedül töltött Szentestére az egyik legmegfelelőbb film!


 
Deku   2017. 07. 10.

1

Ez a régies stílus nagyon bejövős volt számomra még mai szemmel nézve is. Kellemes hangulata volt ennek a filmnek. Szerintem egy könnyed kikapcsolódásnak tökéletes és ajánlani tudom. Szerettem.

 
Thibo84   2016. 12. 03.

1

Ezt a filmet látni kell. Én miután megnéztem, megértettem miért ez a film az első minden karácsonyi listán.

 
TribeBubu   2016. 12. 16.

1

Sajnálatos, hogy manapság már nemigen tudnak ilyen filmeket forgatni. Csodálatosan szép történet, ötletes mesélési mód, a színészi játék mesteri a rendezés pedig talán meg is előzte a korát. Gyerekkoromban már egyszer láttam, de csak az rémlett, hogy... több»

 
Teemeah   2020. 03. 08.

0
A hollywoodi klisék kezdete

Kellemes esti szórakozás volt, de időnként bele kellett tekerni, annyira lassú. Ennek ellenére tetszett, érdekes volt látni a hollywoodi klisék kezdeti korszakát, és levonni a következtetést, hogy az amerikai filmipar azóta is ugyanezekből a klisékből épít, ugyanezeket a történeteket hozza modernebb köntösben, mondernebb kamerákkal és más nevű színészekkel.

 
Kis Anna Kinga   2018. 07. 10.

1

Lassu de aranyos, kedves ünnepi film, annak minden velejárójával. Nem hoz semmi váratlant, de amit tud, azt jól tudja. Kellemes kikapcsolódás, csendes, remek szórakozás.

Galéria (22)

James Stewart
James Stewart
Donna Reed
James Stewart
James Stewart
James Stewart
Henry Travers

Videók (3)

 

A Clarence által küldött könyv (Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai) bejegyzése: „Kedves George! Ne feledd, hogy az az ember, akinek barátai vannak, nem lehet felesleges! Köszönöm a szárnyakat! Szeretettel üdvözöl: Clarence".

(Berto49)
 

A 6. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1946-ban.

(dulkap)
 

A BBC listája szerint a 46. a filmtörténet 100 legjobb alkotásának sorában.

(Bogi87)
 

Jean Arthur visszautastotta a felkérést, hogy ő alakítsa Mary-t a filmben, ugyanis abban az időben Broadway szereplése elsőbbséget élvezett.

(Bogi87)
 

1946. április 15 - július 27. között zajlott le a forgatás.

(Bogi87)
 

Ginger Rogers azért nem vállalta el Mary szerepét, mert úgy gondolta, az túlságosan szelíd hozzá.

(Bogi87)
 

Potter megformálására szóba jött pl. Charles Bickford, Edgar Buchanan, Louis Calhern, Victor Jory, Raymond Massey, Vincent Price, Thomas Mitchell.

(Bogi87)
 

Lionel Barrymore-t azért válogatták be a filmbe, mert korábban már bizonyított Karácsonyi ének rádiós verziójában. Ebenezer Scrooge-t alakította.

(Bogi87)
 

Kaliforniában vették fel a filmet.

(Bogi87)
 

Mary figurájának megformálására Jean Arthur, Ann Dvorak és Ginger Rogers színészek neve is felmerült.

(Bogi87)