Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
76
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
2
Képek
2
Videók
 
TribeBubu   2017. 04. 17.

legújabb vélemény

Ötletes és szép átirata Akszakov meséjének. A rendezés, a díszletek és a szörnyeteg maszkja, mind óriásiak. Főleg ahhoz képest, hogy 1946-ban készült a film. Akik szeretik a mesefilmeket, azoknak kötelező darab, kivált azért, mert sok szempontból eltér a hagyományos meséktől. Ráadásul a Disney csapatát is megihlette, aminek egy klasszikussá vált film lett az eredménye. Azok számára is érdekes lehet ez a régi változat, akik rajongói a Disney verziójának.

 
wooderman   2016. 05. 10.

Nagyon nagyon régi klasszikus film, ami persze még fekete fehér, egykoron biztos csodálatos filmnek számított, de így a XXI.században kicsit kevés a látvány,a zenéje sem ragadott meg, bár maga a történet nem lenne rossz.

 
Az emberi lélek legmélyebb bugyraiba jutunk el ebben az egyszerű mesének látszó tragikusan szép történetben, amelynek sokrétű jelentéstartalma még ennyi évvel a forgatás után is tisztán érthető és érezhető. Kivételes darab, kár lenne kihagyni az életünből!

8/10 több»

A film összbevétele 298 718 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

A patak amiből a Szörnyeteg próbál inni, amikor haldoklik, valójában egy szennyvíz lefolyó a stúdió mögött.

(rbernadett)
 

Azt a trükköt, amikor a gyertyák maguktól meggyulladnak, amikor a férfi elmegy mellettük, visszafelé vették fel. Az egész jelenetet egyben vették fel, ezért ha valaki alaposan megnézi a filmet, akkor a lángokon látszik, hogy lefelé mozognak.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.