Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
76%
Filmadatlap
 
19
Szereplők
2
Vélemények
2
Képek
2
Videók
 
TribeBubu   2017. 04. 17.

legújabb vélemény

Ötletes és szép átirata Akszakov meséjének. A rendezés, a díszletek és a szörnyeteg maszkja, mind óriásiak. Főleg ahhoz képest, hogy 1946-ban készült a film. Akik szeretik a mesefilmeket, azoknak kötelező darab, kivált azért, mert sok szempontból elt... több»

 
wooderman   2016. 05. 10.

Nagyon nagyon régi klasszikus film, ami persze még fekete fehér, egykoron biztos csodálatos filmnek számított, de így a XXI.században kicsit kevés a látvány,a zenéje sem ragadott meg, bár maga a történet nem lenne rossz.

A film összbevétele 298 718 dollár volt (imdb.com).

 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
 

A patak amiből a Szörnyeteg próbál inni, amikor haldoklik, valójában egy szennyvíz lefolyó a stúdió mögött.

(rbernadett)
 

Azt a trükköt, amikor a gyertyák maguktól meggyulladnak, amikor a férfi elmegy mellettük, visszafelé vették fel. Az egész jelenetet egyben vették fel, ezért ha valaki alaposan megnézi a filmet, akkor a lángokon látszik, hogy lefelé mozognak.

(rbernadett)
 
Az emberi lélek legmélyebb bugyraiba jutunk el ebben az egyszerű mesének látszó tragikusan szép történetben, amelynek sokrétű jelentéstartalma még ennyi évvel a forgatás után is tisztán érthető és érezhető. Kivételes darab, kár lenne kihagyni az életünből!

8/10 több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.