Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
86%

A hetedik pecsét (1957)

Det sjunde inseglet
Filmadatlap
 
25
Szereplők
13
Vélemények
11
Képek
1
Videók

Galéria (11)

Bengt Ekerot
Max von Sydow
Nils Poppe
Bibi Andersson
Gunnar Björnstrand
Nils Poppe

Videók (1)

 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

legújabb vélemény

1

Nem mai darab...gondolom sok embernek idő kell,mire rááll az agya erre a 60 évvel ezelőtti mozira. Bergman zseni volt, és fantasztikus mondanivalókat rakott bele a filmjeibe. Persze ebbe is. A Halállal sakkozás a film csúcspontja nekem. De annyira azért nem fogott meg.Megnéztem, és lépek tovább.

 
citizenfour99   2016. 03. 09.

1

Nemgyőzöm Bergman lélektani zsenialitását eléggé méltatni. A filmes világ Dosztojevszkije. Máig egyik legmegdöbbentöbb filmes jeleneteim közé tartozik a halállal való sakkozás a parton. Lenyűgöző, elgondolkodtató film.

 
Milanman   2015. 05. 04.

1

A filmtörténelem egyik legzseniálisabb alkotása, az emberi lét nagy kérdéseiről, küzdelemről, múltunkkal és jelenünkkel történő szembenézésről. Bergman kortalan mesterműve.

 
Deku   2017. 08. 28.

0

Ez a darab most nagyon elkeserítő volt, agyon volt dobálva unalmasabbnál unalmasabb elemekkel. Véleményem szerint teljesen mást is lehetett volna alkotni ebből. Ez most elég gyengécske lett.

 
doroffee   2016. 02. 08.

0

Hihetetlen mély, filozofikus film. Zseniális és egyedülálló, és a lassabb folyása ellenére is lebilincselő alkotás.

 
esfworld   2018. 08. 26.

0

Egy igazi mestermű Bergman nagyon értette a dolgát. Az egyik leghatásosabb film a témában, amelynek minden perce kincs. Aki szereti a filmeket annak ez a film kihagyhatatlan!

 
Fildi   2015. 07. 29.

0

Nem mai film ellenére egy lebilincselő ma is időtálló alkotás, ami igazi élményt nyújt. Egyedi stílusa és a látvány megfogott. Igényes, összetett film.

 

A film főszereplőjét, Antonius Blockot játszó színész, Max von Sydow egy interjúban elmondta, hogy egyébként pocsékul sakkozik.

(Král)
 

A film nyitó-és zárójelentét Svédország Skane nevet viselő tartományának északnyugati, sziklás, meredek partjainál vették fel.

(Král)
 

A film első nyilvános vetítése Svédországban volt 1957. február 16-án. Az amerikai premier több mint másfél évvel később, 1958. október 13-án volt.

(Král)
 

Ez a film volt Svédország hivatalos Oscar-jelöltje 1958-ban a Legjobb Nemzetközi Film kategóriában.

(Král)
 

A film leglegendásabb jelenetét, amiben a lovag, Antonius Block és a Halál allegorikus sakkjátszmájának lehetünk tanúi, Albertus Pictor, svéd festőművész 1480-ban készült, "Death Playing Chess" című alkotása ihlette.

(Král)