Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
88%

A hetedik pecsét (1957)

Det sjunde inseglet
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Sabnock Sanatory   2019. 01. 26.

legújabb vélemény

Nem mai darab...gondolom sok embernek idő kell,mire rááll az agya erre a 60 évvel ezelőtti mozira. Bergman zseni volt, és fantasztikus mondanivalókat rakott bele a filmjeibe. Persze ebbe is. A Halállal sakkozás a film csúcspontja nekem. De annyira azért nem fogott meg.Megnéztem, és lépek tovább.

 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Nemgyőzöm Bergman lélektani zsenialitását eléggé méltatni. A filmes világ Dosztojevszkije. Máig egyik legmegdöbbentöbb filmes jeleneteim közé tartozik a halállal való sakkozás a parton. Lenyűgöző, elgondolkodtató film.


 
Milanman   2015. 05. 04.

A filmtörténelem egyik legzseniálisabb alkotása, az emberi lét nagy kérdéseiről, küzdelemről, múltunkkal és jelenünkkel történő szembenézésről. Bergman kortalan mesterműve.

 
Deku   2017. 08. 28.

Ez a darab most nagyon elkeserítő volt, agyon volt dobálva unalmasabbnál unalmasabb elemekkel. Véleményem szerint teljesen mást is lehetett volna alkotni ebből. Ez most elég gyengécske lett.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Hihetetlen mély, filozofikus film. Zseniális és egyedülálló, és a lassabb folyása ellenére is lebilincselő alkotás.

 
esfworld   2018. 08. 26.

Egy igazi mestermű Bergman nagyon értette a dolgát. Az egyik leghatásosabb film a témában, amelynek minden perce kincs. Aki szereti a filmeket annak ez a film kihagyhatatlan!

 
Fildi   2015. 07. 29.

Nem mai film ellenére egy lebilincselő ma is időtálló alkotás, ami igazi élményt nyújt. Egyedi stílusa és a látvány megfogott. Igényes, összetett film.

Bengt Ekerot
Max von Sydow
Nils Poppe
Bibi Andersson
Gunnar Björnstrand
Nils Poppe
 

A film főszereplőjét, Antonius Blockot játszó színész, Max von Sydow egy interjúban elmondta, hogy egyébként pocsékul sakkozik.

(Král)
 

A film nyitó-és zárójelentét Svédország Skane nevet viselő tartományának északnyugati, sziklás, meredek partjainál vették fel.

(Král)
 

A film első nyilvános vetítése Svédországban volt 1957. február 16-án. Az amerikai premier több mint másfél évvel később, 1958. október 13-án volt.

(Král)
 

Ez a film volt Svédország hivatalos Oscar-jelöltje 1958-ban a Legjobb Nemzetközi Film kategóriában.

(Král)
 

A film leglegendásabb jelenetét, amiben a lovag, Antonius Block és a Halál allegorikus sakkjátszmájának lehetünk tanúi, Albertus Pictor, svéd festőművész 1480-ban készült, "Death Playing Chess" című alkotása ihlette.

(Král)
 

A film forgatása 35 napot vett igénybe, és mindössze 1,5 millió svéd koronából (akkoriban ez körülbelül 150 000 dollárnak felelt meg) készült.

(Král)
 

A Rotten Tomatoes oldalán 92%-os értékelést kapott 53 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Fun-fact! Ingmar Bergman és Michelangelo Antonioni egy napon távozott az élők sorából 2007. júl. 30-án. Nyugodjanak békében!

(citizenfour99)
 

Ingmar Bergman több mint ötven filmje közül ez az egyik saját kedvence volt.

(kázsé)
 

Ingmar Bergman Akira Kurosawatól merített inspirációt a filmhez, akinek nagy rajongója volt.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.