Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
88

A hetedik pecsét (1957)

Det sjunde inseglet
Filmadatlap
 
26
Szereplők
13
Vélemények
11
Képek
1
Videók
 
Deku   2017. 08. 28.

Ez a darab most nagyon elkeserítő volt, agyon volt dobálva unalmasabbnál unalmasabb elemekkel. Véleményem szerint teljesen mást is lehetett volna alkotni ebből. Ez most elég gyengécske lett.

 
Milanman   2015. 05. 04.

A filmtörténelem egyik legzseniálisabb alkotása, az emberi lét nagy kérdéseiről, küzdelemről, múltunkkal és jelenünkkel történő szembenézésről. Bergman kortalan mesterműve.


 
citizenfour99   2016. 03. 09.

Nemgyőzöm Bergman lélektani zsenialitását eléggé méltatni. A filmes világ Dosztojevszkije. Máig egyik legmegdöbbentöbb filmes jeleneteim közé tartozik a halállal való sakkozás a parton. Lenyűgöző, elgondolkodtató film.

 
sabnock666   2019. 01. 26.

Nem mai darab...gondolom sok embernek idő kell,mire rááll az agya erre a 60 évvel ezelőtti mozira. Bergman zseni volt, és fantasztikus mondanivalókat rakott bele a filmjeibe. Persze ebbe is. A Halállal sakkozás a film csúcspontja nekem. De annyira azért nem fogott meg.Megnéztem, és lépek tovább.

 
doroffee   2016. 02. 08.

Hihetetlen mély, filozofikus film. Zseniális és egyedülálló, és a lassabb folyása ellenére is lebilincselő alkotás.

Bengt Ekerot
Max von Sydow
Nils Poppe
Bibi Andersson
Gunnar Björnstrand
Nils Poppe
 

A Rotten Tomatoes oldalán 92%-os értékelést kapott 53 kritika alapján.

(Bogi87)
 

Fun-fact! Ingmar Bergman és Michelangelo Antonioni egy napon távozott az élők sorából 2007. júl. 30-án. Nyugodjanak békében!

(citizenfour99)
 

Ingmar Bergman több mint ötven filmje közül ez az egyik saját kedvence volt.

(kázsé)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.