Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
80%

Bridget Jones naplója (2001)

Bridget Jones's Diary
Filmadatlap
 
28
Szereplők
53
Vélemények
13
Képek
1
Videók
 
Yosihiro   2020. 12. 18.

legújabb vélemény

1
Mire képes egy napló...

Egy napló mire képes... Igen, szerintem a film hűen tükrözheti egy napló elbeszélését, de mégiscsak egy filmről beszélünk. A szerelem mint olyan harminc évesen már a mai világban szinte természetes, hogy nincs. Régen ez másképp volt, ott még adtak az... teljes kritika»

1
 
Artemisia   2018. 01. 24.

3

Mérföldkő és fokmérő a szinglifilmek történetében. A film romantikusabb és idillikusabb, mint a regény, Mark Darcy is jóval szerethetőbb a filmben mint a könyvben. Bridge ikonikus karakter, akivel minden nő azonosulni tud, ahogy az egész környezetével, és a film problematikájával is. A csajos esték elmaradhatatlan kelléke.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 20.

1

Bridget Jones már-már a szingli nők jelképévé vált, ami nem is csoda, ugyanis a regény megjelenésével egy új korszakot teremnett, s új módon mutatta be a modern nőt, aki pasi nélkül próbálja tengetni életét: túl sokat iszik, túl sokat cigizik, lefeks... több»

 
mamiéstöti2   2018. 12. 13.

0

Rendkívül szórakoztató vígjáték, melybe rengeteg hasonló korú nő bele képzelheti magát a főszereplő helyébe.

 
indingo   2016. 02. 18.

0

Imádom, imádom! Azok a ruhák, meg a szoknya! Nagyon jó poénok vannak benne és a zenéje is kiváló. Bridget barátai is jól meg lettek írva. Már vagy 30-szor láttam, megunhatatlan.

 
Deku   2017. 07. 26.

0

Csakis azért nem kedvelem ezt a filmet mert Bridget színésze nem volt a kedvencem. Ráadásul kicsit csöpögős is a film. Humorban viszont egész jópofa. Így átlagos.

 
Mavil   2016. 06. 10.

0

A Bridget Jones naplója szerintem nem egy fergeteges vígjáték, sokkal inkább egy kedves, romantikus, néha megmosolyogtató film, elsősorban nők számára. Akárhányszor újranézhető, nem lehet megunni.

Galéria (13)

Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Renée Zellweger
Colin Firth
Hugh Grant
Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Hugh Grant
Renée Zellweger
Colin Firth
James Callis
Renée Zellweger
Shirley Henderson
Sally Phillips
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Hugh Grant
Renée Zellweger

Videók (1)

A film összbevétele 281 929 795 dollár volt (imdb.com).

 

A film hóval a háttérben kezdődik, és hóeséssel végződik.

(Yosihiro )
 

Jim Broadbent és Gemma Jones, akik Bridget szüleit alakították, megjelentek a Harry Potter franchise-ban.

(Yosihiro )
 

Renée Zellweger 32 éves volt a film készítésekor, akárcsak Bridget.

(Yosihiro )
 

A Bridget Jones franchise végül az első, kizárólag női rendezők által rendezett filmtrilógia lett, valamint az új évezred egyetlen romantikus vígjáték-trilógiája.

(Yosihiro )
 

Bridget Jones szerepére Juliette Binoche, Nicole Kidman és Cameron Diaz is esélyes volt.

(Puncs)
 

Mark és Daniel verekedős jelenetének forgatásakor a két színész rádöbbent, hogy tulajdonképpen 10 éves koruk óta nem is verekedtek. Úgy gondolták, hogy sikeresebb lesz a jelenet, ha éppen a hollywoodi bunyós jelenetek ellentétét hozzák, vagyis bemutatják, hogyan verekedik két pasi, akik jobban féltik a saját testi épségüket, mint hogy helybenhagyják egymást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A zárójelenetet (amikor Bridget és Darcy egymásra találnak) nyáron forgatták, így műhavat használtak a felvételhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A két férfi közötti verekedős jelenetben a színészek végig improvizáltak.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Helen Fielding Jane Austen Büszkeség és balítélet című művéből merített sokat a regényéhez. Erre nemcsak a férfi karakterek utalnak (Cleavert George Wickham alakja ihlette, Marc Darcyt pedig Marc Darcy), hanem a könyvkiadó cég is, amely Darcy birtokáról kapta a nevét (Pemberley Press).

(ArpiHajdu és Réci)
 

A Shazzát alakító Sally Phillips Bridget Jones szerepére jelentkezett eredetileg, ám azt nem kapta meg, viszont olyan meggyőző volt a próbafelvételeken, hogy felajánlották neki Bridget barátnőjének szerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 
A Bridget Jones naplója tehát szerethető film, azonban a mélyére ásva már ugyanazokat az egyszerű gondolatokat találjuk, mint összes elődjében. Elképzelhető, hogy csak a világ haladt el mellette az elmúlt 15 év alatt, de jelenleg távolról sem nevezném a romkomok átlagát meghaladó és felülmúló darabnak, amelyhez - néhány klasszikus poénját kivéve - érdemes lenne visszatérni. több»