Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
80

Bridget Jones naplója (2001)

Bridget Jones's Diary
Filmadatlap
 
28
Szereplők
53
Vélemények
13
Képek
1
Videók
Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Renée Zellweger
Colin Firth
Hugh Grant
Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Renée Zellweger
Hugh Grant
Colin Firth
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Hugh Grant
Renée Zellweger
Colin Firth
James Callis
Renée Zellweger
Shirley Henderson
Sally Phillips
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Renée Zellweger
Hugh Grant
Renée Zellweger
 
sabnock666   2020. 03. 19.

legújabb vélemény

Jó a történet,poénos képsorokkal tűzdelve,és jól játszanak a színészek,de nálam a legjobban Hugh Grant teljesít,aki hatalmas kedvenc számomra.R.Zellweger,akit nem tartok jó színésznek,ez élete szerepe.

 
Artemisia   2018. 01. 24.

Mérföldkő és fokmérő a szinglifilmek történetében. A film romantikusabb és idillikusabb, mint a regény, Mark Darcy is jóval szerethetőbb a filmben mint a könyvben. Bridge ikonikus karakter, akivel minden nő azonosulni tud, ahogy az egész környezetével, és a film problematikájával is. A csajos esték elmaradhatatlan kelléke.


 
ArpiHajdu és Réci   2017. 11. 20.

Bridget Jones már-már a szingli nők jelképévé vált, ami nem is csoda, ugyanis a regény megjelenésével egy új korszakot teremnett, s új módon mutatta be a modern nőt, aki pasi nélkül próbálja tengetni életét: túl sokat iszik, túl sokat cigizik, lefekszik a főnökével, na és anyja és a múlt századból itt ragadt barátnői folyamatosan faggatják, hogy mikor talál már magának férjet és mikor állapodik már meg. Bridget Jones-szal szerintem minden nő tud azonosulni, hiszen mindannyiunknak vannak olyan pillanatok az életében, amikor valamit nagyon elbaltázunk, s legszívesebben elsüllyednénk szégyenünkben. Még ha nem is főzünk kék levest vagy sétálunk playboy nyuszi jelmezben az utcán. Nem tudom milyen lenne, ha más színésznő kapta volna meg Bridget szerepét, de Renée Zellweger szerintem remek választásnak bizonyult, s még jól is áll neki az a pár plusz kiló, amit a szerep miatt magára kellett szednie. Akadt egy pár filmje, amivel rendesen mellélőtt, a Bridget Jones kapcsán azonban örökre belevéste magát a filmtörténelembe. Na és a pasi koszorúról se feledkezzünk el: Colin Firth nekem szerintem már örökre benne ragad ebben a Mark darcy-s gentleman szerepben, Hugh Grant pedig ezúttal nem a naiv romantikus hőst, hanem a rosszfiút hozza...kell a változatosság. Ha romantikus vígjáték, akkor a Bridget Jones naplója alapmű. Érdemes hozzáolvasni Helen Fielding regényét is, úgy az igazi az élmény.

 
mamiéstöti2   2018. 12. 13.

Rendkívül szórakoztató vígjáték, melybe rengeteg hasonló korú nő bele képzelheti magát a főszereplő helyébe.

 
indingo   2016. 02. 18.

Imádom, imádom! Azok a ruhák, meg a szoknya! Nagyon jó poénok vannak benne és a zenéje is kiváló. Bridget barátai is jól meg lettek írva. Már vagy 30-szor láttam, megunhatatlan.

 
A Bridget Jones naplója tehát szerethető film, azonban a mélyére ásva már ugyanazokat az egyszerű gondolatokat találjuk, mint összes elődjében. Elképzelhető, hogy csak a világ haladt el mellette az elmúlt 15 év alatt, de jelenleg távolról sem nevezném a romkomok átlagát meghaladó és felülmúló darabnak, amelyhez - néhány klasszikus poénját kivéve - érdemes lenne visszatérni.
6,5/10 több»

A film összbevétele 281 929 795 dollár volt (imdb.com).

 

Bridget Jones szerepére Juliette Binoche, Nicole Kidman és Cameron Diaz is esélyes volt.

(Puncs)
 

Mark és Daniel verekedős jelenetének forgatásakor a két színész rádöbbent, hogy tulajdonképpen 10 éves koruk óta nem is verekedtek. Úgy gondolták, hogy sikeresebb lesz a jelenet, ha éppen a hollywoodi bunyós jelenetek ellentétét hozzák, vagyis bemutatják, hogyan verekedik két pasi, akik jobban féltik a saját testi épségüket, mint hogy helybenhagyják egymást.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A zárójelenet forgatásakor (amikor Bridget és Darcy egymásra találnak) nyáron forgatták, így műhavat használtak a felvételhez.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.