Játssz egy Hyundai okostévéért! Login  
83%

10 dolog, amit utálok benned (1999)

10 Things I Hate About You
Filmadatlap
 
27
Szereplők
26
Vélemények
17
Képek
1
Videók
 
violet_hope11   2020. 08. 03.

legújabb vélemény

0

A film alaptörténete nagyon jó, bár én kicsit többet vártam tőle. A párbeszédek viszont sajnos elég bugyuták, nekem az egy kicsit sok volt, amilyen beszédstílust a tanárok is megengedtek maguknak az iskolában. Poénokat még nagyítóval se nagyon lehet ... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2017. 07. 24.

0
Modern makrancos hölgy

Kamasz korom egyik kedvenc filmje. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy legalább százszor láttam, de ugyanolyan élvezetes újra és újra mai fejjel is. Egy modern kori Shakespeare feldolgozásról van szó (A makrancos hölgy), s mint ilyen ügyesen vegyíti be... teljes kritika»


 
Deku   2017. 07. 23.

0

Elég érdekes film, de nekem kifejezetten tetszett ez a fajta humoros megközelítés. Természetesen romantika szintjén is nagyon jól megállja a helyét, Heath Ledger pedig kiváló volt.

 
Sabnock Sanatory   2019. 08. 27.

0

Kissé bugyuta,csöpögős amerikai romantikus remekmű. :( talán az egyetlen pozitívum Heath Ledger.Sajnos nekem nem lesz kedvenc.teljesen tucatfilm,és fajtájában vannak sokkal jobbak.

 
MP170506   2017. 07. 10.

0

Nagy kedvenc volt! Minden hétvégén ez volt a program. Nagyon jó poénok, aranyos történet, kiváló színészekkel. Heath Ledger-t már itt imádtam!!

 
diumiu   2018. 01. 31.

0

Emlékszem ez volt az első film amelyben láttam Heath Ledger-t. Örök emlék marad, azt hiszem egyből nagy kedvencem lett. A film maga tetszett, abban a tini korszakomban meg pláne de mostanság is nagyon szívesen újranézem. Örülök, hogy Joseph Gordon-Le... több»

 
Ms. Akárki   2019. 05. 17.

0

Heath Ledger legjobb tinivígjátéka. Tipikus romantikus film amiben az eszes lány végül csak beleszeret a suli rosszfiújába, akiről végül kiderül, hogy nem is rossz. Sémás az egész film, de valahogy nagyon szórakoztató ezzel a zseniális szereplőgárdával.

Galéria (17)

Videók (1)

A film összbevétele 38 176 108 dollár volt (imdb.com).

 

A forgatások Washington-ban, Tacoma-ban zajlottak, és a Stadium Gimnázium épületét használták a filmhez.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Larisa Oleynik járt a Sarah Lawrence college-ba, amelybe filmbéli nővére, Kat felvételizni szeretett volna.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az asztalon táncolós jelenet segített Julia Stiles-nak, hogy megkapja a Szívem érted rap-es című táncos film főszerepét.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ez volt Heath Ledger első amerikai filmje.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Az eredeti forgatókönyvben szerepelt volna Kat és Bianca édesanyja. Azonban végül úgy döntöttek kivágják őt a történetből, mert ez magyarázatot ad arra miért viselkedik Kat ilyen mogorván.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Julia Stiles a valóságban mindössze három hónappal idősebb a húgát alakító Larisa Oleynik-nél, aki a film szerint két évvel fiatalabb nála.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film címe az egyik forgatókönyv író fejéből pattant ki, aki éppen a gimis naplóját olvasta, amikor rábukkant egy listára, amelyben 10 dolgot sorolt fel, amelyet utált az akkori pasijában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Julia Stiles a filmben nyújtott alakításáért megkapta az MTV Movie Award legjobb feltörekvő színésznek járó díját.

(mamiéstöti2)
 

Larisa Oleynik nagyon szerette volna eljátszani Kat szerepét, végül a másik testvérrel, Biancaval kellett beérnie.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Annak ellenére, hogy filmbéli karaktere korrepetálásra szorult, a valóságban Joseph Gordon-Levitt folyékonyan beszél franciául

(ArpiHajdu és Réci)