2017.07.24 21:59 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Modern makrancos hölgy

Kamasz korom egyik kedvenc filmje. Nem hazudok, ha azt mondom, hogy legalább százszor láttam, de ugyanolyan élvezetes újra és újra mai fejjel is.

Egy modern kori Shakespeare feldolgozásról van szó (A makrancos hölgy), s mint ilyen ügyesen vegyíti bele a '90-es évek gimnazistái életébe az angol reneszánsz kori nyelvezetet, s témákat (lásd: bál), s Kat barátnőjének képében (aki természetesen Shakespeare szerelmének képzeli magát) ez az időszak szó szerint meg is elevenedik a filmben egyfajta direkt célzásként.

Modern makrancos hölgy

Joseph Gordon-Levitt elképesztően fiatal, s bár azóta már sok filmben láthattam, számomra mindig ez lesz az a film, ami legelőször eszembe jut a neve kapcsán. Heath Ledger pedig tökéletes jó-rossz fiú, s nagyon összeillő párost alkotnak Julia Stiles-zal. Egyik kedvenc jelenetem, amikor Ledger az I love you baby-t énekli Stiles-nak (s még a magyar szinkron is jól sikerült Görög László hangjával).

A mellékszereplők (élükön David Krumholtz-cal, akitől még kedvenc aranyköpésem is van: "Tök lámpalázam van, közbe meg fel vagyok pörögve, lázasan pörgöm a lámpán") is a helyükön vannak, így Larisa Oleynik is, aki baba arcával a lehető legjobb választás volt a féltett kis hercegnő, Bianca szerepére, na és persze az apa szövegei mellett sem lehet szó nélkül elmenni a felelőtlen egyéjszakás kalandokról.

A filmben elhangzott zenéket egyszerűen imádom és éppen ezért borzasztóan tudok haragudni, amikor egyes csatornák (s a legtöbb sajnos így tesz) levágja a vége főcímet, ami pedig az egyik legvagányabb része a filmnek a tetőn zúzó zenekarral.

dráma | romantikus | vígjáték

Bár Biancának számos hódolója van, édesapja fejébe vette, hogy a lány addig nem bulizhat, ameddig nővre, Kat nem talál magának pár. Kattel azonban kiállhatatlan természete... több»

0