Advertisement
Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
9
Vélemények
23
Képek
3
Videók

Vélemények: FOMO - Megosztod, és uralkodsz (2019)

 
Lonka   2020. 02. 24.

legújabb vélemény a nap véleménye

Posztolj, posztolj!

Az utóbbi időkben sokat változott a magyar filmgyártás a jó irányba. Merünk kényes témákról filmet csinálni. Bevállalósak vagyunk, szókimondók. A FOMO is egy szókimondó alkotás, és sajnos eléggé aktuális is. Néhány jó barát abban látja az élet értelmét, hogy videókat tölt fel videó megosztó portálra csupán hobbiból, illetve, hogy gyűjtsék a like-okat, és ezzel egyre népszerűbbek legyenek. De elég ennyi a népszerűséghez? Videóik zöme abból áll, hogy megszégyenítik a gyengébbet. Pár ezer forintért megaláznak hajléktalanokat, tárgyként kezelik a nőket. Ami még megdöbbentőbb, hogy ezek a fiatalok értelmes, jól tanuló srácok. Ám ezúttal túl messzire mennek. Egyikőjük megerőszakol egy lányt. Kez... több»

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 11. 09.

a nap véleménye

Sokat akar a falka, csak nem bírja a fa...a

Amikor meghallottam, hogy készülőben van egy újabb magyar film, ami a Z generációs fiatalokról ad látleletet, s főként arról, hogyan befolyásolja az életüket a folyamatos online jelenlét, azt gondoltam: túl korai. Mert hogy itt van a Remélem legközelebb… 2018-ból, ami ugyanezt a témát járja körül. A FOMO-t látva azonban be kell vallanom, a két film tökéletesen megfér egymás mellett! Sőt, egészen más a hangulata Hartung Attila első nagyjátékfilmjének, valamint Schwechtje Mihály szintén jól sikerült alkotásának. Még a téma is más egy kicsit, hiszen a Remélem… az online anonimitás veszélyeiről szól, milyen buktatót rejthet az, hogy sokszor abban sem lehetünk biztosan, hogy azzal chatelünk, akit... több»


 
indingo   2020. 02. 23.

Közepes magyar film egy aktuális témában. Nekem kicsit sok volt a fiúk ténykedése, illetve hogy ennyire buták.

 
Ms. Akárki   2019. 12. 02.

Nézhetetlen volt...bár nem is értem miért adtam neki esélyt. Tanulhatnák a hibáimból. Egysíkú, felszínes semmitmondó cselekmény bugyuta párbeszédekkel. Normális, reális tanulságra, végkifejletre pedig nem is számíthatunk.

 
Lubi   2019. 10. 11.

Megosztó és unalmas

Az eredetileg Senki nem megy sehova címre hallgató, majd valamilyen okból Fomora keresztelt, Z- generációt bemutatni kívánó film megérkezett a mozikba. Ennek pedig mindenki örülhet egészen addig, amíg meg nem tekinti az alkotást. A cím a Magyarországon igen kevesek által ismert kifejezés, a Fear of Missing Out rövidítése, ami nagyjából a kimaradástól való félelemnek fordítható. Ez egyfajta szorongás, ami átélőjét arra kényszeríti, hogy ússzon az árral, a film esetében haladjon a falkával még akkor is, ha ehhez egyáltalán nincs kedve, nem érez hajlandóságot, vagy egyszerűen nem ért egyet a közösségi hívószóval. A film e köré a problematika köré épít omladozó homokvárat, ami az első esőig sem ... több»

 
KATE   2019. 10. 11.

Na, ne vicceljünk, kérem. Egy újabb sablonos film arról, hogy "milyenek is a fiatalok", de azon túlmenően, hogy majmolni próbálják a tiniket, az alkotók érezhetően fogalmuk sincs az adott témáról. Halálosan gyenge és hiteltelen film, még az összes erőltetett és hatásvadász elemei sem igazán tudták megtartani a koncepciót.

 
vejunkanew   2019. 10. 10.

Az biztos, hogy még meg fogom nézni a FOMO-t, nem egy könnyű darab és nem is "kellemes" élmény, de úgy érzem, már nagyon szükségem volt erre. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki ténylegesen szembesülni szeretne egy napjainkat érintő, nem kicsit aggasztó társadalmi jelenséggel.

 
scroll35   2019. 01. 30.

Kicsit talán túl egyoldalú képet fest a mai tinik életéről, de kétségtelenül létezik a probléma, amit taglal. Ha nem is az év alkotása, érdemes megnézni, ütős film.

 
mártilány   2019. 01. 28.

Jó kis pofoncsapás ez a film, sajnos létező problémára hívja fel a figyelmet. Számomra ismeretlen színészek játszanak benne, de hitelesek a fiatalok szerepében. Magyar filmhez képest meglepően jó.

Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.