Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
68%

Hideg hegyek (2015)

Kalandar Sogugu
Filmadatlap
 
15
Szereplők
5
Vélemények
9
Képek
1
Videók

Galéria (9)

Videók (1)

 
penzesisti   2017. 08. 18.

legújabb vélemény

0

Idegzet, türelem és legfőképp megfelelő hangulat kell ahhoz hogy a filmet végignézze az ember. Ha ezek megvannak, érdemes tenni egy próbát. Nem mindennapi film.

 
tamas84   2016. 12. 11.

0

érdekes, naturalisztikus, nagyon hideg film a reményről és a változás lehetőségének kereséséről

 
totykos   2016. 12. 12.

0

Ritkán lát az ember török filmet. Sejtettem, hogy furcsa lesz a film ritmusa, s ez be is igazolódott. Nem is igazán a történések, sokkal inkább a hangulat viszi el a hátán a filmet.

 
nándi99   2016. 12. 09.

0

Különös egy film ez a Hideg hegyek! Az embert teljesen beszippantja a hangulatával: csak nézzük a tájat, figyeljük az eseményeket, mosolygunk és sírunk a szereplőkkel. Néha furcsa volt a film, egyszerre volt ismerős és távoli. Olyan volt, mint maga az élet.

 
ordas   2016. 12. 10.

0

A film a természet és az ember viszonyát ábrázolja, ahol a család nem csak azért dolgozik, hogy a mindennapi betevő falatra jusson, hanem a Down-szindrómás gyerek számára is meg kell fizetni az orvost. Az apa járja a hegyet, ezüstöt bányászik, az anya mos, főz, takarít. Egyszerre természetfilm és családi dráma.

 

Több mint tíz rangos nemzetközi verseny díjazottja

(BéBé)
 

Törökország ezt a filmet nevezte a 2017- es Oscar Díjra, idegen nyelvű film kategóriában

(BéBé)
 
A Hideg hegyek nyilván nem a látványos gesztusok és nagy fordulatok filmje, de ha valaki a kedvéért képes türelemmel belehelyezkedni a csendes szemlélődő szerepébe, azt sok szép és érzékeny pillanattal ajándékozhatja meg. 70/100 több»