Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
68
Filmadatlap
 
17
Szereplők
3
Vélemények
6
Képek
1
Videók
Nyugalom
 
Berto49   2017. 08. 25.

Sokan élből elutasították, talán meg sem nézték, de a rendező miatt, Alföldi Róbert első filmes munkája, ledorongolták. Ugyan Bartis Attila zseniális könyvének gondolatait nem tudta teljes egészében visszaadni (egyáltalában lehet-e tökéletes adaptációt készíteni?), de ezzel együtt figyelemreméltó próbálkozás. A téma sajnos nagyon sok esetben aktuális: egy frusztrált anya hogy tudja gyermeke életét is tönkretenni, függetlenül attól, hogy mennyire jogos, vagy jogtalan az anyát ért megrázkódtatás, trauma. A könyvben persze több minden benne van (a szocialista rendszer kemény bírálata, a színházi világ titkai, a rendszerváltás problematikája), de teljesen más műfaj az írás és más a film.

 
issue   2017. 05. 29.

Imádom Bartis Attila regényét, de azt a fajta ornamentalizmust, amit a regény hoz a film egyáltalán nem adja vissza. Nehéz is lenne azokat a belső monológokat, amelyek épp annyira hosszúak, amennyire lenniük kell. Alföldi elég bátor volt, hogy filmre vitte A Nyugalom-ot, de sajnos nálam ez nem mentette meg a koncepciót. Jó film lett belőle, de sajnos a regény árnyékában maradt nálam.


 
SunnyM   2017. 03. 06.

Gyönyörű, ugyanakkor rendkívül provokatív mű. Mondhatni nem igazán szól semmiről sem, bár ez nem teljesen igaz. Úgy mondanám, a történet nem igazán tart sehová sem, és ez nem is baj, ettől lesz igazán fajsúlyos. Egy kissé lezáratlan, ami igencsak intenzív feszültséget kelt az emberben.

Makranczi Zalán
Udvaros Dorottya
Hernádi Judit
Nagy Mari
Makranczi Zalán
Udvaros Dorottya
Hernádi Judit
Makranczi Zalán
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.