Játssz egy Nintendo Switch Lite-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
19
Vélemények
30
Képek
2
Videók
 
BoBamburg   2020. 09. 04.

legújabb vélemény

Ebben a részben már rákapcsoltak a trash fokozatra, de talán pont ezért lett igazán jó. Mind a képi világ, a szűk helyek és az elzártság..stb. Minden hibája ellenére én nagyon szeretem.

 
Artemisia   2018. 03. 20.

Ez a rész még hozza az Alien-univerzum hangulatát, még értékelhető, érdekfeszítő film, bár egy kicsit kevesebb az izgalom a 2.rész után, hiszen ott néhány ember magára volt hagyva egy bolygónyi Alien-bolygón, itt pedig ismét csak 1 van egy egész boly... több»


 
ArpiHajdu és Réci   2016. 12. 23.

Egy fontos univerzum építőköve

Ha önmagában nézem a Végső megoldás: Halált, akkor egy átlagosnál jobb akció-sci-fi filmként elmegy, a probléma viszont az, hogy ez egy remek film és annak egy nagyszerű folytatásának a szerves része kíván lenni, s ebben viszonylatban egy igen gyenge... teljes kritika»

 
Deku   2017. 07. 26.

Szerettem az első két részt, ez már kevésbé lett jó de ilyen is kell. Ez amolyan bőven átlagos rész lett. Ezt is jó néha megnézni de nem dobom el tőle az agyam.

 
harnas1207   2018. 11. 29.

Ez a film még hozzá tartozik a ez előző kettőhöz. Amolyan lezáró epizód, meg is magyaráz pár dolgot az eddigi történésekben. Látni kell, mert Alien,mert Ripley és mert szerettük az első két részt. Amúgy önmagában nem rossz, csak már nem tud sok újat mutatni.

 
Yosihiro   2017. 12. 13.

Az Alien sorozat egyik legjobb része. Izgalmas és még mindig tudtak csavarni a történeten. Jó lett csak ajánlani tudom mindenkinek.

 
Filmdoki   2019. 02. 28.

Egy megvetett gyöngyszem

Az Alien 3 a széria igencsak megvetett darabja, melyet sokan a negyedik résznél is jobban gyűlölnek. Pedig a harmadik felvonás egy igen egyedi alkotás, melyen hiába érződik, hogy a producerek még némi bevételre akartak szert tenni, ez pedig valamelye... teljes kritika»

A film összbevétele 159 773 600 dollár volt (imdb.com).

 

Az első Alien, ahol CGI-it is használtak a lény megteremtéséhez.

(HETEDIK )
 

Fincher kérte meg Weavert, hogy kopasz legyen, még férfiasabbá téve.

(HETEDIK )
 

Renny Harlin rendezte volna a filmet,de kreatív nézeteltérés miatt elhagyta a produkciót.

(HETEDIK )
 

A Fiorina bolygót eredetileg szerzetesek lakták volna,ezt később fegyencekre változtatták.

(Artemisia )
 

Sigourney Weaver heti 3-szor borotválta a haját, hogy a forgatás végéig kopasz maradjon.

(Artemisia )
 

A film 63 millió dollárból (más források szerint 65 millió dollárból) készült el, és közel 160 milliót hozott vissza. A fogadtatása igen vegyes volt.

(Mavil)
 

A filmből később készítettek egy regényt, egy három részes képregény-minisorozatot és kétféle videojátékot is.

(Mavil)
 

A közeli felvételekhez készítettek egy gépesített bestia-fejet, ugyanakkor bizonyos jeleneteknél egy kék háttér előtt felvett, pálcákkal mozgatott bábot használtak.

(Mavil)
 

Az Alien-fejet egy olyan szerkezet töltötte ki, mely a száj mozgatását biztosította, így a trükkmester feje a lénynek a nyakában volt.

(Mavil)
 

A szétroncsolt Bishopnak csak a hangját adta Lance Henriks, a figurát egy élethű mechanikus bábbal formálták meg.

(Mavil)