Meghalt Jamie Christopher, a Marvel-, a Harry Potter-filmek és a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezőasszisztenseA kép forrása: Mercedes Bosquet

52 éves korában elhunyt Jamie Christopher rendezőasszisztens.

Jamie Christopher közel három évtizedes pályafutása során a Marvel stúdiót vezető Kevin Feige mellett olyan rendezőkkel dolgozott együtt, mint James Gunn és Rian Johnson. Mint kiderült, a filmes szakember szívproblémák következtében hunyt el Los Angelesben.

“Jamie jó barát volt, és imádott filmeket készíteni. Szerette a stábját, szerette a munkáját, a folyamatot és a történelmet. Valóban a nagyok egyike volt, és ez szívszorító veszteség mindenkinek, aki elég szerencsés volt ahhoz, hogy vele dolgozhasson” - írja róla Rian Johnson, aki Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve produkciók során dolgozott együtt az elhunyt Christopherrel.

Pályafutását 1992-ben kezdte a David Fincher rendezésében készült A végső megoldás: Halállal, majd Luc Besson Az ötödik elem című rendezésénél működött közre. A következő években olyan nagysikerű produkciók munkálataiban vett részt, mint a Harry Potter-filmek és a A múmia, továbbá dolgozott A galaxis őrzői, Bosszúállók: Ultron kora, Thor: Sötét világ és a Fekete Özvegy filmeken is.

“Hihetetlenül elszomorított minket Jamie halála. Több mint egy évtizede volt a Marvel Studios csapatának tagja. Jamie a Marvel Studios családjának szeretett tagja volt, és nagyon fog hiányozni. Gondolataink és legmélyebb részvétünk a családjának és barátainak szól” - írja Kevin Feige és Louis D'Esposito, a Marvel vezetősége nevében.

Jamie Christophert felesége, Carly és négy gyermeke, Stella, Teddy, Phoebe és Killeon gyászolják.

Nyugodjon békében!

Hírességek, akiket 2023-ban vesztett el a világ