Sokak szemben az Alien franchise egyik első mélypontja volt A végső megoldás: Halál. Egészen addig, amíg be nem mutatták a rendezői változatot, mert az mindjárt a második rész magasságába emelte. Mint oly sok más film esetében, itt is rengeteg olyan jelenet volt, amit a moziváltozatból végül kivágtak. Köztük Ellen Ripley és Clemens szexjelenetét is.

Mint ismert, A végső megoldás: Halál sztorija ott veszi fel a fonalat, hogy Ripley, Hicks és Newt mentőkabinja lezuhan a Fiorina 161 bolygón. Ezen a kihalt világon mindössze egy végnapjait élő börtön található tele olyan rabokkal, akik túl veszélyesek ahhoz, hogy normális helyen tartsák fogva őket.

A zuhanást egyedül Ripley éli túl, ám nőként a lehető legveszélyesebb helyre került. Bár őt sem kell félteni, ha önvédelemről van szó, szerencséjére a börtön orvosa, Clemens a védelmére kel a többi rabbal szemben. Kettejük között idővel elég szoros kapcsolat alakul ki, ami végül egy szexjelenetben csúcsosodott volna ki.

Azért csak volna, mert a moziváltozatból ezt a jelenetet végül kivágták. Pedig sokak szerint ez egyike volt azon jeleneteknek, amelyek sokat javítottak volna a film eredeti megítélésén. Sokan vélekednek úgy, hogy A végső megoldás: Halál egyik legnagyobb hibája a szerethető karakterek hiánya, valamint a túlságosan is reménytelen hangulat volt. Ezen pedig egy érzelmesebb jelenet sokat tompított volna.

akció | horror | sci-fi

Ellen Ripley és társai űrhajójukkal  lezuhannak a Fiorina 161 nevű bolyóra, a szerencsétlenséget csak a nő éli túl. A bolygót magukra hagyott rabok lakják, akik sokkal nagyobb... több»