Játssz egy Nintendo Switch-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
136
Vélemények
43
Képek
2
Videók
A nyolcadik utas: a Halál
 
Nagyonjóképű   2020. 03. 26.

legújabb vélemény

Fiatalkorom legjobb horror sci-fije amit láttam. A zenék a történet rabul ejti a nézőt. A feszültség végig érezhető, az új részek ezeknek a nyomába sem érnek.

 
Artemisia   2018. 03. 20.

Korszakalkotó filmtörténeti klasszikus, mérföldkő és minőségjelző a horror műfajában. Vér nélkül is borzongató és félelmetes, a legjobb minőségű horror az évszádban.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 30.

Az első Xenomorph!

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a valaha volt legjobb horror sci-fi filmek között van számon tartva, valamint azt is hozzá tenném, hogy az idő vasfoga mit sem koptatott rajta. A rendező Ridley Scott valaha volt legjobb filmje, arról nem beszélve, hogy finoman fogalmazva sem valami eget rengető költségvetésből dolgozott. Még is imádják máig a kritikusok, az emberek világszerte, valamint nem kevés díjat zsebelt be anno a mű. A főszereplő Sigourney Weaver első komolyabb filmje az Alien és persze, hogy ezt követően vált ismertebbé a színésznő. Örültem, hogy John Hurt színészt is láthattam még fiatal korában, ha csak egy pár jelenet erejéig. Maga a film igaz, hogy már 40 éves lesz, de egys... több»

 
dulkap   2017. 04. 10.

Egy igazi klasszikus, ami lassan (de nem unalmasan) indul, de aztán sodor magával tökéletes feszültséget teremtve akár több nézés után is.

 
Deku   2017. 07. 07.

Nagyszerű lett ez a horror film még igazán megtudja ijeszteni a nézőt és fenn tudja tartani azt a feszültséggel teli állapotot amitől az embernek áll a hátán is a szőr.

 
Az Alien egy olyan film, ami 80 év elteltével is ugyan olyan hatásos lesz, mint ‘79-ben. Hiányolom is a mozikból az ehhez hasonló alkotásokat, amik valóban el tudják érni a kívánt hatást és fel tudnak építeni egy igazi szörny ikont, mint amilyen a Xenomorph. Számomra az Alien egy elsőosztályú sci-fi, egy nagyon jó horror és az egyik személyes kedvencemmé is vált az idők során. több»

A film összbevétele 203 630 630 dollár volt (imdb.com).

 

Az Alien lény jelmezét 1979 -ben magára öltő Bolaji Badejo, aki a Nyolcadik utas a halál forgatásán játszotta a mindenkit elpusztító szörnyet, 1979-ben 26 éves volt és pontosan 218 cm magas termettel rendelkezett (7 láb 2 hüvelyk). Nigiéria fővárosában, Lagosban született és képzőművész pályára vágyott, ezért került az Egyesült Államokba. Riedley Scott választotta ki a xenomorf szerepére, szokatlan fizikai adottságai (nagyon magas termete és vékony végtagjai) miatt. Nagyon fiatalon, 39 évesen hunyt el, sarlósejtes vérszegénységben.

(Filmelemző)
 

Mikor a filmben kinyílik a tojás és elkezd mocorogni a belseje, az Ridley Scott keze.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének tízszeresét hozta vissza.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.