Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
91%

A nyolcadik utas: a Halál (1979)

Alien
Filmadatlap
 
20
Szereplők
141
Vélemények
100
Képek
2
Videók
A nyolcadik utas: a Halál
 
Eastern79   2021. 03. 31.

legújabb vélemény

0
Tökéletes sci-fi

Ridley Scott velem egyidős műfajteremtő klasszikusára a letaglózó a legjobb szó. Még mai szemmel is lenyűgöző az utánozhatatlan atmoszférájával, a remek színészekkel, a gyönyörűen fényképezett beállításaival, a tökéletes díszleteivel, valamint az Alien realisztikus megjelenítésével.

 
Artemisia   2018. 03. 20.

5

Korszakalkotó filmtörténeti klasszikus, mérföldkő és minőségjelző a horror műfajában. Vér nélkül is borzongató és félelmetes, a legjobb minőségű horror az évszádban.


 
Kóborló   2020. 10. 16.

3
Minden idők egyik legfélelmetesebb lénye

Alien. A mai napig a filmtörténelem egyik legkomolyabb és legfélelmetesebb sci-fi horrorját tisztelhetjük az 1979-ben bemutatott, Ridley Scott rendezésében készült filmben. Ezt a kijelentés talán kezdésre kissé túlzónak is mondhatnánk, de ha megvizsg... teljes kritika»

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 30.

2
Az első Xenomorph!

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a valaha volt legjobb horror sci-fi filmek között van számon tartva, valamint azt is hozzá tenném, hogy az idő vasfoga mit sem koptatott rajta. A rendező Ridley Scott valaha volt legjobb filmje, arról nem beszél... teljes kritika»

 
dulkap   2017. 04. 10.

1

Egy igazi klasszikus, ami lassan (de nem unalmasan) indul, de aztán sodor magával tökéletes feszültséget teremtve akár több nézés után is.

 
Deku   2017. 07. 07.

0

Nagyszerű lett ez a horror film még igazán megtudja ijeszteni a nézőt és fenn tudja tartani azt a feszültséggel teli állapotot amitől az embernek áll a hátán is a szőr.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

0

A valaha készült egyik legjobb horror film ez, és messze a legjobb űrlényes témájú film. A folytatásai is mind rohadt jók, az újakat leszámítva. Ebben még minden megvolt, ami jó egy horrorban. Badass főhős, elképesztő hangulat, TÖRTÉNET, hiteles alak... több»

Galéria (100)

Videók (2)

A film összbevétele 108 108 079 dollár volt (imdb.com).

 

Az Alien-jelmez kialakításához egyszerű, fekete kukás zsákokat is felhasználtak, a mozgását pedig úgy tették egyedivé, hogy a jelmezt viselő színész balettórákat vett.

(Eastern79 )
 

John Hurt (1940–2017) az 1987-es, Űrgolyhók című filmben parodizálta saját filmes halálát.

(Kóborló )
 

A film forgatása 14 héten keresztül tartott.

(Kóborló )
 

A film egyik korai munkacíme a They Bite volt.

(Kóborló )
 

A Brett karakterét alakító Harry Dean Stanton (1926–2017) eredetileg nem akart részt venni a filmben, mert nem kedvelte sem a sci-fit, sem pedig a horrorfilmeket. Végül a rendező, Ridley Scott győzte meg arról, hogy mégis szerepeljen a filmben.

(Kóborló )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint Ripley karaktere férfi volt. Végül a producerek kérésére változtatták meg a nemét.

(Kóborló )
 

Veronica Cartwright eredetileg Ripley karakterére érkezett a meghallgatásnál.

(Kóborló )
 

Az eredeti forgatókönyv szerint a karakterek meztelenül keltek volna ki a hibernálóból. Ezt viszont végül megváltoztatták, mert több országban nem mutathatták volna be a filmben ezt a jelenetet.

(Kóborló )
 

Az Alien jelmezben található Bolaji Badejonak (1953–1992) szinte mindig viselnie kellett a jelmezt. A forgatási szünetek alatt a film rendezője, Ridley Scott megtiltotta a színésznek, hogy a többi színésszel töltse az idejét, méghozzá azért, hogy a többiek ne szokják meg az Alien látványát.

(Kóborló )
 

Ash karaktere eredetileg nem volt benne a Dan O'Bannon által írt (1946–2009) forgatókönyvben.

(Kóborló )
 
Az Alien egy olyan film, ami 80 év elteltével is ugyan olyan hatásos lesz, mint ‘79-ben. Hiányolom is a mozikból az ehhez hasonló alkotásokat, amik valóban el tudják érni a kívánt hatást és fel tudnak építeni egy igazi szörny ikont, mint amilyen a Xenomorph. Számomra az Alien egy elsőosztályú sci-fi, egy nagyon jó horror és az egyik személyes kedvencemmé is vált az idők során. több»