Játssz egy iPad-ért! · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
Filmadatlap
 
20
Szereplők
132
Vélemények
43
Képek
2
Videók
A nyolcadik utas: a Halál
 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 30.
Az első Xenomorph!

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a valaha volt legjobb horror sci-fi filmek között van számon tartva, valamint azt is hozzá tenném, hogy az idő vasfoga mit sem koptatott rajta. A rendező Ridley Scott valaha volt legjobb filmje, arról nem beszélve, hogy finoman fogalmazva sem valami eget rengető költségvetésből dolgozott. Még is imádják máig a kritikusok, az emberek világszerte, valamint nem kevés díjat zsebelt be anno a mű. A főszereplő Sigourney Weaver első komolyabb filmje az Alien és persze, hogy ezt követően vált ismertebbé a színésznő. Örültem, hogy John Hurt színészt is láthattam még fiatal korában, ha csak egy pár jelenet erejéig. Maga a film igaz, hogy már 40 éves lesz, de egys... több»

 
dulkap   2017. 04. 10.

Egy igazi klasszikus, ami lassan (de nem unalmasan) indul, de aztán sodor magával tökéletes feszültséget teremtve akár több nézés után is.


 
Deku   2017. 07. 07.

Nagyszerű lett ez a horror film még igazán megtudja ijeszteni a nézőt és fenn tudja tartani azt a feszültséggel teli állapotot amitől az embernek áll a hátán is a szőr.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

A valaha készült egyik legjobb horror film ez, és messze a legjobb űrlényes témájú film. A folytatásai is mind rohadt jók, az újakat leszámítva. Ebben még minden megvolt, ami jó egy horrorban. Badass főhős, elképesztő hangulat, TÖRTÉNET, hiteles alakítás a színészek részéről. Ez az egyik olyan film, amit nem bánok, hogy 100x leadnak a tv-ben, pedig aztán attól könnyen falra mászok. Csak ajánlani tudom, és fogom is, mert bűn kihagyni.

 
MP170506   2018. 12. 11.

Persze klasszikus, alapmű, nem lehet róla rosszat írni, de azért valljuk már be, hogy ennél születtek sokkal jobb filmek. Rendben 1979-es film, de azért ilyen gagyi Alien-t, valami jobbat is össze lehetett volna hozni, már abban az időben is. És szegényről nem lehet eldönteni a történet alapján, hogy ő egy vadállat, akit hajt a vére, vagy pedig egy okos és fejlett lény. A szinkron nagyon rossz, ami még rátesz egy lapáttal az amúgy is természetellenes, túljátszott párbeszédekre. Tele van logikátlan viselkedéssel (mondjuk horrorfilmek alapja) és sok az üres járat is.

 
Az Alien egy olyan film, ami 80 év elteltével is ugyan olyan hatásos lesz, mint ‘79-ben. Hiányolom is a mozikból az ehhez hasonló alkotásokat, amik valóban el tudják érni a kívánt hatást és fel tudnak építeni egy igazi szörny ikont, mint amilyen a Xenomorph. Számomra az Alien egy elsőosztályú sci-fi, egy nagyon jó horror és az egyik személyes kedvencemmé is vált az idők során. több»
 

Az Alien lény jelmezét 1979 -ben magára öltő Bolaji Badejo, aki a Nyolcadik utas a halál forgatásán játszotta a mindenkit elpusztító szörnyet, 1979-ben 26 éves volt és pontosan 218 cm magas termettel rendelkezett (7 láb 2 hüvelyk). Nigiéria fővárosában, Lagosban született és képzőművész pályára vágyott, ezért került az Egyesült Államokba. Riedley Scott választotta ki a xenomorf szerepére, szokatlan fizikai adottságai (nagyon magas termete és vékony végtagjai) miatt. Nagyon fiatalon, 39 évesen hunyt el, sarlósejtes vérszegénységben.

(Filmelemző)
 

Mikor a filmben kinyílik a tojás és elkezd mocorogni a belseje, az Ridley Scott keze.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének tízszeresét hozta vissza.

(HETEDIK )
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.