Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
91%

A nyolcadik utas: a Halál (1979)

Alien
Filmadatlap
 
20
Szereplők
146
Vélemények
120
Képek
2
Videók
A nyolcadik utas: a Halál

Galéria (120)

Videók (2)

 
JRD   2022. 03. 03.

legújabb vélemény

3
Ma is megállja a helyét...

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

1979-ben üstökösként ragyogott fel az égen a film, és vált világsztárrá a színésznő és a rendező! A történet (ha a teljes sorozatot vesszük figyelembe) évszázadokat ível át. A kapzsi cég nem változik. Ripley is mindig ugyanaz, csak épp vagy hibernálták, vagy klónozták. És az Alien maga a tökéletes fegyver. Félelmetes és gyilkos. Egyébként ez is egy olyan film, amit imádnék 3D-ben megnézni! Ami szót érdemel, az az, hogy az elmúlt évtizedek alatt Alien nem igazán változott. 1979-ben olyan jól megálmodták ezt a lényt, hogy a mai napig a sci-fik történetében nincs nála félelmetesebb, ijesztőbb űrlény. Kisebb plasztikázáson természetesen átesett, de a lényeg állatira megmaradt. Egyébként annyira jól sikerült a lényünk, hogy olyan utófilmben is helyet kapott, ahol igazából nem készültünk fel arra, hogy Alien újra kirobban valaki mellkasából (lásd: Prometheusz). Valahogy ez az űrlény nem megy ki a divatból, ahogyan Predator sem. Ha teheted, nézd meg a teljes sorozatot. Bolygó neve: Halál, Végső megoldás: Halál, Alien 4, Prometheusz, Alien Covenant, Alien vs Predator... stb. Szóval filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

 
Kóborló   2020. 10. 16.

7
Minden idők egyik legfélelmetesebb lénye

Alien. A mai napig a filmtörténelem egyik legkomolyabb és legfélelmetesebb sci-fi horrorját tisztelhetjük az 1979-ben bemutatott, Ridley Scott rendezésében készült filmben. Ezt a kijelentés talán kezdésre kissé túlzónak is mondhatnánk, de ha megvizsg... teljes kritika»

 
Artemisia   2018. 03. 20.

6

Korszakalkotó filmtörténeti klasszikus, mérföldkő és minőségjelző a horror műfajában. Vér nélkül is borzongató és félelmetes, a legjobb minőségű horror az évszádban.

 
Yosihiro   2015. 02. 06.

2

A film egy mérföldkő sci-fi műfajban. Én előbb a könyvet kezdtem el olvasni aztán néztem meg. Mit mondjak ez abban az időben csúcsnak számított és még most is az! Beírták magukat a történelembe. A történet már a jövőbe mutat és meg van spékelve egy ... több»

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 13.

2

Ó a híres ALIEN!!! Szerintem az egyik,ha nem a legzseniálisabb science horror.... Ütős volt az újszerűsége,mondanivalója,mármint hogy persze hogy nem mi vagyunk a teremtés koronái,és zseniálisak a színészek is! Weaver itt indítja be szerintem a karrierjét... Na igen,és féltem,rettegtem egész végig!!!Zseniális alkotás!!!

 
Deku   2017. 07. 07.

1

Nagyszerű lett ez a horror film még igazán megtudja ijeszteni a nézőt és fenn tudja tartani azt a feszültséggel teli állapotot amitől az embernek áll a hátán is a szőr.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 30.

3
Az első Xenomorph!

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a valaha volt legjobb horror sci-fi filmek között van számon tartva, valamint azt is hozzá tenném, hogy az idő vasfoga mit sem koptatott rajta. A rendező Ridley Scott valaha volt legjobb filmje, arról nem beszél... teljes kritika»

A film összbevétele 108 108 079 dollár volt (imdb.com).

 

Az Alien-jelmez kialakításához egyszerű, fekete kukás zsákokat is felhasználtak, a mozgását pedig úgy tették egyedivé, hogy a jelmezt viselő színész balettórákat vett.

(Eastern79 )
 

John Hurt (1940–2017) az 1987-es, Űrgolyhók című filmben parodizálta saját filmes halálát.

(Kóborló )
 

A film forgatása 14 héten keresztül tartott.

(Kóborló )
 

A film egyik korai munkacíme a They Bite volt.

(Kóborló )
 

A Brett karakterét alakító Harry Dean Stanton (1926–2017) eredetileg nem akart részt venni a filmben, mert nem kedvelte sem a sci-fit, sem pedig a horrorfilmeket. Végül a rendező, Ridley Scott győzte meg arról, hogy mégis szerepeljen a filmben.

(Kóborló )
 
Az Alien egy olyan film, ami 80 év elteltével is ugyan olyan hatásos lesz, mint ‘79-ben. Hiányolom is a mozikból az ehhez hasonló alkotásokat, amik valóban el tudják érni a kívánt hatást és fel tudnak építeni egy igazi szörny ikont, mint amilyen a Xenomorph. Számomra az Alien egy elsőosztályú sci-fi, egy nagyon jó horror és az egyik személyes kedvencemmé is vált az idők során. több»