A nyolcadik utas: a Halál (1979)

Alien

A nyolcadik utas: a Halál

Linda31   2022. 11. 14.

Nem rajongok a sci-fi filmekért, de ez valamiért megfogott, talán Sigourney Weaver alakítása miatt.A történet sem utolsó. Végül is az összes része bejön, persze van, amelyik jobban.

Kóborló   2020. 10. 16.

Minden idők egyik legfélelmetesebb lénye

Alien. A mai napig a filmtörténelem egyik legkomolyabb és legfélelmetesebb sci-fi horrorját tisztelhetjük az 1979-ben bemutatott, Ridley Scott rendezésében készült filmben. Ezt a kijelentés talán kezdésre kissé túlzónak is mondhatnánk, de ha megvizsg... teljes kritika»

Artemisia   2018. 03. 20.

Korszakalkotó filmtörténeti klasszikus, mérföldkő és minőségjelző a horror műfajában. Vér nélkül is borzongató és félelmetes, a legjobb minőségű horror az évszádban.

JRD   2022. 03. 03.

Ma is megállja a helyét...

1979-ben üstökösként ragyogott fel az égen a film, és vált világsztárrá a színésznő és a rendező! A történet (ha a teljes sorozatot vesszük figyelembe) évszázadokat ível át. A kapzsi cég nem változik. Ripley is mindig ugyanaz, csak épp vagy hibernálták, vagy klónozták. És az Alien maga a tökéletes fegyver. Félelmetes és gyilkos. Egyébként ez is egy olyan film, amit imádnék 3D-ben megnézni! Ami szót érdemel, az az, hogy az elmúlt évtizedek alatt Alien nem igazán változott. 1979-ben olyan jól megálmodták ezt a lényt, hogy a mai napig a sci-fik történetében nincs nála félelmetesebb, ijesztőbb űrlény. Kisebb plasztikázáson természetesen átesett, de a lényeg állatira megmaradt. Egyébként annyira jól sikerült a lényünk, hogy olyan utófilmben is helyet kapott, ahol igazából nem készültünk fel arra, hogy Alien újra kirobban valaki mellkasából (lásd: Prometheusz). Valahogy ez az űrlény nem megy ki a divatból, ahogyan Predator sem. Ha teheted, nézd meg a teljes sorozatot. Bolygó neve: Halál, Végső megoldás: Halál, Alien 4, Prometheusz, Alien Covenant, Alien vs Predator... stb. Szóval filmkalandorok! Filmre fel, és jó szórakozást!

dulkap   2017. 04. 10.

Egy igazi klasszikus, ami lassan (de nem unalmasan) indul, de aztán sodor magával tökéletes feszültséget teremtve akár több nézés után is.

Yosihiro   2015. 02. 06.

A film egy mérföldkő sci-fi műfajban. Én előbb a könyvet kezdtem el olvasni aztán néztem meg. Mit mondjak ez abban az időben csúcsnak számított és még most is az! Beírták magukat a történelembe. A történet már a jövőbe mutat és meg van spékelve egy ... több»

Deku   2017. 07. 07.

Nagyszerű lett ez a horror film még igazán megtudja ijeszteni a nézőt és fenn tudja tartani azt a feszültséggel teli állapotot amitől az embernek áll a hátán is a szőr.

Az Alien-jelmez kialakításához egyszerű, fekete kukás zsákokat is felhasználtak, a mozgását pedig úgy tették egyedivé, hogy a jelmezt viselő színész balettórákat vett.

(Eastern79 )

John Hurt (1940–2017) az 1987-es, Űrgolyhók című filmben parodizálta saját filmes halálát.

(Kóborló )

A film forgatása 14 héten keresztül tartott.

(Kóborló )

A film egyik korai munkacíme a They Bite volt.

(Kóborló )

A Brett karakterét alakító Harry Dean Stanton (1926–2017) eredetileg nem akart részt venni a filmben, mert nem kedvelte sem a sci-fit, sem pedig a horrorfilmeket. Végül a rendező, Ridley Scott győzte meg arról, hogy mégis szerepeljen a filmben.

(Kóborló )

Az Alien egy olyan film, ami 80 év elteltével is ugyan olyan hatásos lesz, mint ‘79-ben. Hiányolom is a mozikból az ehhez hasonló alkotásokat, amik valóban el tudják érni a kívánt hatást és fel tudnak építeni egy igazi szörny ikont, mint amilyen a Xenomorph. Számomra az Alien egy elsőosztályú sci-fi, egy nagyon jó horror és az egyik személyes kedvencemmé is vált az idők során. több»