Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
Filmadatlap
 
21
Szereplők
137
Vélemények
100
Képek
2
Videók
A nyolcadik utas: a Halál
 
BoBamburg   2020. 08. 24.

legújabb vélemény

Sokadik újranézés alkalmával is teljesen magával tud ragadni. Okos és gyönyörű film, időtálló történettel es karakterekkel. Na meg megvan benne az a szív és lélek, ami a mai tucat sci-fikből hiányzik.

 
Artemisia   2018. 03. 20.

Korszakalkotó filmtörténeti klasszikus, mérföldkő és minőségjelző a horror műfajában. Vér nélkül is borzongató és félelmetes, a legjobb minőségű horror az évszádban.


 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 01. 30.

Az első Xenomorph!

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a valaha volt legjobb horror sci-fi filmek között van számon tartva, valamint azt is hozzá tenném, hogy az idő vasfoga mit sem koptatott rajta. A rendező Ridley Scott valaha volt legjobb filmje, arról nem beszél... teljes kritika»

 
dulkap   2017. 04. 10.

Egy igazi klasszikus, ami lassan (de nem unalmasan) indul, de aztán sodor magával tökéletes feszültséget teremtve akár több nézés után is.

 
Deku   2017. 07. 07.

Nagyszerű lett ez a horror film még igazán megtudja ijeszteni a nézőt és fenn tudja tartani azt a feszültséggel teli állapotot amitől az embernek áll a hátán is a szőr.

 
Lamboh   2017. 10. 15.

A valaha készült egyik legjobb horror film ez, és messze a legjobb űrlényes témájú film. A folytatásai is mind rohadt jók, az újakat leszámítva. Ebben még minden megvolt, ami jó egy horrorban. Badass főhős, elképesztő hangulat, TÖRTÉNET, hiteles alak... több»

 
MP170506   2018. 12. 11.

Persze klasszikus, alapmű, nem lehet róla rosszat írni, de azért valljuk már be, hogy ennél születtek sokkal jobb filmek. Rendben 1979-es film, de azért ilyen gagyi Alien-t, valami jobbat is össze lehetett volna hozni, már abban az időben is. És szeg... több»

A film összbevétele 108 108 079 dollár volt (imdb.com).

 

Az Alien lény jelmezét 1979 -ben magára öltő Bolaji Badejo, aki a Nyolcadik utas a halál forgatásán játszotta a mindenkit elpusztító szörnyet, 1979-ben 26 éves volt és pontosan 218 cm magas termettel rendelkezett (7 láb 2 hüvelyk). Nigiéria fővárosában, Lagosban született és képzőművész pályára vágyott, ezért került az Egyesült Államokba. Riedley Scott választotta ki a xenomorf szerepére, szokatlan fizikai adottságai (nagyon magas termete és vékony végtagjai) miatt. Nagyon fiatalon, 39 évesen hunyt el, sarlósejtes vérszegénységben.

(Filmelemző)
 

Mikor a filmben kinyílik a tojás és elkezd mocorogni a belseje, az Ridley Scott keze.

(HETEDIK )
 

A film büdzséjének tízszeresét hozta vissza.

(HETEDIK )
 

A film költségvetése 11 millió dollár volt és jelenleg 104 millió bevételnél tart világszerte.

(Bob)
 

A Jonsey nevű macskával való felvételek után Sigourney Weaver kiütést kapott, a színésznőnek ugyanis macskszőr-allergiája van.

(Artemisia )
 

Ridley Scottra jellemző, hogy próba nélkül, és az utolsó pillanatban veszi fel a díszletek között az egyes jeleneteket, ezáltal kiváltva természetes reakciókat a színészekből. Ezt a módszert későbbi filmjeiben is alkalmazta, mint például az Alien: Covenantben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Ridley Scott 2017-ben debütáló új filmje, az Alien: Covenant kapcsán adott interjújában arról nosztalgiázott, hogy eredetileg másként ért volna véget A nyolcadik utas: a Halál. Aki látta a sci-fit, emlékezhet rá, hogy a Sigourney Weaver által alakított karakter hogyan bánt el az aliennel. Az eredeti tervek szerint azonban a szigony nem okozott volna halálos sérülést a lényen, aki előbb betörte volna Ripley maszkját, majd letépte volna a fejét.

(hp )
 

A 4. legnagyobb bevételt hozó film az USA-ban, 1979-ben.

(dulkap)
 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 Sci-Fi Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Sci-fi film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

A film vetitése közben a kibújós résznél sokan hánytak, de valakik csak szimplán ki futottak a moziból

(Xenomaster201)
 
Az Alien egy olyan film, ami 80 év elteltével is ugyan olyan hatásos lesz, mint ‘79-ben. Hiányolom is a mozikból az ehhez hasonló alkotásokat, amik valóban el tudják érni a kívánt hatást és fel tudnak építeni egy igazi szörny ikont, mint amilyen a Xenomorph. Számomra az Alien egy elsőosztályú sci-fi, egy nagyon jó horror és az egyik személyes kedvencemmé is vált az idők során. több»
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.