Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
77%

Alien 4: Feltámad a Halál (1997)

Alien: Resurrection
Filmadatlap
 
29
Szereplők
16
Vélemények
57
Képek
2
Videók
 
BoBamburg   2020. 09. 04.

legújabb vélemény

0

Hasonló érzésekkel vagyok iránta, mint a harmadik rész esetében. Iszonyat jól áll neki a trash vonal, az első rész után talán ez a második kedvencem, kissé sajnálom is, hogy ennyire alul értékelt film :(

 
Artemisia   2017. 11. 19.

6
Egy legendás franchise feltámadása

Nem felesleges a film, mert egy Alien film ha nem jó, akkor is jó. A legnagyobb hibája, hogy nem mutat semmi újat, a teljes repertoárját már maximálisan kihasználtak az előző részek, így immunisak vagyunk a Feltámad a Halál összes elemére. Egy hajón... teljes kritika»


 
Deku   2017. 09. 13.

2

A film remek kikapcsolódást tud biztosítani anélkül, hogy egy percig is unnánk. Mi például nagyon tudtuk élvezni és éppen ezért van az, hogy javaslom másoknak is. Totál oda tette magát a film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Alien ez is, de már a laposabb fajtából...kissé erőltetett a film menete, és nem annyira hitelesek a színészek sem. Nézhető, de nem annyira elementáris, mint az első, és a második része.

 
harnas1207   2018. 12. 03.

0

Ez nyíltan egy bőrlehúzás a trilógia után. Felesleges androidos dilemma és szörny-ember keresztezés. Még ha a sztori értelmes lett volna, úgy létjogosultságot szerzett volna a film. Azonban látványilag hiánypótló.

 
stevepisti   2020. 08. 17.

1
Jó film!

Számomra ez a rész még mindig hozza az előző Alien filmek hangulatát. Egy kerek történet, új szereplők, akikért én személy szerint még izgultam is, a fagyos űr hangulata, szörnyek, szerintem minden megvan ami kell. Ripleyt klónozzák , keményebb min valaha és egy olyan lényt is sikerül összehozni amitől kirázott a hideg ,Alienek a víz alatt is ilyesztőek, jó kis jelenet volt, kedvencem a kosaras jelenet Ron Perlmannel , szerintem annyira karakteres színész ,itt lett a kedvencem. A végét frappánsan kitalálták azt az emberszerű lényt Ripleynek kellett elintéznie. Nekem ez még mindig a többszörnézős kategóriába tartozik!

 
Filmdoki   2019. 02. 28.

0
Pénz beszél

Ripley története a harmadik résszel véget ért volna. A gondolat viszont, hogy az idegeneket újra elővegyék természetes, hogy ott járt a producerek fejében, hiszen az univerzum hatalmas, bárki szembetalálkozhat velük. Szóval egy újabb Alien mozi ötlet... teljes kritika»

Galéria (57)

Sigourney Weaver

Videók (2)

A film összbevétele 161 376 068 dollár volt (imdb.com).

 

A film alapján készült az Alin Ressurrection nevű videójáték.

(Artemisia )
 

A film zenéjét jegyző John Frizzell egy barátja tanácsára jelentkezett a filmzene meghallgatásra. A Fox az ő zenéjét választotta.

(Artemisia )
 

A filmben szereplő űrhajók mindegyike valós, megépített - csak épp miniatűr méretben.

(Artemisia )
 

A CGI-vel készült xenomorph-ok elkészítését a Blue Sky stúdió vállalta magára.

(Artemisia )
 

Sigourney Weaver 10 napig gyakorlot a jelenetre, hogy a labdát a kosárba dobja úgy, hogy az ellenkező irányba néz. A film rendezője számítógépes technikával akarta megoldani a jelenetet, azonban Sigourney Weaver addig gyakorolt, míg nem sikerült betalálnia.

(Artemisia )
 

Wiona Ridernek 12 évesen volt egy traumatikus élménye, mikor majdnem vízbe fulladt, ezért nagyon nehéznek találta a vizes jelenetek felvételét, mégsem szeretett volna dublőrt küldeni maga helyett a vízbe.

(Artemisia )
 

A vizes jelenetek miatt csak úszni tudó színészeket és stábtagokat alkalmaztak.

(Artemisia )
 

A víz alatti jelenetekhez a Fox stúdióját átalakították egy 2,5 millió literes medencévé.

(Artemisia )
 

A víz alatti jeleneteket vették fel legelőször.

(Artemisia )
 

A stáb nehezen kapott stúdiót a Foxtól, mert ebben az időben zajlott a Titanic és a Jurassic Park forgatása is.

(Artemisia )