Játssz egy 80 cm képátlójú Hyundai okostvéért! Login  

Filmek

Legjobb játékfilm filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Só Mihály kalandjai
#1

játékfilm

Só Mihály, az apró termetű parasztember csak a szomszéd faluba akart átruccanni asszonynézőbe, aztán mégis a legfurcsább dolgok estek meg vele. Elcserélték a csizmáját, potyautas... több»

#2

NA Sok hűség semmiért  (1966)

(1) (2)

játékfilm

Az öregedő Andorka professzor szerencsére gyakran utazik külföldi konferenciákra, lehetőséget teremtve ezzel felesége hódolóinak az udvarlásra. Ám hiába minden, az asszonyka... több»

Tordai Teri (német nyelvterületen Terry Torday) az abszolút főszereplője ennek a vígjátéknak. Fantasztikus színésztársaival együtt, hogy csak néhányat említsek: Ajtay Andor, Balázs Samu, Latinovits Zoltán, Darvas Iván még ma is kellemes kikapcsolódást nyújt. A történet... több»
#3

NA Szevasz Vera  (1967)

(1) (1)

játékfilm

Filmio

Oh, azok a régi szép idők, amikor az ifjúság nyári "építőtáborokban" építette a szocializmust, no meg a saját "karrierjét", hiszen az egyetemi felvételin jó pontnak számított a... több»

Herskó János (1926–2011) filmjeire nagyon jellemző a csapongó történetmesélés, a jelenségek felszínét érintő bemutatás. Ez különösen igaz a disszidálása előtti utolsó filmjére, az „N.N., a halál angyala” című munkájára. A kissé káoszos „Szevasz Vera” is ebben... több»
#4

NA Szemüvegesek  (1969)

(2)

játékfilm

Valkó László fiatal építész (Bujtor István) egy tervezőintézetben dolgozik. A sok gépies munka után úgy tűnik, végre nagy feladatot kap, megtervezheti élete első házát. Igaz,... több»

Már csak Bujtor és Major Tamás miatt is érdemes megnézni. Emlékezetes magyar klasszikus pazar alakításokkal.
#5

játékfilm

A mára már kultuszfilmmé vált alkotás. Egy fiatal házaspár életébe nyerhetünk bepillantás. Életreszóló kapcsolatuk azonban korántsem úgy indul, ahogy azt eltervezték. Rengeteg... több»

Szkeptikus voltam a filmmel kapcsolatban, egyrészt valami nagyon unalmas és kiábrándító dologra számítottam. De valójában egy remek korképet tudok most már alkotni azt hiszem a hatvanas évekről. Ajánlom mindenkinek!
#6

NA Ünnepnapok  (1967)

(2)

játékfilm

Kardos Ferenc első filmjének főhőse Mihály, a nyugdíjas kohász. Az idős ember becsületes, kemény munkával töltötte nélkülözésektől sem mentes éveit. Rendkívül büszke fiaira,... több»

Valahogy nem volt túl meggyőző. Eléggé unalmas történet, bár szerintem, aki szereti ezeket a lassú drámákat, annak tetszeni fog.
#7

NA Barbárok  (1966)

(1)

játékfilm

A hortobágyi pusztán két juhász meggyilkoja Bodri juhászt és kisfiát. A mit sem sejtő feleség a fél alföldet bejárva keresi a férjét, mígnem hónapokkal később megtalálják a... több»

Móricz nagy kedvencem, ezért érdekelt, hogy a pár oldalas, kiváló novellájából hogyan sikerült 48 perces filmet készíteni. Bár a film megbontja a történet hármas tagolásának arányait, a lényeget tökéletesen sikerült megragadnia. Amilyen pontosan és tényszerűen írja le... több»
Mondd a neved
#8

NA Mondd a neved  (1967)

(3)

játékfilm

A háború alatt a németek elvettek egy orosz kisfiút a szüleitől. Táborba vitték, ahol kísérleteket hajtottak végre rajta és több más gyereken. A háború után Magyarországra... több»

Rendező: Zsurzs Éva

Vérfagyasztóan zseniális alkotás. Zsurzs Éva rendezése szerintem nagyon eltalálja a korszak hangulatát, mind emellett pedig a cselekmény egymás után adja a gyomrosokat. Nem egy pörgős film, megvan a maga a dinamikája, amiért érdemes néha egy picit türelemmel lenni.
Sárga rózsa
#9

NA Sárga rózsa  (1968)

(2)

játékfilm

Jókai Mór klasszikusában Decsi Sándor csikósbojtár és Lacza Ferkó gulyásbojtár gyerekkoruktól fogva jó cimborák. Egészen addig, amíg a szerelem, egy gyönyörű pusztai lány,... több»

Piros Ildikó nagyon cuki Klárika volt....Mindazonáltal nekem is jobban tetszett a régi, lehet a fekete fehér filmnek volt valami varázsa, és jobban illett ehhez a történethez.
#10

NA Viharban  (1966)

(2)

játékfilm

A Balaton partján egy társaság a vihar közeledtére csónakjaihoz rohan, közben észreveszik, hogy egy csónak a vizen felborult, és menteni indulnak. Egy házaspárt mentenek ki, és az... több»

Sarkadi Imre történetei igyekeznek az örökérvényességű dolgokat szem előtt tartani. Ezért bár egyszerűnek tűnnek, nagyon mély drámaiságot rejtenek. Valahol a belső szabadságkeresésről szólnak. Jogunk van egyáltalán ahhoz, hogy döntést hozzunk? Mint ebben a filmben...
#11

NA Holdudvar  (1968)

(2)

játékfilm

Balassánénak hirtelen meghal a férje, ő pedig nem tudja, mihez kezdjen a számára mindig is idegen környezetben. Két felnőtt fia is inkább hátráltatja, mint segíti abban, hogy végre... több»

Kicsit féltem ettől a filmtől, hogy valójában nem lesz annyira érdekes, de nekem végül is nagyon bejött. Nagyon átélhető hangulata van, ami igazán felejthetetlenné teszi ezt az alkotást.
#12

NA Keresztelő  (1967)

(1)

játékfilm

Filmio

Egy falusi keresztelőn találkozik Gócza Menyhért és sógora, Fodor András. A szertartás után felelevenedik kétféle értelmiségi magatartást tükröző életútjuk. Gócza, a felkapott... több»

Az biztos, hogy ez a film nem kerül a kedvenceim közé. Az a töméntelen flashback sorozat (legalább öt idősíkot számoltam össze) a végére – legalábbis számomra – nem állt össze teljes egésszé. Legalább egy-egy évszám feltűnése segítette volna a szerencsétlen nézőt,... több»
#13

NA Bűbájosok  (1969)

(1) (1)

játékfilm

Tündi anyukája gyönyörű nő - manöken. Igaz, hogy nemigen ér rá kislányával foglalkozni, mert a munkája mellett főként azzal tölti az idejét, hogy apát szerezzen neki. A kislány a... több»

Rózsa János megmutatta, hogy férfi létére ő is tud olyan értelmetlen és maroknyi bennfentesnek szóló rétegfilmet készíteni, amilyent az agyondicsért Věra Chytilová rendezett a három évvel azelőtti „Százszorszépek” címmel. Azt is gondolhatta, hogy egy cseh exmodell és... több»
#14

játékfilm

Anusi unatkozik könyvelő férje mellett, akit a számokon kívül csak a kirándulás érdekel. Amikor váratlanul beutalót kap egy üdülőbe, kinyílik előtte a világ.

Azt nem mondanám, hogy nézhetetlen volt, de elég gyengének találom, ami azt illeti. A jó színészi felhozatal ellenére is. Voltak a korszaknak jobb filmjei, annyi biztos.
Körözés egy csütörtök körül
#15

játékfilm

A XXXIII. kerületi rendőrkapitányság képzeletbeli szobájában játszódó történetben egy házaspár egyéni tragédiája komikus helyzetek sokaságával bontakozik ki. Kovács Benjámin... több»

A jellemkomikuma kiváló. Nagyon pazar kis filmecske, igazi magyar termés. Ilyen is csak hazai rendező koponyájából pattanhatott ki.
#16

NA Üvegkalitka  (1970)

(2)

játékfilm

A csinos, talpraesett Zsuzsa és a pipogya Iván éjszakai műszakban dolgozik egy benzinkútnál. Hajnalban megjelenik Zsuzsa férje, és bejelenti, hogy viszonya van Iván feleségével.

Imádom a régi magyar filmeket és ez is egy nagy kedvencem közé tartozik. Szeretem, hogy van benne némi realizmus, ugyanakkor nem elrugaszkodott de mégis van benne fantázia és el lehet vonatkoztatni a valóságtól.
#17

NA Mocorgó  (1967)

(1)

játékfilm

A film főszereplője Mocorgó, a jószándékú munkásfiú, a vagány. A 40-es években még műszerész tanuló, de a családjában, nőben, barátokban csalódik, bűnöző lesz. Többször... több»

Szépen lassan indultak be az események és egy egész jó kis film alakult ki belőle kitűnő színészi alakításokkal. A filmet végső soron Garas Dedi bácsi vitte a hátán. Jó volt.
#18

játékfilm

Filmio

A fiatal és gyönyörű Odor Emília egy vidéki intézetbe kerül, amelynek falain belül rendkívül szigorú szabályok uralkodnak. A lány rövidesen lázadni kezd a rendszer ellen. Társai... több»

Nekem igazából bejött a film, túl sok izgalmat nem találtam benne ugyan, de ettől eltekintve szerintem nagyon jó hangulata van. Érdemes legalább egyszer megnézni, mivel az alakítások is egészen szuperek.
A kis bice-bóca
#19

játékfilm

Egy délelőtt mankós kisfiú biceg be az osztályba, hogy beiratkozna. Árva gyerek, akit a nagyapja, a különös, bolondnak tartott Küsmödi vett magához. A gyerekeknek hamar... több»

Rendező: Katkics Ilona

Tűvétevők - parasztkomédia
#20

játékfilm

Ősi parasztkomédia, melyet Illyés Gyula leleményes fokozással, ízes magyar színpadi dialógusokkal dolgozott át. A zsugori Gazdáné egyetlen elveszett varrótűje miatt képes az egész... több»

...a lényeg az az eszeveszett keresésé, amit lefolytatnak, hogy megtalálják a tűt. Mindent felborítanak, összetörnek, tönkretesznek. No, már ezért érdemes megnézni. :)