Játssz egy PlayStation-ért · Keressük a nap véleményíróját! Nyerj mozijegyet minden nap! · Fórum (új!) Login  
98

Iván gyermekkora (1962)

Иваново детство
Filmadatlap
 
22
Szereplők
2
Vélemények
6
Képek
1
Videók
 
Hakker   2018. 04. 24.

A szovjet háborús filmek közül kimagaslik, nem a témája miatt, hanem a rendezés és főképp a képvilága miatt. Az tetszett, hogy nem az a hatásvadász szovjet propaganda film volt, hanem Tarkovsky-hoz méltóan, tartalom is volt a filmbe.

 
batukán   2015. 12. 30.

Szerintem ebben a filmben nem annyira a kimondott szavaké, inkább a képeké a főszerep. Nagyszerű, fajsúlyos alkotás. Méltán vitte el az arany oroszlán díjat.

 

A film megtalálható a Steven Jay Schreider által összeállított "101 War Movies You Must See Before You Die" (Magyarul annyit tesz: 101 Háborús film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz) című könyvben. (2009)

(dulkap)
 

Akit érdekelnek a különböző értekezések a filmről és a rendezőről, annak a következőket ajánlom: Andrej Tarkovszkij. A megörökített idő ; Kovács András Bálint, Szilágyi Ákos. Tarkovszkij, az orosz film.

(citizenfour99)
 

Az Iván gyermekkora egyértelműen a legsikeresebb alkotása Andrei Tarkovskynak, hiszen csak a Szovejtunióban 16,7 millió jegyet váltottak rá.

(citizenfour99)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.