Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77

A boldogság nyomában (2006)

The Pursuit of Happyness
Filmadatlap
 
26
Szereplők
30
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 12.

legújabb vélemény

Will Smith egyik legjobb filmje.Elgondolkodtató,megható,lélekig hatoló dráma,ami egy emberről szól,aki csak életben akar maradni.Életben maradni,és a gyermekét becsülettel felnevelni.Küzdelem,harc az életben maradásról.Üzenet:Soha,de soha ne add fel az álmaidat.Erősen ajánlott.

 
jake_green   2018. 09. 24.

a nap véleménye

Frissében a film után billentyűzetet ragadok.... Egy film régen húzott fel ennyire! 2 órát követelek vissza életemből! Hol is kezdjem.... jó lehiggadok! A film nagyon jól indul az első 10-20 percben még élvezhető is. De aztán kb 2 órán keresztül nézed újra az első 20 percet, 20 percenként egy minimális változtatással a szereplők éppen aktuális kálváriájában...ráadásul nem igazán vannak fodulatok, hanem aljas módon a film csak úgy csinál mintha lennének fordulatok, majd a cselekményrészlet végén rájössz hogy itt nem volt fordulat, valójában tudtad hogy ez fog történni...úgy érzed az első óra után, hogy ez egy büntetés, de biztos lesz jobb a film, csak ki kell várni, főleg hogyha ennyire elnyújtották a kezdeti szenvedést.... és persze pofára esel... Félreértés ne essék : nagyon jól lehet alkalmazni a film eleji vontatottságot rendezőként, hogyha TUDJA AZ ILLETŐ RENDEZŐ alkalmazni. De ehhez az kell, hogy a film 2. fele minimum annyira legyen pörgős és lebilincselő, mint amennyire unalmas és vontatott az első fele - és akkor érezni fogjuk a katartikus kontrasztot. (lsd : Tarantino Aljas Nyolcas). Dehát itt ez sem sikerült helyette egy baromi unalmas filmet kaptunk. Már ott gyanús kellett volna lennie nekem, hogy Will Smith rendezte a filmet....eddig csak élvezhetetlen filmeket rakott le az asztalra. Intő jel kellett volna legyen, mert most sem volt másképp. A film elvileg a meggazdagodásról szól.... ha megnézed a hasonló kaliberűen beharangozott filmeket, akkor van egy rövid előjáték ami arról szól mennyire nyomorúságos az élete a szereplőnek (ez 10-15% időben), aztán jön a kalandos szárnyalás (70-80% időben) majd az elkerülhetetlen bukás és tanulság (15-25%),.... AZÉRT VANNAK EZEK A FILMEK ÍGY FELÉPÍTVE , MERT ÍGY ÉLVEZHETŐ A VONALVEZETÉSÜK! Ne itt az ami a 2 órából maximum 20 percet kellett volna kitegyen, gyakorlatilag felölelte az egész filmet. Így a végén nem volt katartikus ívelés, hanem az volt maga a katarzis, hogy ezt a nyögvenyelős szenvedést végre befejezték 2 óra után!! AZ UTOLSÓ FÉL ÓRÁT 10 MÁSODPERCES PÖRGETÉSEKKEL KELLETT MEGNÉZNEM MERT KÜLÖNBEN AGYVÉRZÉST KAPOK! Mondja már meg nekem valaki, hogy ezt Will Smith-en és a családján kívül - akik közül mindenki főszereplő volt - ki a bánat élvezte?! Ami a kedvencem volt, hogy a film végén KIÍRJÁK A TOVÁBBI ÉLETTÖRTÉNETÉT, AMI TÉNYLEG A MEGGAZDAGODÁSRÓL SZÓL. KIÍRJÁK! 2 MONDATBAN FEKETE ALAPON FEHÉR BETŰKKEL! HÁT ERRŐL KELLETT VOLNA SZÓLJON A FILM , KÖNYÖRGÖM! NEM ARRÓL, HOGY A FIÁVAL CSÖVEZNEK 2 ÓRÁN KERESZTÜL AMI BAROMI UNALMAS! Annyi mindent ki lehetett volna hozni belőle...a rubikkockás ágán a filmnek, vagy a csaj vonalán, vagy valami üzleti vonalon.... DE NEM! Semmi. Semmi maradandó semmi érték semmi karakterfejlődés. Egyszóval : minősíthetetülélvezhetetlenéssiralmas, ne nézd meg mert útálni fogod és hogy újra az életedben soha nem akarod nézni az egyszer biztos!


 
indingo   2017. 10. 26.

Elképesztően unalmasra sikeredett a film. Nagyon lehangoló volt, holott a történet ismeretében sokkal jobbra számítottam. Az amcsik szeretik feltúrbózni a dolgokat, itt is színezhettek volna egy kicsi.t

 
AngelCass   2020. 01. 05.

Miért nem tudjuk értékelni, amink van?

Fura volt látni a lehúzó hozzászólásokat, amik azt taglalták, hogy milyen unalmas újra meg újra azt nézni, ahogy szenvednek, nyűglődnek és, hogy miért nem arról szól a film, amit ők elképzeltek. Holott pont ez volt a lényege a filmnek, hogy át tudjuk érezni egy család, jelen esetben egy apa és fia küzdelmét a mindennapokban, a bizonytalanságban (ami amúgy igaz történeten alapszik), és kicsit felnyissa a szemünket, elgondolkoztasson, mert remélhetőleg, akikhez eljut a film, azoknak nem kérdés, hogy aznap fedett helyen alusznak, vagy sem. És szerintem pont azok, akik lehúzták a filmet, nem állnának helyt ilyen esetben; kíváncsi lennék, hogy tudnának mosolyogva, vagy legalábbis úgy bemenni a munkahelyükre, hogy ne látszódjon rajtuk a bizonytalanság. Sajnos magamon is észrevettem, hogy sokszor nem értékelem, amim van, mert alapnak veszem, és azért is jó, hogy megcsinálták ezt a filmet, mert itt egy olyan történetet ismerünk meg, ahol egy látszólag kilátástalan helyzetből saját maga erejével ki tud mászni a gödör mélyéről. Mert lehet, ez most csúnyán hangzik, de egy afrikai árvának önerőből kitörni szinte semmi esélye sincs, de vannak millióan, akik ugyanúgy éreznek, pedig nekik van hol aludniuk, csak sajnos annyira megtörtek már, hogy nem is akarnak próbálkozni, pedig a fent említett példánál nekik lenne lehetőségük erre. Nagyon jól szemlélteti egy filmbéli jelenet a mai világot, m... több»

 
Szilonka   2017. 10. 19.

A történet ismeretében nagyon vártam a filmet, de az elég gyengére sikeredett. Eléggé összecsapott és helyként unalmas. Talán csak Will Smith és a fia közti kapcsolat tetszett.

 
TomÁcs   2018. 04. 22.

Az apa fú kapcsolat nagyon tetszett a filmben, főleg, hogy valójában is egy apa és annak fia volt a képernyőn. Történetben eléggé sallangmentes és letisztult.

 
Dodi   2015. 06. 10.

Hatalmas film!!! Azoknak ajánlanám ezt a filmet akiknek nincs meg mindenük egy normális élethez ,mert igazan azok tudjak értékelni ezt a történetet!!!!

Will Smith
Jaden Smith
Jaden Smith
Will Smith
Will Smith
Jaden Smith
Jaden Smith
Will Smith
Jaden Smith

A film összbevétele 307 077 295 dollár volt (imdb.com).

 

Szeptember 25-én foglalják le az adóhátralékot Chriss számlájáról. Ez Gardner legsötétebb napja, ironikus módon Will Smith (Chriss Gardner megformálója) születésnapja.

(AngelCass)
 

A film eredeti címe ("The Pursuit of Happyness") helytelenül van írva, mivel "happyness" szó nincs a szótárban. Helyette a "Happiness" lenne a helyes kifejezés; talán tudatos döntés volt a hiba a rendezők részéről.

(AngelCass)
 

A taxisofőr, aki a filmben Chriss mögött kiabál arabul, ezt mondta : "Stop, stop, son of a dog! "

(AngelCass)
 

Mr. Ribbon megkéri a titkárnőjét, hogy hívja Mr. Ristucciát. Ez egy visszatérő név a rendező, Gabriele Muccino filmjeiben.

(AngelCass)
 

Will Smith ajánlotta Gabriella Muccinot mint rendezőt, mert ismerte a munkásságát.

(AngelCass)
 

Christopher Jr. az egész film alatt ugyanazt a ruhát hordja.

(AngelCass)
 

Gardnerék alkalmanként az irodai asztal alatt aludtak, mikor a szállóban nem volt hely.

(AngelCass)
 

Chriss Gardner végül Bear Stearns brókercégénél kezdett dolgozni, és itt futott be.

(AngelCass)
 

Gardner valójában 10 napot töltött börtönben a parkolócédulák miatt.

(AngelCass)
 

Valójában havi illetmény formájában járt fizetés a gyakornokságért.

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.