Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
77

A boldogság nyomában (2006)

The Pursuit of Happyness
Filmadatlap
 
26
Szereplők
29
Vélemények
12
Képek
2
Videók
 
TeeRPaaK   2020. 01. 21.

legújabb vélemény

nagy kedvenc elgondolkodtataó alkotás

 
jake_green   2018. 09. 24.

a nap véleménye

Frissében a film után billentyűzetet ragadok.... Egy film régen húzott fel ennyire! 2 órát követelek vissza életemből! Hol is kezdjem.... jó lehiggadok! A film nagyon jól indul az első 10-20 percben még élvezhető is. De aztán kb 2 órán keresztül nézed újra az első 20 percet, 20 percenként egy minimális változtatással a szereplők éppen aktuális kálváriájában...ráadásul nem igazán vannak fodulatok, hanem aljas módon a film csak úgy csinál mintha lennének fordulatok, majd a cselekményrészlet végén rájössz hogy itt nem volt fordulat, valójában tudtad hogy ez fog történni...úgy érzed az első óra után, hogy ez egy büntetés, de biztos lesz jobb a film, csak ki kell várni, főleg hogyha ennyire elnyújtották a kezdeti szenvedést.... és persze pofára esel... Félreértés ne essék : nagyon jól lehet alkalmazni a film eleji vontatottságot rendezőként, hogyha TUDJA AZ ILLETŐ RENDEZŐ alkalmazni. De ehhez az kell, hogy a film 2. fele minimum annyira legyen pörgős és lebilincselő, mint amennyire unalmas és vontatott az első fele - és akkor érezni fogjuk a katartikus kontrasztot. (lsd : Tarantino Aljas Nyolcas). Dehát itt ez sem sikerült helyette egy baromi unalmas filmet kaptunk. Már ott gyanús kellett volna lennie nekem, hogy Will Smith rendezte a filmet....eddig csak élvezhetetlen filmeket rakott le az asztalra. Intő jel kellett volna legyen, mert most sem volt másképp. A film elvileg a meggazdagodásról szól.... ha megnézed a hasonló kaliberűen beharangozott filmeket, akkor van egy rövid előjáték ami arról szól mennyire nyomorúságos az élete a szereplőnek (ez 10-15% időben), aztán jön a kalandos szárnyalás (70-80% időben) majd az elkerülhetetlen bukás és tanulság (15-25%),.... AZÉRT VANNAK EZEK A FILMEK ÍGY FELÉPÍTVE , MERT ÍGY ÉLVEZHETŐ A VONALVEZETÉSÜK! Ne itt az ami a 2 órából maximum 20 percet kellett volna kitegyen, gyakorlatilag felölelte az egész filmet. Így a végén nem volt katartikus ívelés, hanem az volt maga a katarzis, hogy ezt a nyögvenyelős szenvedést végre befejezték 2 óra után!! AZ UTOLSÓ FÉL ÓRÁT 10 MÁSODPERCES PÖRGETÉSEKKEL KELLETT MEGNÉZNEM MERT KÜLÖNBEN AGYVÉRZÉST KAPOK! Mondja már meg nekem valaki, hogy ezt Will Smith-en és a családján kívül - akik közül mindenki főszereplő volt - ki a bánat élvezte?! Ami a kedvencem volt, hogy a film végén KIÍRJÁK A TOVÁBBI ÉLETTÖRTÉNETÉT, AMI TÉNYLEG A MEGGAZDAGODÁSRÓL SZÓL. KIÍRJÁK! 2 MONDATBAN FEKETE ALAPON FEHÉR BETŰKKEL! HÁT ERRŐL KELLETT VOLNA SZÓLJON A FILM , KÖNYÖRGÖM! NEM ARRÓL, HOGY A FIÁVAL CSÖVEZNEK 2 ÓRÁN KERESZTÜL AMI BAROMI UNALMAS! Annyi mindent ki lehetett volna hozni belőle...a rubikkockás ágán a filmnek, vagy a csaj vonalán, vagy valami üzleti vonalon.... DE NEM! Semmi. Semmi maradandó semmi érték semmi karakterfejlődés. Egyszóval : minősíthetetülélvezhetetlenéssiralmas, ne nézd meg mert útálni fogod és hogy újra az életedben soha nem akarod nézni az egyszer biztos!


 
indingo   2017. 10. 26.

Elképesztően unalmasra sikeredett a film. Nagyon lehangoló volt, holott a történet ismeretében sokkal jobbra számítottam. Az amcsik szeretik feltúrbózni a dolgokat, itt is színezhettek volna egy kicsi.t

 
AngelCass   2020. 01. 05.

Miért nem tudjuk értékelni, amink van?

Fura volt látni a lehúzó hozzászólásokat, amik azt taglalták, hogy milyen unalmas újra meg újra azt nézni, ahogy szenvednek, nyűglődnek és, hogy miért nem arról szól a film, amit ők elképzeltek. Holott pont ez volt a lényege a filmnek, hogy át tudjuk érezni egy család, jelen esetben egy apa és fia küzdelmét a mindennapokban, a bizonytalanságban (ami amúgy igaz történeten alapszik), és kicsit felnyissa a szemünket, elgondolkoztasson, mert remélhetőleg, akikhez eljut a film, azoknak nem kérdés, hogy aznap fedett helyen alusznak, vagy sem. És szerintem pont azok, akik lehúzták a filmet, nem állnának helyt ilyen esetben; kíváncsi lennék, hogy tudnának mosolyogva, vagy legalábbis úgy bemenni a mu... több»

 
Szilonka   2017. 10. 19.

A történet ismeretében nagyon vártam a filmet, de az elég gyengére sikeredett. Eléggé összecsapott és helyként unalmas. Talán csak Will Smith és a fia közti kapcsolat tetszett.

Will Smith
Jaden Smith
Jaden Smith
Will Smith
Will Smith
Jaden Smith
Jaden Smith
Will Smith
Jaden Smith

A film összbevétele 307 077 295 dollár volt (imdb.com).

 

Szeptember 25-én foglalják le az adóhátralékot Chriss számlájáról. Ez Gardner legsötétebb napja, ironikus módon Will Smith (Chriss Gardner megformálója) születésnapja.

(AngelCass)
 

A film eredeti címe ("The Pursuit of Happyness") helytelenül van írva, mivel "happyness" szó nincs a szótárban. Helyette a "Happiness" lenne a helyes kifejezés; talán tudatos döntés volt a hiba a rendezők részéről.

(AngelCass)
 

A taxisofőr, aki a filmben Chriss mögött kiabál arabul, ezt mondta : "Stop, stop, son of a dog! "

(AngelCass)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.