Játssz egy Xiaomi Note-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  
80

Az utolsó család

(Ostatnia rodzina)
 
fester  2017. 05. 12.

Aki hallott már Zdzislaw Beksinski nevéről esetleg munkásságáról, azt tudja, hogy bőven rászolgált az ő története egy filmre (ha nem tudjátok, guglizzatok rá, érdemes), és azt kell mondanom, hogy Matuszynski a szóban forgó művészhez méltó alkotással állt elő. Rétegelt, dramaturgiailag összetett de könnyen befogadható mozi lett, amit csak ajánlani tudok azoknak, akik nem riadnak vissza egy kis drámától.

 
petra050  2017. 05. 11.

Seweryn miatt néztem meg a filmet, generációjának talán a legjobb színésze, és ezt megint bebizonyította. Az ilyen alakítások miatt érdemes néha a popcornfilmek mellett bevállalni egy ilyen lassabb folyású drámát (ebben az esetben Lengyelországból), csak azt sajnálom, hogy viszonylag kis közönséghez jut el. Pedig többet érdemelne.

VOX.hu - Az utolsó család
Egy rém wes andersoni família hétköznapjai a kommunista Lengyelországban. 70/100
Corn and Soda: Az utolsó család
A keretes szerkezettől egy kerek egész történetet kapunk, melyben a karakterek egyéniségei hamar kidomborodnak, jellemük változása jelenetről, jelenetre követhető és mondanivalója a XXI. század embere számára rengeteg értéket hordoz, mint családról, mint más emberi kapcsolatokról. Olyanokról, amiyenek a valóságban, tele kimondatlan érzésekkel és elnyomott vágyakkal.

Értékelés: 86/100
Smoking Barrels: Az utolsó család
Összességében ugyan elmondhatjuk Az utolsó családról, hogy vannak eltalált momentumai, a helyenként fel-feltűnő humor ad egy plusz színt a történetnek és valójában a felszín alatt vannak megragadó kérdések, de ezen a ponton muszáj feltenni a kérdést: mit érnek ezek, ha a legtöbb tényező a felszín alatt marad elrejtve, kiaknázatlanul a mű teljes egészét figyelembe véve?
 

A filmet a Lengyel Filmtavaszon már premier előtt láthatta a hazai közönség.

(hp)
 

Az utolsó családot számos nemzetközi nagynevű filmfesztiválon díjazták, egyebek mellett Chicagóban (legjobb operatőr - Kacper Fertacz), Denverben (legjobb film - Jan P. Matuszynski), Lisszabonban (legjobb film) Lengyelországban (legjobb film).

(hp)
 

Az utolsó család Jan P. Matuszynski rendező első egészestés nagyjátékfilmje.

(hp)


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.